Ha a férjemnek két keresztneve van, muszáj mindkettőt felvennem?
Figyelt kérdés
Pl. Kovács Imre István neje lehet hivatalosan is Kovács Imréné?2012. máj. 22. 00:15
11/17 anonim válasza:
#7-es vagyok
Igaza van a #8-nak, lehetsz Varga-Kovács Ilona is.
12/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Még van 2 hetem megbarátkozni a dolgokkal.
2012. máj. 22. 10:40
13/17 anonim válasza:
De a mindennapokban bárhogy használhatod a neved. Hiába leszel Kovács Imre Istvánné Kis Piroska, ha így veszed fel a neved, akkor is dönthetsz úgy, hogy csak Kovácsné Kis Piroskaként mutatkozol be. Magánügy.
14/17 A kérdező kommentje:
Nekem a Kovács Imréné Kis Piroska tetszene legjobban, de valószínűleg az lesz, amit írtál, kedves utolsó. Felveszem az egészet... :D A vezetékneveink nem illenek össze, mindenképp kell párom keresztneve is. Az én keresztnevem se illik párom vezetéknevéhez... De mindenképp szeretném felvenni e nevét, még ha idétlenül is hangzik. Bár már felmerült, hogy hajlandó megváltoztatni a vezetéknevét, felvenné a nagyapjáét. Neki szép neve van, de csak miattam ne vegyen fel új nevet... Igaz, elváltak a szülei, nincs jóban az apjával, szóval lehet, hogy nem új ötlet. Mindegy, este megbeszéljük. Még egyszer köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 22. 11:52
15/17 anonim válasza:
anyum a példáddal élve: Kovács Istvánné (apum a 2. keresztnevét használja hivatalosan)
sógórnőm viszont Kovács Imre Istvánné (tesóm az 1. keresztnevét használja hivatalosan)
szóval így is, úgy is :)
16/17 anonim válasza:
Azt írod, a párod esetleg megváltoztatná a nevét, meg azt is írod, hogy 2 heted van gondolkodni. Nem hiszem, hogy ezalatt meg lehetne változtatni egy nevet, de ha igen, mi lenne, ha csak a nem használt keresztnevet töröltetné?
17/17 A kérdező kommentje:
Két hét múlva lesz az esküvő, de a nevemet utána is megváltoztathatom, nem muszáj egyből. Most nagyon úgy néz ki, hogy megváltoztatja a vezetéknevét, én meg a születési keresztnevemet (a mostani nevem becéző alakját veszem fel, amit mikor születtem, nem lehetett anyakönyveztetni, de mindenki úgy hív). Lehet, hogy nem vagyunk normálisak, de mint kiderült, mindketten rég meg szeretnénk tenni ezt a lépést. :D Gondolom nem két pillanat, mire elintézik, de most már mindegy. Mindkettőnknek tetszenek az új nevek. :) És a 86 éves nagypapa nagyon boldog, hogy felveszi a nevét, mert neki csak a lánya van (az anyósjelöltem), de így mégis valaki tovább viszi a nevet. A sógorjelöltemnek is tetszik a név, lehet, hogy ő is felveszi ugyanazt a vezetéknevet, mint a párom. Viszont a második keresztnevét nem szeretné törölni, mert az anyukája adta neki, csak a vezetéknevével kijött volna egy nem túl szép szó (a végét és az elejét összeolvasva), ezért lett egy középső neve is, amit most használ. De így majd felveszem a vezetéknevét, mint né, és jön utána a lánykori nevem, tehát Kovácsné Kis Piroska leszek. :) És így a leendő gyerekek nevei is megvannak, mert amiket eddig akartunk, nem illettek párom vezetéknevéhez, de az új névvel szépen fognak hangzani. :)
2012. máj. 23. 13:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!