Milyen tipikus zsidó vezetéknevek vannak, vagy miről lehet felismerni egy névről, hogy az illető valószínűleg zsidó száramzású?
Figyelt kérdés
2011. dec. 21. 21:04
51/56 Imi2016 válasza:
az gáz ha nekem a vezeték nevem az hogy Zsidó ?
52/56 anonim válasza:
Vigyázzatok a Szamonek-nevű zsidókkal. Nagyon rafinált tolvaj zsidók.
53/56 anonim válasza:
Olyan családnév, amely egyben vezetéknév is, erősen valószínűsíti a származást.
54/56 Jelena1 válasza:
Utolsó ez nem teljesen igaz, mert Erdélyben vagy a csángóknál (ami én is vagyok) nagyon sokaknak keresztnév a vezetékneve és mégsem zsidók.
Gyakori hétfalusi csángó nevek
Családnevek: Anderkuó, Andir, Bacsuó, Bálint, Benedëk, Barta, Bartos, Borcsa, Buna, Csere, Csiri, Csukás, Czimbor, Dani, Dávid, Diénës, Dëák, Dodié, Elekes, Falnagy, Fuóris, Gaudi, Giruó, Girás, Gires, Guócza, Giéczi, Gocsmán, Gödri, Gyerkuó, Ilkuó, Istuók, Jakab, Juónás, Kajcsa, Kapitány, Káplár, Kis, Kojszta, Köpe, Magduó, Mátié, Orbán, Osvát, Sárancsi, Sipos, Suós, Szász, Szörnyi, Paizs, Pajor, Pál, Pap, Partin, Piéter, Piroska, Pozsár, Pünkösti, Rab, Tomos, Taizs, Tuót, Tuótpál, Török, Vajda, Vërës.
55/56 anonim válasza:
Ha nem német, de német hangzású vezetékneve van, az gyanús... Amerikában szerintem egyértelműbb a vezetnéknév alapján, pl. Gold, Goldstein, Goldberg, Goldschmidt, Goldmark, Goldblum, Blum vagy Bloom, Blumenthal, Pearl, Kaufman, Stein, Steinberg, Spielberg, Zuckerberg, Greenberg, Bergman, Friedman, Cohen, Koch, Katz, Roth, Salomon, Horowitz, Moskowitz, Rosenberg, Rothschild, Schneider, Weiss, Kaplan, Schuler, Glass, Fischer, Winehouse, Weinstein... Meg egyébként a hollywoodi filmek stáblistájában legalább minden második név...
56/56 anonim válasza:
Tud valaki felvilágositani, hogy a következő név honnan jőn? Ihring Ilona, annyit tudok, hogy valószinűleg erdélyi szász eredetű. Köszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!