Radnai, Randweg nevek milyen svab nevböl szarmazhatnak?
Baratom nagymamajanak nevet a habori utan magyarositottak. (Allitolag igy menekültek meg a deportalastol? Nekem nem tiszta, de ez lehetseges?)
Magyar vezetekneve Radnai lett, ahogy több testverenek is, mas testvereinek pedig Randweg.
Hol tudunk neten utananezni, mi az eredeti nev?
(Sajnos) érvényben van egy ilyen:
"A magyar jogszabályok a személyiségi jogok és az adatok védelmében a következők szerint szabályozzák a kutatás határait:
Születés: folyó év - 90 év (azaz 1895 - 1921)
Házasság: folyó év - 60 év (azaz 1895 - 1951)
Halálozás: folyó év - 30 év (azaz 1895 - 1981)"
Esetleg a házassági anyakönyvi kivonat szerepelhet?! Meg kéne próbálni, hátha! Abban szerepelnie kell a szülők nevének és könnyen vissza lehetne keresni akár az ő születésijüket is. Így szerintem még az is áll, hogy akkor a Randweg lehetett az eredeti név.
üdv a környékről!:)
Semmiség, remélem sikerrel jártok!:) Nem kell 5 évet várni, elég ha megtaláljátok a nagymama házasságiját, abban benne lesz a pontos születési adat, szülők neve, esetleges névváltoztatás... Aztán 5 év múlva tényleg vissza lehet térni a születésire, de akkor már pontos adat alapján másodpercek alatt kikereshető. Én azt javaslom, hogy nyálazzátok át kőszeg házassági anyakönyvi kivonatait kb. 1938-tól ameddig lehet (51-ig), nagy esély van rá, hogy találtok valamit! Ahogy nézem, néhány száz oldal, nem is vészes.
Sok sikert!
Ez a neni 30-on tul, tehat kb 56-ban ment ferjhez, amikor a neve mar szerintem Radnai volt. A hazassagi ak.kiv. a baratom nehai apjanak nehai rokonainal maradt (akik tehat meghaltak), igy ennek elökeritese szinte lehetetlen. Tehat 5 ev mulva van nagyobb esely.
Meg egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!