Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a férjetek a saját keresztn...

Ha a férjetek a saját keresztnevét akarta adni a leendő gyereketeknek, de te nem, hogy egyeztetek meg?

Figyelt kérdés

Párom ragaszkodik ahhoz hogy ugy hivják a fiunk(ha az lesz),mint őt.

Én ez ellen vagyok,már párom apját,nagyapját is ugyanugy hivják.(vezetéknév és keresztnév is egyezik).

Nekem csak a keresztnevem ugyanaz mint anyámnak,de bár szép név,utáltam,utálom hogy engem mindenki becéz,hogy "kisTündike".Párom se szereti,hogy ő sincs nevén szólitva,mégis ragaszkodna hozzá.

Én viszont jót akarok a gyereknek,ne legyen már hatodik kiskarcsika.(kitalált nevek)

Második nevet nem szeretnénk,a vezetékneve elég hozzú lesz igy is,és az a megoldás páromat sem érdekli

2012. jún. 26. 14:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindenkepp ugy szerettunk volna nevet valasztani, hogy szep is legyen, es ne legyen ismerosunknek a neve. Tehat ha mondjuk azt mondom Pisti, akkor mindenkeppen a pici jusson rola eszembe, es ne a szomszedbacsi.
2012. jún. 26. 15:27
 22/31 A kérdező kommentje:

Igen,én is azt szeretném,ha olyan neve lenne,ami nincs más rokonnak,nagyonközeli ismerősnek.

(tehát utónévkönyvet megfogom,kihuzom az összes olyan nevet ami közeli rokonnak van,kihuzom a nagyon nem tetszőeket,ezt megteszi párom is,és a maradékból választunk)

2012. jún. 26. 15:35
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
Én mondjuk biztos azt adnám az első szülött fiamnak névnek ami az én kereszt nevem is meg apámé is meg nagypapámé volt, mert nálunk is hagyomány és nem sérteném meg nagypapám emlékét, mert így tovább él a neve. Szóval szerintem ha mondjuk ilyen nagy hagyomány a név és esetleg a vezeték név nemesi jellegű akkor szerintem fogad el hogy a párod utó nevét kapja.
2012. jún. 26. 15:53
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
A hagyományt valaki kitalálta, miért kellene minden anyának meghajolni előtte? Ennek annyira nincs értelme... Az ember nem az apja, nagyapja másolata, hogy ugyanaz a neve lehet. Épp elég, hogy a vezetéknevét viszi tovább, minek még a keresztnevében is azonosulnia? Az anya kívánsága hol van a történetben? Ő csak szüljön, hogy folytatódhasson a hagyomány?
2012. jún. 26. 15:54
 25/31 anonim ***** válasza:
37%
Meg annyira nem biztos hogy gond ez a név összetéveszthetőség becézés és bácsi, egyéb megszólítások miatt.
2012. jún. 26. 15:55
 26/31 A kérdező kommentje:

és ha anya oldaláról nem hagyomány hogy örököljék a nevet a gyerekek?

vagy ha az a hagyomány,hogy nem az apa,hanem az anya vezetéknevét kapja?

naugye...

Nálunk probléma,már páromat is irritálóan becézik mindenhogy,bele se gondolok a gyereket hogy becéznék...legkisebbjakabkának? (ha már jakab lett az előbb)

2012. jún. 26. 15:57
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, mert nő vagyok, azért zavar, de ha már én szülöm meg a gyereket, talán valamennyi beleszólásom csak lehet a gyerek nevébe. Ezért érzem zavarónak, hogy eche az apja, nagyapja, dédapja nevét vinné tovább a gyerek. És én ki vagyok? Gipsz Jakabné, aki elősegítette a hagyomány folytatását?
2012. jún. 26. 16:02
 28/31 A kérdező kommentje:

Na igen.

Már azon is elvitatkoztunk anno,hogy nem leszek Gipsz Jakabné,ő azt szerette volna.

De én ragaszkodtam a nevemhez,igy ismernek.

végülis egy Gipszné Kis Mariskában kiegyeztünk.

2012. jún. 26. 16:15
 29/31 anonim ***** válasza:

Nálunk pont múlhéten került megint elő ez a téma...(tervezzük a babát)

Eddig hallani se akart arról,hogy a keresztnevét kapja a baba...na ez megváltozott...most ő is azt szeretné,hogy teljes mértékben az ő nevét viselje a pici!

Na ezt én sem szeretném...

Kis "vita" után megegyeztünk(azt hiszem =) ),hogy ha annyira szeretné,akkor a 2.keresztneve lehet az a picinek is,mint az övé...

Szerintem ajánld fel neki te is ezt...=)

2012. jún. 26. 19:35
 30/31 anonim ***** válasza:

Az "egyensúlyi helyzet" az, hogy a gyerek 2 vezetéknevet kap és vagy közösen megbeszélt keresztnevet, vagy 2 keresztnevet. Minden más esetben amelyik irányba borul, azt kell ellensúlyozni, tehát ha csak az egyik szülő vezetéknevét kapja, akkor a másik választ keresztnevet.

Ezt a "csak ha nemesi család" hozzáállást sose értettem, komolyan vannak még emberek, akik szerint egy Andrássy többet ér, vagy különb ember, mint egy Kovács? Emberek, ébresztő, ezt már eltörölték vagy hetven éve…

2012. jún. 28. 02:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!