Ha a férjetek a saját keresztnevét akarta adni a leendő gyereketeknek, de te nem, hogy egyeztetek meg?
Párom ragaszkodik ahhoz hogy ugy hivják a fiunk(ha az lesz),mint őt.
Én ez ellen vagyok,már párom apját,nagyapját is ugyanugy hivják.(vezetéknév és keresztnév is egyezik).
Nekem csak a keresztnevem ugyanaz mint anyámnak,de bár szép név,utáltam,utálom hogy engem mindenki becéz,hogy "kisTündike".Párom se szereti,hogy ő sincs nevén szólitva,mégis ragaszkodna hozzá.
Én viszont jót akarok a gyereknek,ne legyen már hatodik kiskarcsika.(kitalált nevek)
Második nevet nem szeretnénk,a vezetékneve elég hozzú lesz igy is,és az a megoldás páromat sem érdekli
Nálunk a férjem Lajos.Ő se akarta ezt a nevet, a fiának.Mi úgy egyeztünk meg, ha lány ,én adok nevet, ha fiú ,ő választ.Tamás lett a fiunk.
Viszont ,ha ragaszkodott volna hozzá, (az apját is így hívták), akkor 2 nevet adtunk volna a babának.
Szerintem, válassz Te egy 2. nevet, az első meg legyen a férjedé.
Nálunk is ragaszkodott az apja a nevéhez és a kicsi az 5. "Gipsz Jakab" de már csak az apja vagyis a férjem él.
Mi adtunk neki második nevet is bár úgy indult, hogy azon a néven szólítjuk mégsem szólítja senki a második keresztnevén.
Egyébként már 3.5 éves és kezdem megszokni a nevet... senkit nem hívnak az oviban úgy ahogy őt.
6-os válaszoló
Patthelyzet,ezért kérdeztem,hogy más családban hogy oldották meg,ki engedett végül.
9-es válaszoló: a leirtad nagyon tetszett amig bele nem gondoltam,hogy apóst is igy hivják...
12-es: és nem zavaró,hogy ő a "kisJakabka"?
én is anyám keresztnevét kaptam,és amig velük éltem,halálra idegesitettek a becézéssel.De azzal is hogy sose tudtam kit keresnek telefonban pl.
Kérdező! Amúgy szeretnél több gyereket is?
mert esetleg alkudozhatsz úgy is, hogy oké legyen a fiatok Karcsi, de ne az első fiú legyen Karcsi, hanem a második, az elsőt meg nevezzétek közösen el máshogy! Közben hátha letesz a megrögződésről, és a második le lesz Karcsi.
Egyébként sejtettem, hogy apósod fog eszedbe jutni. Látod még ezt is mondhatod neki, hogy Neked még az is annyira fura érzés, hogy az apósodat is a szerelmed nevén kell szólítanod, nem szeretnéd ha a gyereked felé is ilyen képzavarral néznél! :-)
12.De zavaró főleg mikor anyós becézgeti hogy "Jakabka" mi más becenéven szólítjuk (mint később kiderült a nagyapját is így becézték a szülei amit én akkor még nem tudtam)
A kis tesójának is két keresztneve van ő pedig második névként megkapta az én apám és nagyapám keresztnevét.
egyetlen gyereket szeretnénk csak.
Próbát megér a tanácsod,hátha ezzel lehet rá hatni.
Első gyereknél az én páromnak is ez volt a mániája, hogy ha fiú, akkor az övét, ha lány akkor az én nevemet kapja.
Közöltem, hogy ez így nem lesz jó. Az én nevem szép, de nem akartam, hogy a lányomat is így hívják. Ebbe hamar belement, a fiú nem volt egyszerű.
Aztán kitaláltam, hogy második névként kaphatja ha annyira ragaszkodik hozzá. Persze tudtam, hogy ő sem akar két keresztnevet, így le lett "beszélve".
Én nem engedném. Nekem nem fekszik ez az örököltessük a nevünket 20 generáción keresztül szokás. Egyszerűen nem egyezek bele, kénytelen lenne egy olyan névben megállapodni, ami mindkettőnknek tetszik. Akkor sem adnám, ha éppenséggel tetszene az a név, mert nem akarok olyat, hogy valaki felkiált: "Sanyi!", aztán nagypapa, apuka és a gyerek is odanéz, hogy na melyiküknek szólt.
Még második névnek sem egyezek bele.
19-es:
tökéletesen leirtad amit én is gondolok
Szép név,nincs vele bajom,csak az egyezőséggel.
Szerencsére még van időm meggyőzni,csak jobb tisztázni az ilyet még gyerekvállalás előtt,nem pedig a szülőágyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!