Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valaki rajtam kívül van még...

Valaki rajtam kívül van még hasonló helyzetben? 19/L

Figyelt kérdés
Van egy bátyám(21 éves) és egy húgom(17 éves), de a húgommal szinte már olyanok vagyunk, mint egy barátnő.Vele mindig is jobb viszonyban voltam, mint a bátyámmal, mivel ő is zárkózott és csendes, mint én, így jobban megértjük egymást.De mégis azt érzem, hogy amióta bekerült a középiskolába és az osztályból lett 2 barátnője, azóta teljesen megváltozott.Egyre nyitottabb és barátkozóbb, sokat hívják el ide-oda és az alkoholról is több tapasztalata van, mint nekem.Az általános iskolás barátnőjével pedig minden pénteken találkozik, ő is sokat hívja el vásárolni, könyvet nézni, stb. Azon viszont eléggé csodálkozok, hogy ha ennyire nyitott lett, miért nincs még barátja? Szóval, mindent összevetve úgy érzem, mintha ő lenne a nővérem, az érettebb, talpraesettebb, tapasztaltabb, persze mindez a barátok hatására.Holott nekem kellene példát mutatnom neki,nekem kellene elvinnem bulizni, társaságba,de mivel én olyannyira bezárkóztam, az általános iskolás osztályom bántásai miatt(mivel nem tudtam beilleszkedni emiatt), hogy ez nagyon mély nyomott hagyott bennem. Azt reméltem, hogy majd középsuliba meg tudok változni, de sajnos képtelen voltam rá és még a felsőfokú képzésen sem tudtam barátokat szerezni.Ezért eléggé rosszul érzem magam és irigy is vagyok a húgomra, hogy neki van 3 igaz barátja, nekem meg egy se.Őt mindenhova elhívják szórakozni, van élete engem meg csak néha szokott elhívni, hogy ne üljek egész nap otthon.Végül is próbál segíteni, hogy legalább az ő barátnőivel ismerkedjek össze, meg azoknak a tesóival, de egyszerűen képtelen vagyok megszólalni előttük.Még diákmunkát is előbb vállat, mint én.Sokkal több tapasztalatokkal fog rendelkezni a munka terén is, én meg még soha nem dolgoztam, de nemsokára nekem is muszáj lesz, ha elvégzem a sulit.Szinte minden családban úgy van, hogy a nővér vezeti a húgát, neki lesz előbb barátja ő fog előbb elmenni dolgozni, bulizni stb, de nálunk ez nem így van.Az igazat megvallva már nagyon szeretnék kilépni ebből az állandó monotonitásból és magányból, de ha el is megyek társaságba, nem tudok megszólítani embereket, valami mindig megakadályozza, hogy végre kitörjek az állandó burokból, amiben élek és ez nagyon nagyon rossz.:(( A szüleim is kb. 5 évesnek néznek és úgy is kezelnek, de viszont mégis azt szeretnék, hogy legyenek barátaim, szórakozzak, de már lemondtak róla, hogy én valaha is egy talpraesett, beszédes lány leszek.Az állandó lenézések miatt nem is beszélgetek velük annyit, mint a testvéreim.Ezekről a dolgokról csak a húgomnak merek mesélni, de ő is csak azt tudja tanácsolni, hogy ne legyek ennyire pesszimista, mindenbe lássam meg a jót és legfőképpen előbb fogadjam el önmagam.Félek, hogy így férjem se lesz és egész életemben egyedül fogok maradni.
2012. jún. 15. 15:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!!

Nálunk pont fordítva volt... Mondjuk mi elég rossz családban nőttünk fel és történtek dolgok, ami miatt érettebben kellett viselkednem. A húgomat ez megviselte, bár alapból ilyen a természete ... Én sokat vittem magammal el ... ,de semmi ..egy mukk se... Volt idő, hogy hisztizett vigyem el bulizni ... Elvittem fel se állt az asztaltól egész ... Bántott nagyon ... Veszekedtem vele !!!! Aztán másnap dumáltunk .... A legközelebbi buli az úgy nézett ki ,hogy itattam :) és felszabadultabb lett fokozatosan ...:) Tökre örültem neki és ezt akkor meg is osztottam vele és ez jól esett neki :) Már eltel 3 év már 19 éves bár még mindig szűz és nem nagyon volt pasija ,de ez az ő dolga, hogy kinek és mikor adja oda a szüzességét ... Többet jár bulizni, mint én !!!! Viszont még a mai napig nem ismerkedik józanul .... Csak a megszokott társasággal megy :)... Nem azt mondom ,hogy taj részeg állandóan ilyenkor ,de ha van benne egy kis sör vagy pezsgő ,felszabadultabb és jobban ismerkedik :))

2012. jún. 15. 15:45
 2/16 anonim ***** válasza:
* egész este :)
2012. jún. 15. 15:46
 3/16 anonim ***** válasza:

Jól beszél a húgod, még fiatal vagy, rengeteget változhatsz. Régebben én sem voltam túl közkedvelt, de aztán megtanultam ilyen-olyan helyzeteket kezelni, barátkozni, ma már kb én vagyok a leghangosabb. :D A legfontosabb, hogy hagyd el a régi önmagad, lépj feljebb egy szintet. Például kiülsz egy parkba könyvet olvasni, néha ismerkedsz, bátran hozzászólsz az idegenekhez, ha mondjuk valamire szükséged van... aztán ezeket így szépen lassan növelni, egyre többször kapcsolatba lépni másokkal. Ha ennyire akarsz változni, képes vagy megnyílni.

18/F

2012. jún. 15. 15:49
 4/16 A kérdező kommentje:

Szia!

Akkor hasonló személyiség volt, mint én.:)De amúgy a te társaságoddal jár el bulizni, vagy megismerkedett új emberekkel és azokkal?

2012. jún. 15. 15:50
 5/16 anonim ***** válasza:
A társaság teljesen vegyes :)
2012. jún. 15. 15:53
 6/16 anonim ***** válasza:

1. vagyok !

Először az én társaságommal ,majd csatlakozott a padtársa aki ugyanilyen mulya volt :D ,majd bulikon egy -két ember ,akikkel így összehaverkodtunk .... Szombaton is megyünk partyzni ....Lesz OMF :D

2012. jún. 15. 15:55
 7/16 anonim ***** válasza:
amúgy szoktál inni?
2012. jún. 15. 15:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Jaj még annyit, hogy amikor már "jókedvünk " van :) szoktunk játszani felelsz /vagy mersz -et .

Nagyon mókás... Nem durva feladatokkal és kérdésekkel :)

PL: egyszer mert a húgi és a feladata az volt ,hogy 5 percen belül szólítson le valakit az utcán és beszélgessen vele majd kérje el a számát :D:D:D sokat hülyülünk :D

2012. jún. 15. 16:02
 9/16 A kérdező kommentje:
15:56--->Még csak életemben egyszer voltam a húgommal és az osztálytársával bulizni, de mivel nem vagyok hozzászokva a piához, így 2 gyengébb koktélt ittam, de már attól is hányingerem lett mire hazaértünk.Meg szoktam a családdal alkalmanként koccintani, de semmi több.Amúgy a húgom mesélte, hogy amikor osztálykiránduláson ivott 2 pálinkát, meg sört, bort, attól olyan jól érezte magát, hogy táncoltak, énekeltek az utcán, de nem volt részeg, csak annyit, hogy egy kicsit felszabaduljon.Ja és hozzátette, hogy ha én is meginnám a 2 pálinkát, biztos, hogy egyből felszabadulnék és könnyebben ismerkednék.
2012. jún. 15. 16:12
 10/16 anonim ***** válasza:
Na az a megoldás, hogy igyál egy kicsit ,de ne koktélt .... és irány partyzni
2012. jún. 15. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!