Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit csináljak? 14L

Mit csináljak? 14L

Figyelt kérdés
anyu folyamatosan kiabál, qanyázik, szid, és folyamatosan rongálja az önbecsülésemet. Haza jön és kiabál, minden ok nélkül! folyamatosan azt mondja hogy kövér vagyok, hülye, meg qva. Van egy húgom, ő minden nap visszabeszél anyuéknak 7 évesen és olyanokat mond hogy "Ki a p*csömet érdekel" meg stb. és rá sem szólnak, egy este anya rám szólt, mire én annyit kérdeztem "és ezt honnan veszed?" mire apa leharapta' a fejem, hogy ne beszéljek vissza anyának. Rettenetesen nehéz ugatás közben tanulni, egyre sűrűbben gondolkozok azon hogy öngyilkos leszek és sokat sírok, bár már olyan is eszembe jutott, hogy összeszedem a cuccom és eltűnök itthonról mindenféle levél vagy bármi nélkül. Mit csináljak? Hiába mondanám hogy ne kiabáljon ennyit vagy valami, akkor annyit mondanak, hogy akkor segítsek anyának, de igazából nincs mit segíteni, mert mire hazajönnek elemosogatok kiporszívózok és mikor haza jön, mint valami program megcsinálja még egyszer minden nap. Mit csináljak? Vagy csak én vagyok ilyen érzékeny, vagy micsoda?
2012. szept. 4. 17:53
 1/10 chrishu ***** válasza:
Biztos van valami oka is, Nem csináltál valamit az elmúlt időben?
2012. szept. 4. 17:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Nagyon nem lehet ilyenkor mit csinálni.

Szerintem vállalj diákmunkát, hogy amint lehetséges, elköltözhess.

Ez a legbiztosabb megoldás.

2012. szept. 4. 17:58
 3/10 A kérdező kommentje:
nem, nem csináltam. Ill. még csak idén töltöttem a 14-et nem igazán fognak engem elengedni 18 éves koromig szerintem ebből a lakásból.. :/
2012. szept. 4. 18:02
 4/10 anonim válasza:
Egyik barátnőmnek volt hasonló problémája, ő amint tudott koleszbe költözött. Mondjuk náluk az volt a családi megállapodás hogy megkapja a családi pótlékot, így nem kellett dolgoznia, csak utolsó évben.
2012. szept. 4. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért megkérdezném az anyukádat is erről..
2012. szept. 4. 18:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha ez így van, akkor nem vagy szerencsés helyzetben, és az édesanyádnak gondjai lehetnek, azonban minden éremnek két oldala van, meg kellene hallgatni,hogy ő mit mond. Mivel erre nincs lehetőség, így csak azt tudom tanácsolni, hogy próbáld meg megbeszélni vele a helyzetet, illetve amit már írtak előttem: Vállalj diákmunkát, igyekezz függetlenedni (habár az még minimum 4 év)
2012. szept. 4. 18:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha szükséged van valakire, akivel megbeszélheted, én "vállalom" (20/L), sokszor az is segít, ha van kire támaszkodni.
2012. szept. 4. 18:13
 8/10 anonim válasza:
Előző vagyok még. Nincs valami iskolapszichológus vagy ilyesmi akihez tudnál fordulni? Tudom hogy nem egyszerű egyrészt találni egy értelmes embert akinek el is mered mondani a problémát, másrészt nem biztos hogy bármi eredménye lesz, de ha már öngyilkosságon is gondolkodsz szerintem mindenképp megéri. Vagy költözz el néhány napra egy barátnődhöz, én ezt csináltam amikor nagyon gázos volt itthon a helyzet. Ha hosszú távon nem is megoldás, de egyrészt lesz némi nyugalmad, másrészt talán a szüleidnek is feltűnik hogy valami nincs rendben.
2012. szept. 4. 18:14
 9/10 anonim válasza:
8. válasz írója a 4-kel azonos, nem számoltam vele hogy többen is írnak azonnal. bocs.
2012. szept. 4. 18:18
 10/10 anonim válasza:

14 évesen a legérzékenyebb az ember... még nem alakította ki a teljes identitását, de a régitől már elvált, ilyenkor csak lebeg az ember, és minden nagyon keményen éri.. ez majd idővel elmúlik és könnyebben veszed a dolgokat, éppen ezért ne is gondolkodj se öngyilkosságon se költözésen.. öngyilkosság pl azért se, mert az önző dolog, mi lesz a barátaiddal (ha a szüleidre most akkor nem gondolunk, de biztos őket is rosszul érné).. költözni meg.. hova? a világgá menés sajnos már csak a mesékben létezik

egyébként próbálj értelmesen leülni, beszélni vele, hogy mi a baja, mit akar, mit csinálj.. ahogy nézem ezt nemigazán tudod, és az is lehet, hogy anyud se tudja... ha legalább rádöbbented, hogy ő sem tudja pontosan.. akár sírhatsz előtte is.. elméletileg egy anyának ennél nincs rosszabb érzés, ha a gyerekét sírni látja, és segíteni próbál majd.. akkor majd el tudod mondani neki, hogy neked fáj az, ahogy bánik veled

írd majd meg hogy alakul a dolog

2012. szept. 16. 18:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!