Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek nagyon gaz a...

Szerintetek nagyon gaz a Marika nev?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem a legmodernebb nev,de nekem tetszik.Marmint nem a Maria(tul hivatalos),hanem a Marika.Csak manapsag mar nem szamit trendinek,meg akkor sem,ha en magam trendi vagyok es fiatal:).
2012. aug. 2. 22:08
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
68%

00:39e-es vagyok...

és az, hogy nekem nem tetszik a Marika, meg "a régi szép magyar nevek", abból nem következik, hogy én majd Kevinnek meg Dzesszikának fogom nevezni a gyerekemet. Sőt. Pl. az Ilona az egyik kedvenc nevem, bár azt valszeg nem fogja kapni a leányzó, mert nem illene az apajelölt vezetéknevéhez :D. Eddig a Júlia meg a Boglárka a befutó.

2012. aug. 3. 00:41
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyos a Marika név, bár nekem a Mária becézésére a Marcsi jut eszembe és az tetszik.

Nekem az összes Mária nevű ismerősöm, aranyos néni jófej középkorú szomszédasszony, nagyon kedves munkatárs, sőt a keresztanyám is Mária. Nekem csak pozitív dolgok jutnak eszembe.

Egyébként én sem szeretem ezeket az új, magyarosított neveket. Nekem nagyon tetszik Nagymamám neve, aki Eszter volt, ha esetleg lesz második lányom lehet ez lesz a neve. Az első lányom Nikolett, és imádom Nikolnak becézni. :)

2012. aug. 3. 08:58
 23/30 anonim ***** válasza:
Nekem így, hogy Marika nem tetszik, de a Marcsi, Mia, Ria becézések igen. Amúgy az Anna is régies név, ma mégis trendinek számít minden 2. lány ezt a nevet kapja. Szóval nem értem ezt a felfogást amúgy, hogy az Erzsébet, Katalin, Edit, Júlia, Erika, Anita öregesek, de az Anna, Lívia (nekem több nagyon idős rokonomat hívják így, az egyik a dédim tesója volt) mehetnek. Amúgy a Mária nevet én csak azért szeretem mert a drága jó nagymamámat is így hívták. Amúgy ebben a formában hogy Mária nekem nem tetszik, de külföldön Mary-ként és Maria-ként nagyon!
2012. aug. 3. 10:30
 24/30 anonim ***** válasza:

Először kicsit furcsának hatott, hogy önálló névként használná valaki a becézett formát, a Marikát, tehát a hivatalos neve is ez lenne, nem pedig a Mária.

De van már ilyen hangzású (kicsinyítőképzős) név a nap alatt, például a Mónika, ami elég hétköznapinak számít, senki sem ütközik meg rajta.

Csak megszokás kérdése. Úgyhogy szerintem nem gáz.

2012. aug. 3. 11:11
 25/30 anonim ***** válasza:
A Mary és az Elizabeth, vagy a Marie és az Isabelle ugyanaz, mint a Mária és az Erzsébet, csak sznobéknak a más nyelvű változat "előkelőbb". Sőt, az Anna is nagyon szép, éppen a Tudorok sorozatban láthattátok, angol királynét is hívtak így. Persze Anne (Enn) változatban. Ezek egyébként bibliai nevek.
2012. aug. 3. 11:47
 26/30 anonim ***** válasza:
35%
Hát szerintem azért az Elisabeth, Isabelle ezerszer szebb mint az Erzsébet.
2012. aug. 3. 11:49
 27/30 anonim ***** válasza:

Nem vagyok sznob, de az Elizabeth tetszik, az Erzsébet viszont szerintem nem szép. A "zs" hang minden női névben számomra túl erős, nem szép. A Dzsén-től pedig kirázott a hideg :D

Szerintem is a Marika az mindenkinél idős sütisnénit jelent kb, de Máriaként rendben van :)

2012. aug. 3. 15:01
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem tetszik.De attól még nem fogom tojással megdobálni azt,akit így hívnak.
2012. aug. 3. 16:04
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Mihelyt gyermekedet a Mária, József, János...stb nevekre szeretnéd keresztelni, meglásd: ritka szép nevet visel majd. Nem is lesz az egyike az osztályban a 3 Dzsenifernek...

Hajrá!

2012. aug. 4. 12:05
 30/30 anonim válasza:
Nem gáz inkább folyékony
2012. aug. 5. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!