Aki tud spórolni, az mennyit rak félre?
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyit tudtok félre tenni?
Bankszámlán vagy otthon a "paplan alatt" tartjátok a megtakarítást?
Lehet tudni, hogy mennyi össz bevételből sikerül félre tennetek?
Mi az, amin a legtöbbet spóroljátok? És hogyan teszitek?
Ha van gyermeketek, akkor hány és mennyi idősek?
Köszönöm a válaszokat!
Kb. 50 ezret havonta. Lakás előtakarékossági számlánk van. Már nagyon jó trükkjeim vannak arra, hogy jó, és olcsó kajákat együnk.
Nincs gyerekünk.
150-et keresünk fejenként,plussz kettőnknek cafeteria kb 50 havonta.
Albérletben élünk,100-150 körül költünk havonta (lakbér,rezsi,kaja,1-1 ajándék,ruhák ebben vannak)
100-150 ami megmarad,marad bankszámlán,nem tervezett kiadásokra veszünk ki (esküvőre ajándék,műtétkor orvosnak pénz plussz fizu jórésze is kiesett)
Éves szinten 1 millió körül teszünk félre,igy is jut nyaralásra,nem spórolunk igazán,csak nem költünk hülyeségre.
Nincs gyerekünk,5 év múlva tervezünk,addigra összegyűlik egy saját lakás ára,és annyi pénz hogy nem kell nadrágszijat összehúzni ha én csak gyedet kapok.
24/N
1 éves gyerekünk van.
Olyan havi 150-200 körül rakunk félre. Van CHF és arany alapú megtakarításunk, lakáskasszánk és sima bankbetétünk.
Én imádok turkálni, bár nem lenne rá szükségünk. Nem lakunk palotában, nem adósodtunk el, nem nyaralunk meg veszünk autót hitelből.
Szupi nektek! :))
A párom tanár én GYED-en vagyok.
GYED-em 90ezer párom fizetése 120ezer (átlaghoz képest ez egész jó fizetés a tanárok között!).
Utalványt [Erzsébet és egyéb neveket:))] egyikünk sem kap.
+ CSP, ami 12.200 Forint
1 gyermekünk van, 14 hónapos.
Számoljuk az össz bevételt: 220.000 Forintra.
Albérletben lakunk, ami számlákkal együtt 60ezer (nyáron, télen lesz kb. 80ezer).
A lányunk havi 30 ezer forint.
Nincs hitelünk, van egy 11 éves autónk. Benzin költség 20-30 ezer forint. Ez attól függ, hogy megyünk-e haza (Pestre) vagy nem.
Általában bringával járunk, de én elsétálgatok, tehát buszra se költünk.
A bevásárlásra (étel, háztartás) havi kb. 25-30 ezret költünk (ebbe nincs benne a tápszer, pelenka.
Ruhát a turkálóban nézek, de leginkább a lányunknak. Mi már hónapok óta nem vettünk semmit magunknak.
Azt hiszem, hogy csődöt mondtam. Nem tudok spórolni.
Az ételen lehetne a legtöbbet, de már semmi feleslegeset nem veszünk.
Szeretnék spórolni, félre rakni.
Talán ha minden hónapban 20 ezret elraknék egy borítékba?
Vagy valami más módszerként..
Nagyon tisztelem azokat, akik min. bérért dolgoznak. Ők nagyon tudnak spórolni és iszonyat jól kijönnek a pénzből.
Tanítaniuk kéne.. legalábbis én vevő lennék rá!
Az autót biztos nem adjuk el, mert költözünk haza nem sokára Pestre.
Az itteni közlekedés (busszal) pedig katasztrófa. Főleg babakocsival. Ha bevásárolni megyünk, akkor azt kocsival tesszük meg.
Én ha bemegyek a városba, akkor begyalogolok, ezért nem használok napi/heti rendszerességgel tömegközlekedést. És egészségesebb is.
Vonatozni tuti nem fogunk. Amennyi az lenne, annyiból már kijön a kocsikázás oda-vissza.
Terhesen sokszor mentünk vonattal. Mindig az lett a vége, hogy beteg lettem (felfáztam, megfáztam, stb..).
Volt, hogy 5 órán át jöttünk a vonattal, ami egyébként 1 órás út.
Plusz a férjem magániskolában tanít. Neki nincs pedagógus kedvezménye, de plusz Erzsébet utalványa. Szóval, nekik nem jár alanyi jogon.
Tehát összegezve:
Nem fogom az autózást feladni. Inkább ez az egy luxusunk legyen meg, de érjek oda időben és ne késsen -12 fokban a tömegközlekedés. Főleg nem egy kisgyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!