Miért fog el a sírás, valahányszor telefonon beszélek anyummal?
Az a helyzet, hogy anyu munkabeosztás megváltozott már egy ideje. Eddig délután mindig itthon volt, velem volt, tudtam kivel beszélni. Most viszont, mióta már délutánra jár dolgozni és este jön haza, 10-kor, egyedül vagyok itthon és délutánonként fel szoktam hívni. Nem beszélünk semmi olyanról, amitől okom lenne sírni, de miután lerakom a telefont mindig olyan sírhatnékom támad és esetleg még a könny is kicsordul a szememből. A suliban sem minden oké. Vagyis nincs semmi, talán épp ez a gond. Alig van néhány barátom, és ők se olyan barátok, akikkel délutánonként eljárhatok shoppingolni a városba, vagy moziba stb. Magányosnak érzem magam. Annyira úgy érzem, hogy egyedül vagyok, hogy nincs senkim. Már azóta, mióta anya így dolgozok (lassan féléve), de a sírás az új, eddig nem volt, csak nem rég kezdődött. Tudom, hogy zárkózott vagyok, meg minden és barátkoznom kellene, de az nem megy olyan könnyen egy olyan társaságba, amibe lassan 4 éve vagyok, és tudom, hogy én vagyok ott a kis senki, meg minden nap azzal kell szembenéznem, hogy milyen csúnya vagyok. És ezt nem úgy mondom, mint a többi lány, csak úgy azért, hogy a másik azt mondja: nem is vagy csúnya, gyönyörű vagy. Nem. Én tényleg ronda vagyok, állandóan ezért piszkálnak. Próbálok ellene tenni: tornázok itthon, egészségesen étkezek, és próbálok mindent megtenni, hogy szebb legyek, de nem megy. Próbálok minden egyes beszólást félvállról venni, úgy tenni, mintha nem is érdekelne és túllépni rajta. Az álmaimra gondolni, de ezt már nem fogom sokáig így bírni.
14/L
Most kerülték abba a korba, amikor már nem vagy igazán gyerek, de még nem vagy igazán felnőtt sem. Ez a tini-kor, vagy kamaszkor. Nagyon sok, sokszor ellentétes érzelmek vesznek ilyenkor elő. Vannak, akik könnyebben viselik, esetleg észre sem veszik, mások nehezebben vészelik át.
Olyan nincs, hogy valaki csúnya, a te szavaddal élve ronda. Ha nem vagy magaddal megelégedve, vizsgáld meg, mi az, ami nem tetszik saját magadon, járj, olvass utána, hogyan tudod azt megváltoztatni, vagy éppen mit kellene kihangsúlyozni rajtad ahhoz, hogy ami nem tetszik, az háttérbe szoruljon? Pl. egy új hajviselet, egy új smink (ha egyáltalán szoktál).
Mindenesetre tudd: aki az igazi belső értékeket keresi a másikban, annak teljesen mindegy, hogy kívülről hogyan nézel ki.
Keress új barátokat, járj el új társaságokba. Pl. először kezdheted azzal, hogy délutánonként eljársz otthonról futni, vagy eljársz heti 1-2 alkalommal fitness-klubba, vagy valami olyan helyre, ahol testedzés folyik. A jó alak, izmos, ruganyos test jó közérzetet biztosít, önbizalmat ad. Másrészt tudod, hogy oda csak hozzád hasonló emberek járnak: olyanok, akik nincsenek saját magukkal megelégedve! Ez a tudat már eleve segít megtenni az első lépéseket, ne félj, menj bátran, pár hét, és teljesen más embernek fogod érezni magad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!