Apukám nem mossa meg a kezést nagy WC után- mit tegyek, undorodom itthon mindentől?
Igen, ez valóban így lesz hamarosan. De ha majd lesz kisgyerekem, akkor mit csináljak?
Mossunk majd papa után mindig kezet???
Tudom, egy kicsit előreszaladtam, de nem akarom, h majd a kisgyerekem avval a kezével nyúkáljon a szájába... a kicsinél pedig ez elkerülhetetlen.
Sajnos nálunk anyu az, aki félvállról veszi a higiéniát.Hogy wc után mit csinál, azt nem tudom, nem figyelem, de azt tudom, hogy miután puszta kézzel üríti ki a szemetest úgy, hogy könyékig turkál benne, utána "elfelejt" kezet mosni és utána ugye megy a konyhába, kamrába még pakolni kicsit...
Ha rászólok ordít, hogy ő nem koszos, nem szarba nyúlkált, hanem csak konyhai szemétben én pedig egy úrhatnám, finnyás dög vagyok!
Ha hússal dolgozik, vagy egyszerűen csak főz, olyan a konyha mintha atomtámadás érte volna.Egyet tudok csinálni:én legalább tiszta vagyok és ha mondjuk, a konyhában akarok dolgozni vagy enni, előtte szépen kitakarítom.
Azt írod, Anyukádat tekinti egyenlő félnek - akkor beszéljen vele ő. De nyugodtan lehetsz szókimondó, ilyen a világon nincs ma már, hogy vki sz.rás után nem mos kezet!!!
Ha ilyet látnék a magam környezetében, ordítva és a fülénél fogva cibálnám az illetőt kezet mosni, ha kell, én magam nyomnám a kezét a folyó víz alá, akárki is az. (Nem volt még ilyenre szükség.)
Ha a nagyszüleink, akik sokkal egyszerűbb körülmények közt éltek, képesek voltak erre akkor, amikor még rendes fürdőszoba se volt (de volt kút, lavór szappan) - akkor nehogymár apukád ne legyen rá képes egy összkomfortos lakásban! Szégyellje magát!
Anyukád simán elintézhetné, nem engedi, hogy hozzáérjen, megsimogassa (Fúj, van hozzá gusztusa?), nem aludna vele egy ágyban - apuci mindjárt észhez térne.
Fel se fogom, mi az oka az ellenkezésnek, a kézmosás nem fáj, nem sok idő, nem kerül sokba, stb. Ha valaki leszokik róla, az csak azért van, mert a környezete ezt megengedte.
11:33 lehet, hogy 1-1 alkalommal rászólsz az illetőre, esetleg egyszer még be is rángatod kezetmosni (jól megalázva ezzel), de utána mi lesz? Jön a dacreakció, hogy csakazértse mos kezet, ha már így bántál vele. Én a húgomnál tapasztaltam, nála mocskosabb élőlény nincs a Földön, persze, volt honnan tanulnia. Nálunk is alap a csapba pisilés, fürdőkád bidének használása majd nem kitakarítása, wc kefe alig ismerete, szennyes ruha földön tárolása akkor is, ha alsónemű és 1 hétig volt az illetőn, hadd lássa mindenki, koszos kézzel evés, köröm alatti koszcsík, legmenőbb elektromos fogkefe, amit csak hetente hallasz zúgni... böfögés fingás bárhol, még evés közben is.. stb stb. Na ezekkel mit kezdenél? Nekem egyetlen megoldás létezik rá: menekülés.. addig csak forog a gyomrom, de túl sok energia lenne, ha mindenért szólnék, ebből állna az életem, hogy a tisztaságukért harcolok, na ne már.. inkább menekülök.
Amúgy nem vicc, mindkét szülőm diplomás, havi szinten ketten 1 milla felett hoznak haza, jól élünk, és mégis ez.. nem bántásképp, de az egyszerűnél is egyszerűbb emberek problémái vannak napirenden. Borzasztó.
Na, többek között az ilyen dolgok miatt nem eszek én sehol vendégségben...Persze rendesen hülyének vagyok nézve emiatt, de ez legyen az ő bajuk...
Amúgy kezet mosni még a legcsóróbb ember is tud (ha akar) önt egy kis fertőtlenítős vizet egy mosdótálba és ha annyira spórol a vízen, abban naponta többször is kezet moshatnak,még ez is jobb, mint szaros manccsal járkálni.
"lehet, hogy 1-1 alkalommal rászólsz az illetőre, esetleg egyszer még be is rángatod kezetmosni (jól megalázva ezzel), de utána mi lesz? Jön a dacreakció, hogy csakazértse mos kezet, ha már így bántál vele."
Ha megalázónak érzi a figyelmeztetést (még kevésbé agresszív formában is), akkor meg ő is tudja, hogy valamit nem jól csinál.
De akkor mit lehet csinálni? Tartson neki biológiaórát, a baktériumokról és fertőzésekről? Arra jönnek az "úgyse a kezemet sz.rom/p.iselem le" meg "az immunrendszer" meg ilyen baromságokkal, amiben lehet valami DE bizonyos kulturált szokások be nem tartása akkor is undorító (és udvariatlanság) ha nem áll mögötte a halálos betegség kockázata.
Aztamindenit. Én meg már azt hittem h én vagyok az egyetlen a környezetemben akit ez zavar, és foglalkozik vele. Még most középsuliban nem tragédia ha a gyerekek nem mosnak utána kezet mert (reménykedjünk) h egészségesek, de 20-on felül már problémás lehet ha a környezetben vki nem mos kezet.
Bőrfelület-kiszáradással nekem is sok gondom volt már, és van is, és suliban is olyan szar mikor a padtársammal megyünk WC-re és nem mos kezet. Viszont én megkockáztattam, és megmondtam neki h figyeljen oda. Kicsit hülyének nézett de megért az eset annyit h kicsit jobban odafigyeljen.
Kedves kérdező,
Borzalmas lehet egy olyan otthonban élni ahol mindentől undorodsz és ilyen emberrel kell együtt élned. Az első és a legfontosabb amit tanácsolok neked: A kezed egészsége ne menjen rá, mert ha állandóan ki van száradva a kezed akkor később komoly problémáid lehetnek, "Mi igen, de a bőrünk nem felejt".
A másik, hogy ha apukád nem hajlandó arra hogy kezet mosson ha megkéred őt akkor nem ajánlom h tovább frusztráld ezzel mert, ha erre az apróságra sem képes akkor az is benne van a pakliban h később direkt ezzel fog piszkálni, PÉLDÁUL megfogja a fejed és közli h most szart egyet kézmosás nélkül, stb. Ha viszont figyel rád és törődik veled akkor "Mindent egy lapra" mond meg neki h egy undorító visszataszító embernek fogod tartani egész életedben ha nem lesz foglalkozik a higániával. Vagy felfogja h ez tényleg fontos, ha viszont nem akkor :S
Egyébként pusztán kíváncsiságból, kíváncsi lennék h az itt válaszolók hány évesek/neműek? Pls, ez nagyon érdekelne h többségében kiket érdekel a higénia.
Üdv, 16/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!