Szerintetek kinek van igaza?
Anyuék nemrég azon akadnak ki, hogy nem viselkedek úgy, ahogy kellene. Mondok példákat:
1: El kellene mosogatnom, mielőtt anyu hazaér, de amikor csak 1-2 tányér van a mosogatóban, nem szoktam, csak akkor, amikor tele van. Anyu véleménye: "Ha én azt mondom, hogy minden délután elmosogatsz, akkor elmosogatsz."
2: Nem fekszem le este 11 órakor. Legtöbbször fél 12-kor, ritkán, de előfordul, hogy 12-kor kerülök ágyba. Ez nem hat ki a jegyeimre, sőt, semmi másra sem. Kialszom magam. Anyunál ugyanaz: Ha ő azt mondja, hogy 11-kor, akkor 11-kor.
Ezen kívül azt hozták még szóba apuval, hogy ha megkérnek valamire, pl. hogy menjek el húgomért a suliba, vagy porszívózzak fel, akkor(szerintük):
1. verzió: hallatszik a hangomon, hogy nagyon nincs hozzá kedvem, és a pokolba küldöm őket.
2. verzió: megkérdezem, hogy "miért?", és erre mindig kiakadnak.
Csak tudni akarom, hogy mit csinál, amiért nekem kell menni. De, ha nem mondja el, akkor is elmegyek...
Amit még szóvá tettek: Egész nap nem csinálok semmit, nem teregetek ki, nem vasalok ruhát, nem porszívózom. Ha nem kérnek meg rá, akkor tényleg nem.. csak, ha elmondják, hogy ezt és ezt csináljam. Mikor ezt mondom, akkor pedig az jön, hogy "Erre nem megkérni kell, ezt fel kell érned ésszel."
Sosem mondom nekik, hogy "Nem csinálom meg", vagy, hogy "Csináld meg te, nekem nincs kedvem" vagy ilyeneket... Csak néha visszakérdezek, vagy csak nem szívesen csinálom meg, de ettől függetlenül megteszem, amit kérnek. Én nem akarok, de nem is tudnék szó nélkül ugrani mindenre, és egész álló nap azt lesni, hogy miben segíthetnék nekik. Ha megkérnek, jó... megcsinálom, mert a szüleim. De tényleg akkora bűn, hogy csak akkor teszem ezt, ha mondják?
15 éves lány vagyok.
Mosogatásban igaza van és a lefekvésben is. 20 éves vagyok,nálunk is így ment. Én hazaértem suliból, gyorsan elpakoltam, elmosogattam,sacc 20 perc volt minden együttvéve. Én se csináltam meg sokszor, szidást kaptam és rájöttem, hogy ők mennyi mindent tesznek értem és tettek értem eddig és ezután is,nekem napi 20 perc nem sok idő,de nekik napi 20 perc nagyon sok, 8 órás meló után + túlóra..
A lefekvés szintén igaz, de azt mondjuk te érzed..bár nekik csinálod a számlát.
Szóval így átolvasva,pont olyan voltam mint te. Tudom milyen érzés,én is átestem rajta. Felnősz majd ezekhez is:) Amit most tehetsz, hogy kedvet csinálsz magadnak a takarításhoz,mondjuk nagyobb hangerőn hallgatod a zenét,vagy kedvenc filmet hallgatsz közben(mert ugye nézni nemtudod ha pakolsz).
Huh, a válaszokat elnézve, szerintem engem itt lincselni fognak. :D
De. Én nagyjából inkább a kérdező álláspontját vallom. Fiatal vagy, meg van biztosan a saját kis életed, és nem egésznap a házat akarod pucolni.
Nyilván az az ideális, hogy mindenki besegít a háztartásban, viszont az sem korrekt, ha minden egy valakire van hárítva. Lehetne a dolgokat felváltva is csinálni. Pl egyik nap te mosogatsz, másik nap tesód, harmadik nap apud, negyediken pedig anyukád.
Utolsó, azt az egyet viszont már megtanultam - szerencsére - hogy, ha szájalok, azzal végleg kiakasztom őket.
Többiek, igyekszem megfogadni a tanácsotokat. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!