Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit gondolatok errôl a névrôl?

Mit gondolatok errôl a névrôl?

Figyelt kérdés

Eddig mindig azt hittem, hogy szép és komoly, de most hogy elolvastam az összes Mónikás kérdést elbizonytalanodtam.

Arra gyúrok, hogy egy Dr. is odakerüljön elé.

"Bartók Mónika" -szerintetek hogy hangzik? Ha nem ismernétek látásból/hallásból sem az viselôjét, akkor mit gondolnátok róla?

Azért leírok néhány tulajdonságot: okos, kedves, szép(mások szerint), szókimondó, maximalista(negatívum), kétballábas

16/L

2012. szept. 26. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 22:43

Biztos a Jancsinak a testvére xD

Kérdező:

Szerintem teljesen rendben van, normális név, semmi negatívumra nem gondolok.:-)

Ha mondjuk Kovács Nikolettnek vagy Balogh Kittynek hívnának, sem jelentene semmit, de elsőre biztos valami minden sarkon megtalálható tömegp*csa jutna eszembe xD (pedig nincsenek ilyen nevű ismerőseim...)

2012. szept. 28. 00:32
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezeket a válaszokat is!

Tudom, hogy mennyi idô, de azért köszi, hogy beírtad.

2012. szept. 29. 10:57
 13/16 mustafa33 ***** válasza:
Ez még Dr. nélkül is szép név. (de ha lesz Dr. az nem árt)
2012. okt. 1. 01:58
 14/16 mustafa33 ***** válasza:

Nem minden a Dr.

Egyszervolt holnemvolt, az óperencás tengeren is túl, a (visszaválthatatlan) üveghegyen is túl, a királykisaszony sápadt volt és beteges. Senki sem tudta meggyőgyítani. Valaki ajánlotta, hogy hívjanak dokort. Keresték, de nem találták. pedig heted hét országot is bejártak. Kérdezik az udvari bölcstől, miről lehet felismerni a doktort. - Az ajtójára ki van írva a neve és előte az hogy Dr. volt a válasz. Újra elmentek keresni, összejártak hegyet halmot, végigjártak ungot berket de nem találták. Elindult az udvari bolond is. Alig ment két vármegyét és a hegyek között kis faluban taált egyett. Elhívta a király palotájába és ott a király elé járultak. Mondá a király: - fijam, ha meggyógyítod királykisaszonyt téd lesz a fele királyságom és az egész lányom. A kriálylány szép volt csak sápadt, hát hozzá is látott a gyanúsan fiatal doktor a kúrához. De csak reggel. Bement a szobába, széthúzta a függönyöket a nyoszolyán, kinyitotta az ablakot és megmosdatta (a komornával!) a királykisasszonyt hideg vízben. Utána kivitte a teraszra és ott reggeliztek. de nem ám tengeriherkentyűt meg ruccolát, hanem jó házi kenyeret írósvajjal és ződpaprikával, utána levette a lábáról az arany cipellőt és bakancsot adot rá és kivitte az erdőbe. Ot járt vele hegyről hegyre a friss levegőn míg csak bírt a sápadt lányka, de már nem is volt sápadt. Ebédre hazamentek, de nem osztrigát ettek honmárral, hanem jó csülkös habartbablevest tepertőspogácsával. Délután pedig hátravitte a fatartóba egy kis gyujtóst hasogatni. Estére már nem finnyáskodott a királykisasszony, hanem csak úgy kanalazta a brindzásgaluskát tejfellel, nem kapott kaviáros knackenbrótot. Másnap fáradt volt, izomlázas, de megismétlődött az egész, harmadik nap után meg volt gyógyítva. Piros volt, vidám és tele volt vele a ház. A király ekkor maga leé hívta a legényt és megkérdezte, hogy hívják? Drótostót Jankó vagyok volt a válasz. mérges lett a király a bolondra, hogy így átverte, de hát mit tehetett, a szavát egy királynak állni kell. És a Dr mégis csak ott volt a név elején.

2012. okt. 1. 02:20
 15/16 mustafa33 ***** válasza:
Most jutt eszembe, így vesztettük el a fél országot? ☻
2012. okt. 1. 02:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon tetszett ez a kis mese! (:
2012. okt. 3. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!