Barátommal élek már 5 éve,2 hete szültem és a fiunkra szinte rá sem néz. Olyan mint ha nem is lenne boldog. én meg ki készülök ettöl. Valami tanácsot adnátok?
Sok apuka nem tud mit kezdeni a kisbabákkal, míg a gyerek nem lesz nagyobb addig szinte rá sem néznek.
Pl apukám. megszületett az unokája, max megnézte és ennyi volt a gyerekezés, kb 1 éves körül volt az unokaöcsém, mikor elkezdett apukám játszani vele, és azóta állandó kedvenc. Apa meg is mondta, egy babyvel nem tud mit kezdeni, azért van az anyukája.
De a barátnöm férje is ilyen, az apuka az elsö 6-8 hónapban jó ha ránézett a gyerekre. Aztán ahpgy nött, egyre közelebb kerültek. Ö sem tud a kisbabákkal bánni.
Nem kell neki körbe rajongania, vagy tyuttyogni a gyereknek. Majd ha nagyobb lesz könnyebb lesz neki is.
Most biztos azt fogják Neked mondani, hogy légy megértő, "jaj szegény, megijedt" (épp jókor, mi?), meg a "férfiak nem értenek a kisbabához, majd ha nagyobb lesz, eljátszik vele" stb. Én meg azt mondom, hogy bunkó... :S
Add a kezébe a gyereket, mutasd meg neki, hogy kell vele bánni, ő sem képtelen rá, és az apa-gyermek kötődés kialakítása elég fontos lenne. Ha erre sem reagál pozitívan - hát, nem tudom...
A haverjainak van már gyerekük? Nincs köztük egy rendesebb, aki szívesen foglalkozik a gyerekével? Meghívhatnád Hozzátok, hátha rájön a párod, hogy örülni a gyereknek és foglalkozni vele nem is olyan férfiatlan...
A terhességed alatt várta a gyereket, örült neki? Vagy ő ilyen véletlen-kisbaba volt, akit megtartottál?
Ha igen, persze biztos azt fogják mondani, hogy "ó, akkor magadra vess" - na de akkor mit kapnál, ha nem tartottad volna meg. Szörnyen képmutatók az emberek.
és hogy viselkedet veled a terhesség alatt?
váratlan gyerek volt? vagy tervezett?
akkor mit gondolt a gyerekválalásról?
Annyi ilyet hallani, ez olyan elkeserítő... Az ilyen pasiknak csak azért kell a család, hogy kipipálhassák, hogy "na ez is megvan"? Kirakatnak, hogy lehessen mutogatni, hogy "lám, rendes, családos ember vagyok én"?
Alapból azt mondanám, ne hagyd annyiban - de aztán, ha belegondolok, milyen dolog már, hogy valakinek fel kell hívni a figyelmét, hogy foglalkozzon a gyermekével, meg a gyermeke anyjával...... :(
Mindenesetre ha a "finom célzások" nem működnek, pl. gyerek kezébe adása: "nézd csak, így kell fogni, így kell felöltöztetni, így kell fürdetnil, így kell tisztába tenni" - én biztos elmondanám neki, hogy nagyon rosszul esik ez a fajta viselkedés, és a terhesség alatt tanúsított viselkedés alapján nem erre számítottam. Ezek szerint akkor a haverok csak lefele húzzák, rájuk nem számíthatsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!