Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a párom nagyapja roma...

Ha a párom nagyapja roma volt, mennyi esély van, hogy egyszer a gyerekünkön kiütközzön ez a vérvonal?

Figyelt kérdés

A párom apja bőrszínén még eléggé látszik, viszont a páromon már nem. Igazából nekem is sötétbarna hajam-szemem van, nyáron nagyon letudok barnulni, a párom is ugyanígy néz ki, szóval így a páromon már nem látom..

Szerintetek a leendő gyerekünkön is csak ez a kreol beállítottság öröklődik, vagy van rá esély, hogy komolyabban kiéleződjön rajta a dédnagyapa vonala?

2012. ápr. 1. 20:41
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Nekem dédipapám volt roma. Nagypapámon még látszanak vonások, de anyun, tesómon és rajtam sincs semmi különös vonás. Olyan fehér vagyok, hogy első pár strandolós napon 5 perc alatt szénné égek. Viszont papám testvérénél a velem egy generáció is örökölte a kicsit sötétebb bőr és hajszínt.

Hogy közelebbi példát mondjak, egy ismerősöm roma férfihez ment hozzá. A kisfiuk teljesen fehér kis szöszi srác, meg nem mondanád, hogy van a vérében valami más nemzetiség is. A kislányuknak viszont mind a bőre mind a haja, a szeme is sötét barna, olyan igazi romás. :) Olyan nincs hogy hígul... Akinek van a közeli felmenői között, attól függ mit örökölt. Ha én erősen hordozom a sötét bőrt, sötét hajat mint gént, akkor elképzelhető, hogy valamelyik gyerekemen az fog kiütközni, ha nem az összesen.

2012. ápr. 1. 22:31
 22/32 anonim ***** válasza:
36%
Az ilyesmi heted ízig öröklődik,szóval esély van rá. Az általad felsorolt tulajdonságok ismeretében nem valószínű,hogy szőke hajú és kék szemű gyereketek születne. És ahogy valaki írta,a sötétebb tónusok a dominánsak,szóval esély az van rá,hogy meglátszódjék a gyermeken. De ha tiszta,jól nevelt,barátságos természetű lesz,nem hinném,hogy bármilyen hátránya is származna belőle.
2012. ápr. 1. 22:40
 23/32 anonim ***** válasza:
16%
Ha a dédnagymama néger volt, hiába fehéredik ki a dédunoka, annak a gyereke valószínű, hogy néger lesz. Gondolom, nincs ez máshogy a cigányoknál sem.
2012. ápr. 1. 23:19
 24/32 anonim ***** válasza:
19%
Úristen,itt mindenkinek van roma a felmenői között? Nehogy már erre legyetek büszkék ! pffff.....
2012. ápr. 2. 00:32
 25/32 anonim ***** válasza:
52%
Te se legyél magadra nagyon büszke egy ilyen megnyilvánulás után, kedves jobbikos hozzászóló, pffffff
2012. ápr. 2. 01:01
 26/32 anonim ***** válasza:
37%
Nem vagyok jobbikos,de amit képvisel azzal 100%-ig egyet értek,meg még az emberek 80-90%-a,csak nem mondja ki.Ennyit erről.
2012. ápr. 2. 01:05
 27/32 xStefix ***** válasza:
50%
(Hát én örülök, hogy a fennmaradó 10-20%-hoz tartozom.)
2012. ápr. 2. 09:14
 28/32 xStefix ***** válasza:
54%
(Egyébként, ha már itt tartunk, szerintem nincs is ma már "tiszta" magyar ember. Mindenkinek vannak ilyen-olyan népekből a felmenői között. Szóval az a szerinted 80-90% is megnézhetné a saját származását, mielőtt mások felett ítélkezik. Egyáltalán, minek ítélkezni, ettől senki nem lesz jobb vagy rosszabb.)
2012. ápr. 2. 09:27
 29/32 anonim ***** válasza:
87%

És mit kéne csinálnia annak, akinek vannak romák a felmenői közt? Ölje meg magát? Vagy szégyenkezzen?

Szerintem a származásra a legbutább dolog büszkének lenni, még az angol trónörökösnek is, mert nem tett semmit érte, csak megszületett.

Egyszerűen csak felfogja, hogy roma is van benne, és ennyi. Nem büszke, de nem is szégyelli, mert értelmetlen.

2012. ápr. 2. 11:03
 30/32 anonim ***** válasza:

Valahol írtam, hogy van bennem roma vér (úgy ük szülők lehettek 100%-ban romák). Nem vagyok rá büszke, de úgy sem érzem, hogy ezért el kéne, hogy ítéljen bárki is. Rámnézve senki meg nem mondaná, szőkésbarna hajam, világos barna szemeim vannak és szinte világítok a sötétben, olyan fehér vagyok... Én is 21 éves koromban tudtam meg, hogy van roma felmenőm és mindmáig csak az tudja ezt rólam, akinek én elmondom. Nem kerítek neki nagy feneket és nem is titkolom, elvégre minek is? Tisztességes, szerető és odaadó családban nőttem fel, nem értem miért ne lehetnék büszke a családomra úgy, ahogy van, bármilyen nemzetiségűek is keverednek benne!

Kiegészítve: Én nem a romákat, vagy bármilyen nemzetiségű csoportokat ítélem el, hanem azokat az embereket, akik mást megkárosítva tengetik az életüket!

2012. ápr. 2. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!