Miért fontos annyi embernek, h fel legyen kutatva a családfája?
Hát mondjuk kapásból azért, mert a te helyzeted elég ritka. Sokan még a nagyszüleiket sem ismerhették személyesen, nemhogy a dédit. Én egyik dédszülőmet sem ismertem, az utolsó dédmama egy évvel a születésem előtt halt meg. A nagyszüleimet ismertem mind, e tekintetben szerencsés vagyok.
De én is kíváncsi vagyok a családfámra, kik lehettek az őseim. Ez már fiatalabban is érdekelt.
23L
Engem érdekel honnan jöttem. A párom pl. régi nemesi családból, aztán most anyósék szegények mint a templom egere, hitel hitel hátán :)
Egyébként én is csak egy nagyimat ismerem, a többi rokonomat egyáltalán nem. Viszont anyám szerint az üknagyszüleim még a német árjába tartoztak.
Nagyon szívesen utánanéznék, de szinte semmilyen adatot nem tudok anyám és apám nevén-születési idején kívül, és pénzem sincs rá :(
Már nem azért, menni semmire nem megy vele az ember, de van, akit érdekel.
Gondolom nem rajongsz a töriórákért :)
21/L
Nem tudom,számomra is jelentéktelen,egy dédszülőmet ismertem és nagyon szerettem sajnos ő sem él már.
Viszont ha valakit érdekel,azzal sincs semmi gond,had kutasson.
Engem csak szimplán a kíváncsiság hajt,amikor összeírogatom, meg érdeklődök, hogy ki, mikor, hol, kivel és milyen módon élt. :)
Sajnos még nem sokáig tudtam visszavezetni, mert csak a papám elbeszéléseire hagyatkozhatok. Na, de majd egyszer biztosan be fogok tévedni a levéltárba, csakazértis. :)
20l
Engem érdekel. Az, hogy valaki nemesi sarj, vagy sem, az csupán érdekesség. De szerintem nem az vezérli az embereket, hogy kiderüljön, hogy ő gróf lenne, avagy herceg.
Bár megjegyezem, egy grófot személyesen ismerek. orvos lett belőle, és használja is a címeit. Dr. Gróf XY Nem nagy ismeretség, viszont érdekességnek nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!