Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek nagyon gaz a...

Szerintetek nagyon gaz a Marika nev?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem a legmodernebb nev,de nekem tetszik.Marmint nem a Maria(tul hivatalos),hanem a Marika.Csak manapsag mar nem szamit trendinek,meg akkor sem,ha en magam trendi vagyok es fiatal:).
2012. aug. 2. 22:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%
Számomra kedves, mert Édesanyámnak 2 neve volt és az egyik a Mária volt. Így mindig Ő jut eszembe róla.
2012. aug. 2. 22:59
 12/30 A kérdező kommentje:

28 eves vagyok.

Köszi a valaszokat,meg azoket is,akiknek a jo öreg sütis szomszedasszonyuk jutott eszükbe XD.

De az a poen,hogy ennyi erövel a többi regi nöi nev is "gaz".Mert szinte mindenkinek van Erzsike/Erzsok,Böske,Ica,Piroska,Rozal,Jolan,Julis,Bori,Irma,Juci,Katika,Manci,Margo stb.nevü ismeröse :))).

Meg ezzel együtt is jobbak,mint a mostani Dzsenifer es tarsai.

2012. aug. 2. 23:00
 13/30 anonim ***** válasza:
89%
Én meg Éva vagyok, anya pedig Irén. Keresztlányom kislánya minden családi tiltakozás ellenére Dzsén (Jane). Még szerencse, hogy a másik neve nagymamájáról Erika.
2012. aug. 2. 23:03
 14/30 A kérdező kommentje:

Nekem tetszik az Eva es az Iren is.

Remelem vissza fognak jönni a hagyomanyos magyar nevek,amelyek egyebkent "nemzetköziek",mert mas orszagokban is megtalalhatok ezek,csak mas formaban.

2012. aug. 2. 23:07
 15/30 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem olyan, hogy egy név öreges...az a gyerek is lesz öregasszony/öregúr.

De végül is az új modern nevek is egyszer régiek lesznek.

Nekem tetszenek az itt felsorolt öreg-nevek, ahogy a Mária is. Ha fiatalosan akarja használni lehet Mari vagy Marcsi.

Nagymamáim Rozália és Mária, szerintem szép nevük van.

24N

2012. aug. 2. 23:08
 16/30 anonim ***** válasza:
83%
Utolsó vagyok: anyósom pedig szintén Mária és Mérinek hívjuk. :)
2012. aug. 2. 23:09
 17/30 A kérdező kommentje:
Egyesek szoktak Marinak vagy Marcsinak is szolitani.A Meri is vagany,vannak külföldi ismeröseim,ök hivnak igy,mert azt legalabb ki tudjak mondani.
2012. aug. 2. 23:14
 18/30 anonim ***** válasza:
48%
Aki itt lepontozta a szép magyar veveket azt biztos Dzsenifernek hivják
2012. aug. 2. 23:16
 19/30 anonim ***** válasza:
68%

Nekem egyik régi név se tetszik, a Marika és a Mária meg főleg nem, aminek személyes oka is van, de pl a mamám Erzsébet, és az se tetszik egyáltalán, biztos nem nevezem el így a gyerekem ha lesz, de ha valakit így hívnak ezért nem kezdeném el szívatni vele. Nem gáz, csak tényleg elég nagyon régi.

Egyébként angolul pl a Mary tetszik. Az egy teljesen másik név szerintem. Az April is tetszik, mégse nevezem majd Áprilisnak a gyerekemet, a hangzása teljesen más, az Elizabeth is szép, az Erzsébethet hangzásra semmi köze nincs.

Mondjuk azzal egyetértek hogy inkább legyen Marika, mint Dzsindzser vagy hasonlók.

2012. aug. 2. 23:22
 20/30 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom, nekem a Marika sem tetszik. Nem sértésből, de nekem kifejezetten vidéki nénis asszociációim vannak róla. A Mária inkább tetszik, ha kellene választanom.
2012. aug. 3. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!