Igaz lehet ez a származástörténet?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt mondja hogy egyik részről a dédapja erdélyi volt,de még 1920 előtt beköltözött a mostani Mo.-ra,a dédanyja pedig Horvátországi volt,de nem tudja hogy magyar vagy horvát.Másik részről a dédanyja magyar,a dédapja pedig német,aki akkoriban a katonaság elől menekült Mo.-ra Németországból,és felvett egy magyar nevet.Nekem ez annyira kesze-kusza.2012. aug. 15. 21:59
1/6 anonim válasza:
Szerintem a családfák ilyen keszekuszák.
Nekem az egyik ágam német [valószínűleg még az 1900as évek előtt volt német valamelyik ősöm].
A másikat nem tudom. Mindig neki akarok állni kutatni, de nem jut rá időm / energiám.
2/6 anonim válasza:
Van ilyen!
Az én családfám is egy "káosz".
3/6 anonim válasza:
simán igaz lehet.az enyém is káosz :) igaz,annyi szerencsém van,hogy a papám családfakutató
5/6 anonim válasza:
Ez szerintem nem olyan kusza, mint amennyire gondolod. Sőt, ezek a dédanyai és dédapai ágak bőven leinformálhatók a familysearch.org rendszerben. Az ismerősöd akár arra is választ kaphat, hogy horvát vagy magyar volt-e a dédanyja. A német eredetűnek vélt dédapa, aki nevet változtatott, még az ő házasságija is benne kell, hogy legyen az anyakönyvi kivonatok között. Szóval, ha nevet is változtatott, mondjuk Müllerről Molnárra... az apja és az anyja eredeti nevének szerepelnie kell a hivatalos dokumentumon. Mindennek utána lehet nézni, csak tudni kell, hogy hol kell keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!