Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valaki rajtam kívül van még...

Valaki rajtam kívül van még hasonló helyzetben? 19/L

Figyelt kérdés
Van egy bátyám(21 éves) és egy húgom(17 éves), de a húgommal szinte már olyanok vagyunk, mint egy barátnő.Vele mindig is jobb viszonyban voltam, mint a bátyámmal, mivel ő is zárkózott és csendes, mint én, így jobban megértjük egymást.De mégis azt érzem, hogy amióta bekerült a középiskolába és az osztályból lett 2 barátnője, azóta teljesen megváltozott.Egyre nyitottabb és barátkozóbb, sokat hívják el ide-oda és az alkoholról is több tapasztalata van, mint nekem.Az általános iskolás barátnőjével pedig minden pénteken találkozik, ő is sokat hívja el vásárolni, könyvet nézni, stb. Azon viszont eléggé csodálkozok, hogy ha ennyire nyitott lett, miért nincs még barátja? Szóval, mindent összevetve úgy érzem, mintha ő lenne a nővérem, az érettebb, talpraesettebb, tapasztaltabb, persze mindez a barátok hatására.Holott nekem kellene példát mutatnom neki,nekem kellene elvinnem bulizni, társaságba,de mivel én olyannyira bezárkóztam, az általános iskolás osztályom bántásai miatt(mivel nem tudtam beilleszkedni emiatt), hogy ez nagyon mély nyomott hagyott bennem. Azt reméltem, hogy majd középsuliba meg tudok változni, de sajnos képtelen voltam rá és még a felsőfokú képzésen sem tudtam barátokat szerezni.Ezért eléggé rosszul érzem magam és irigy is vagyok a húgomra, hogy neki van 3 igaz barátja, nekem meg egy se.Őt mindenhova elhívják szórakozni, van élete engem meg csak néha szokott elhívni, hogy ne üljek egész nap otthon.Végül is próbál segíteni, hogy legalább az ő barátnőivel ismerkedjek össze, meg azoknak a tesóival, de egyszerűen képtelen vagyok megszólalni előttük.Még diákmunkát is előbb vállat, mint én.Sokkal több tapasztalatokkal fog rendelkezni a munka terén is, én meg még soha nem dolgoztam, de nemsokára nekem is muszáj lesz, ha elvégzem a sulit.Szinte minden családban úgy van, hogy a nővér vezeti a húgát, neki lesz előbb barátja ő fog előbb elmenni dolgozni, bulizni stb, de nálunk ez nem így van.Az igazat megvallva már nagyon szeretnék kilépni ebből az állandó monotonitásból és magányból, de ha el is megyek társaságba, nem tudok megszólítani embereket, valami mindig megakadályozza, hogy végre kitörjek az állandó burokból, amiben élek és ez nagyon nagyon rossz.:(( A szüleim is kb. 5 évesnek néznek és úgy is kezelnek, de viszont mégis azt szeretnék, hogy legyenek barátaim, szórakozzak, de már lemondtak róla, hogy én valaha is egy talpraesett, beszédes lány leszek.Az állandó lenézések miatt nem is beszélgetek velük annyit, mint a testvéreim.Ezekről a dolgokról csak a húgomnak merek mesélni, de ő is csak azt tudja tanácsolni, hogy ne legyek ennyire pesszimista, mindenbe lássam meg a jót és legfőképpen előbb fogadjam el önmagam.Félek, hogy így férjem se lesz és egész életemben egyedül fogok maradni.
2012. jún. 15. 15:34
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is erre gondoltam, de a pálinka az nagyon erős és ha már a gyenge koktéltól hányingerem lett, akkor attól biztos hányni fogok.Pedig sztem csak az erős piától tudnám elengedni magam.
2012. jún. 15. 16:21
 12/16 anonim ***** válasza:
A koktéltól én is rosszul szoktam lenni és tudod miért??? Mert többféle alkohol van összemixelve és aranyszabály ,hogy nem keverünk !!!!!!
2012. jún. 15. 16:24
 13/16 A kérdező kommentje:
utolsó:És szted, ha pálinkát innék, akkor attól nem lenne hányingerem?
2012. jún. 15. 16:32
 14/16 anonim ***** válasza:
Csak módjával .... Először picit igyál!!!! És ne beszéld be magadnak ,hogy hányingered van !!!! Én ha úgy érzem ,hogy sok a pia, akkor táncolok és kiizzadom úgyis és jobban leszek ,ha mégse megyek wc-re .... Ez ritkábban szokott előfordulni...Vagy ajánlom a cidereket, nincs alkohol ize,de mégis van alkoholtartalma, vagy bacardi breezer(vagy hogy kell írni ...)
2012. jún. 15. 16:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Írtad, hogy zrikáltak a suliban, de mi miatt?

Egyébként mintha én írtam volna a sztoridat, komolyan, annyira hasonlítunk. Nekem sincs sok tapasztalatom az életről, semmilyen téren, barátok nuku, pasik nuku, szóval maximálisan átérzem a helyzeted. És engem is bántottak általánosban, olyasmiért, amiről nem tehettem, és olyan szinten belém ivódott, hogy én csak egy selejt vagyok, hogy mai napig nem tudtam levetkőzni ezt az érzést... Önbizalmam 0, anyáméknak már az agyára mentem azzal, hogy mindig itthon ülök, néha rámförmednek, hogy na, menjek már valahová, na akkor vitatkozunk egyet, hogy már megint nem bírnak magukkal, és hagyjanak békén... Egyedül te abból a szempontból vagy jobb helyzetben, hogy van 2 tesód is otthon, nekem csak egy idősebb nővérem van, aki már rég elköltözött. De igazából mindegy is, hogy már nincs itt, úgysem jöttünk ki jól egymással sosem.

Az alkoholt én nem támogatom amiatt, hogy most hiába iszom le magam hétvégén, és rúgok ki a hámból, ha egyszer nem nyúlhatok mindig a piához. Mi lesz, ha majd munkába kell állni, akkor majd becsempészem a kis flaska vodkákat a melóhelyre, és suttyomban a WC-ben legurítok egyet-kettőt? Meg szerintem nagy a rászokás veszélye is, olyan szempontból, hogy mi ígyis eléggé letargikus helyzetben vagyunk, nincs sok kapaszkodónk, és ha egyszer megérezzük az ízét, nincs megállás.

2012. jún. 16. 00:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia! Nagyon hasonlítunk egymásra, én most 22 éves és nagyjából rendeződött az életem, de 19 évesen körülbelül ugyanott tartottam, mint te.

20 éves koromig nem volt barátom, nagyon zárkózott voltam, idegenekkel képtelen voltam normálisan beszélgetni, ez persze az ismerkedést is gátolta. Nem is dolgoztam még, és elsősorban azért, mert nem "mertem" volna idegenek közé menni és egy felelősségteljes munkát végezni, nagyon stresszeltem már a suli miatt is...

Azóta változtam meg, mióta barátom van. Vele interneten ismerkedtem össze. Én neten sokkal hamarabb megnyílok, sokkal beszédesebb vagyok, mint élőben, ezért ott nekem könnyebb ismerkednem. Te nem próbálod meg?

A barátom társasági ember, szeret a középpontban lenni, sok barátja, ismerőse van, mindenki szereti, nagyon könnyen ismerkedik - mondhatni, az ellentétem. De nagyon jól kijövünk és megértjük egymást, és mióta vele vagyok, én is sokkal magabiztosabb lettem, és könnyebben nyitok az emberek felé. Az ő barátai az én barátaim is lettek, és az egyetemről is jóba lettem néhány lánnyal, mert meg mertem szólítani őket...

Amúgy a legjobb barátnőmet is neten ismertem meg, úgy látszik nekem ez válik be... Másik városban lakik, de havonta-kéthavonta legalább egyszer találkozunk, és nyáron hosszabb időt is együtt fogunk tölteni. Mivel magabiztosabb lettem, munkára is jelentkeztem, és most van egy jó kis diákmunkám, jól fizet, és szeretem is. Szóval most rendben van az életem, pedig 2 éve még olyan gondokkal küzdöttem, mint te.

Első lépésben talán azt tudom javasolni, hogy ha élőben nem megy, akkor neten próbálj barátkozni, hátha úgy könnyebben ismerkedsz. Az meg ne aggasszon hogy a húgod néhány dologban előbbre tart. Lassan felnőttek lesztek mindenben, az a 2 év korkülönbség nem olyan sok, hogy feltétlenül neked kellene mindenben előrébb járnod. Nyugi, te hamarabb befejezed a tanulást, valószínűleg hamarabb dolgozol majd teljes állásban, így talán hamarabb tudod függetleníteni magad a szüleidtől, stb. Barátokat meg mindig szerezhetsz, ebben a tekintetben hamar "utolérheted". :)

Fel a fejjel, kitartás, hidd el, gyorsan meg tud változni a helyzet!

22/L

2012. jún. 16. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!