Ha a férjetek a saját keresztnevét akarta adni a leendő gyereketeknek, de te nem, hogy egyeztetek meg?
Párom ragaszkodik ahhoz hogy ugy hivják a fiunk(ha az lesz),mint őt.
Én ez ellen vagyok,már párom apját,nagyapját is ugyanugy hivják.(vezetéknév és keresztnév is egyezik).
Nekem csak a keresztnevem ugyanaz mint anyámnak,de bár szép név,utáltam,utálom hogy engem mindenki becéz,hogy "kisTündike".Párom se szereti,hogy ő sincs nevén szólitva,mégis ragaszkodna hozzá.
Én viszont jót akarok a gyereknek,ne legyen már hatodik kiskarcsika.(kitalált nevek)
Második nevet nem szeretnénk,a vezetékneve elég hozzú lesz igy is,és az a megoldás páromat sem érdekli
jó ötletet adtál
Választhat.Vagy csak az ö vezetéknevét kapja és a keresztneve közösen választott,vagy kapja kötöjelesen mindkettőnk vezetéknevét és akkor az ő keresztnevét.(tudom,én felvettem a nevét,igy nem lehet,de ezt ugyse tudja)
Egyenjogúság hive,igy ezzel meg fogom tudni győzni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!