Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha a párom nagyapja roma...

Ha a párom nagyapja roma volt, mennyi esély van, hogy egyszer a gyerekünkön kiütközzön ez a vérvonal?

Figyelt kérdés

A párom apja bőrszínén még eléggé látszik, viszont a páromon már nem. Igazából nekem is sötétbarna hajam-szemem van, nyáron nagyon letudok barnulni, a párom is ugyanígy néz ki, szóval így a páromon már nem látom..

Szerintetek a leendő gyerekünkön is csak ez a kreol beállítottság öröklődik, vagy van rá esély, hogy komolyabban kiéleződjön rajta a dédnagyapa vonala?

2012. ápr. 1. 20:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%

Nekem a dédim volt roma. A bátyámon totál látszik: kreol bőr, sötét szem, sötét göndör haj, az a tipikus cigányos kampós orr.

Én világos szemű/bőrű/hajú vagyok, de a testalkatom, a fejformám, az állam (hegyes, előreálló), és a szám is a dédié.

Hát... egyikőnk sem szép, se a bátyus, se én...

2012. ápr. 1. 21:02
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
tudod nem kéne törődnöd ezzel, hanem büszkének kéne lenned arra, hogy gyereked születik, arra is, hogy cigány felmenői is lesznek. Ez is hozzátartozik majd a picihez, ettől is csak több lesz, különlegesebb. A párod mit szól, hogy attól rettegsz, hogy mennyire fog meglátszódni rajta a származása? Amúgy ilyen nincs, hogy felhigul... nem vagyok genetikus, de ez csak egy megfigyelés, ha vegyes házasságból születnek félig cigány félig magyar gyerekek, akkor valakin nagyon látszik, valakin kevésbé... A sötét haj, sötét bőr mellett még dominánsak az arcvonások is (kiugró arccsont, erős nézés, sokszor szemek alatt sötét karikák...)
2012. ápr. 1. 21:02
 13/32 anonim ***** válasza:
58%
Az én családomban mindenki fehér bőrű és világos szemű, én barna haj és szem, mint egy spanyol. Nálunk is gyanakodnak valamelyik ükre.
2012. ápr. 1. 21:04
 14/32 anonim ***** válasza:

szülő nagyszülőjénél volt

de vannak még a vonások az arcon

a szülőnek még hullámos haja van, az egyik testvérnek is, de nekem már nem

2012. ápr. 1. 21:18
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
Én örülnék, ha lenne roma ősöm. Nem leégnék nyáron a napon, a vonásaik is tetszenek. De nincs. Pedig talán még zenei tehetséget is örököl!
2012. ápr. 1. 21:19
 16/32 anonim ***** válasza:

És a vonásai milyenek? A romáknak van egy jellegzetes orruk, szemöldökük, sőt arcmimikájuk, ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom. Olyanokon is kiütközik, akik egyébként világos szeműek és bőrűek. Pl. egy kollégánkról is megosztott vélemény volt. A kolléganőm el nem akarta hinni nekem, hogy roma lehet, aztán a többi jó megfigyelő és én is kiokosítottuk, hogy de bizony.

A dédapai vonal már elég távoli, hogy nálatok kiütközzön, de sosem lehet tudni! Egy családban az egész család hófehér volt, világos hajjal és valami isten tudja milyen régi vérvonal jött elő a második lánygyereknél, totál olyan a lány, mint a legsötétebb cigányok, fekete hajjal, szemmel. A nővére meg hófehér bőrű szőke... Ez lutri.

Unokatesóm romanőt vett el, olyat, akin látszik. A lányuk fehér bőrű lett, kék szemmel, szőkésbarna hajjal, mint az apja, a kisfiú barna lett sötét hajjal és szemmel.

2012. ápr. 1. 21:27
 17/32 anonim ***** válasza:
Én arra gondolok, hogy széles arccsont, az orr is stimmel, hullámos haj, na meg a bőre, már egy pár perc napon töltött idő után elkezd barnulni, de nem leégni. De amúgy kék szeme van, és a haja sem fekete.
2012. ápr. 1. 21:34
 18/32 anonim ***** válasza:
A ferjem es az en csaladomban is csak barna es zold szemuek vanna kiveve a dednagymamamat akinek tengerkek szeme volt.A kisfiam szeme epp olyan.
2012. ápr. 1. 21:43
 19/32 anonim ***** válasza:

Nekem az apai nagyszüleim közül az egyik szerintem teljesen roma, a másik meg talán félig.

A családnak azt az ágát nem ismerem, apukámat láttam fényképről, furcsán néz ki. Van, ahol fehérnek tűnik, van, ahol romának.

Az anyukám fehér bőrű, barna hajú, barna szemű.

A tesómnak is, nekem is hófehér bőrünk van és sötét barna szemünk, középbarna hajjal. Én szőkére festem a hajam, és nem üt el; többször hitték, hogy eredeti.

Ilyesmi a bőr -és hajszínem, csak van pár szeplő az orrom körül.

[link]

És nem tudunk lebarnulni. Nyáron 10 perc alatt leégünk, vörösek vagyunk pár napig, aztán mintha mi sem történt volna.

2012. ápr. 1. 21:49
 20/32 xStefix ***** válasza:
50%

Szerintem a Kérdező nem azért aggódik (ha épp aggódik), mert ne szeretné eléggé a párját, attól függetlenül, hogy mi a származása - hanem inkább amiatt, hogy a leendő gyerkőcüket ne ítéljék majd meg csupán a külseje alapján, ha épp.

Ez ugye nem olyan ismeretlen történet, sajnos. :S

2012. ápr. 1. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!