Ha anyukám mamája cigány volt (Agócs). Akkor én mennyire lehetek az?
Figyelt kérdés
2012. okt. 6. 22:01
1/8 anonim válasza:
Számold csak ki.
Ha "mamája" alatt nagymamát értesz akkor 1/8-ad részben, ha a te nagymamádat érted alatta akkor 1/4-ed részben.
2/8 anonim válasza:
Hát ez érdekes lehet, mert nekem van egy kollégám, neki a dédmamája néger, mindenki más fehér, ő is fehér bőrű, de a haja olyan mint a négereké, tömör göndör gyapjas. Most született egy kisfiuk, fehér anyától, és a gyerek tök fekete, de kiköpött az apja az arcvonásokra.
3/8 anonim válasza:
Ő a dédanyád, tehát 1/8 részben, ahogy az első hozzászóló is írta.
4/8 anonim válasza:
Végereményképp tehát a jó öreg Magyar mentalitás szerint jó ha minél előbb elkezded feldolgozni: CIGÁNY vagy. Ha pedig látszik is, jó ha minél előbb elkezded kezelni, mert nem lesz könnyű. Fórumon ki lehet tárgyalni, de élőben senkit se fog izgatni, hányad részben vagy xy, vagy milyen életet élsz. Betolakodó vagy...ennyi. Üdv a klubban;-) Én 23 éve szívok, pedig nem ártottam senkinek.
5/8 mustafa33 válasza:
Na ez az amiért nem szabad keveredni. Nem mintha az egyik jobb lenne mint a másik, de mert azután ezt kell átélni és feldolgozni a gyereknek.
6/8 Combi27 válasza:
attól is függ hogy a nagyanyád hányad részben volt cigány, meg nagyapád, meg apád, és anyád...pl ha nagyanyád 100%, a többi nulla akkor 1/8, ha nagyanyád 50%-ban apád 25%-ban akkor 1/16+1/8 stb...
7/8 anonim válasza:
Ilyen kérdéseken én is sokat gondolkodtam, hasonló okból.
Valamikor úgy döntöttem, hogy meg akarom ismerni a felmenőim életét. Amikor a cigány ághoz értem, nem vártam semmi jót. Végül meglepődtem, mert sok olyat tettek, amire büszke is lehetnék (pl.: mintagazdaságuk volt, a helyiek között mai napig élnek kellemes emlékek róluk, találtam a dédimről emléktáblát is a faluban). Persze ez nem változtat azon, hogy mások miként néznek rám, pedig ahogy egyik előttem szóló is írta, soha nem ártottam senkinek.
Javaslom, hogy ismerd meg a történetüket, hátha találsz bennük valami kellemeset, segíthet feldogozni az "élményt".
8/8 anonim válasza:
Hat az anyud akkor rumungrica vagyis: rum/rom(cigany + ungro(magyar). Hat lehet benned. ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!