Milyen tipikus zsidó vezetéknevek vannak, vagy miről lehet felismerni egy névről, hogy az illető valószínűleg zsidó száramzású?
"De vannak nem német nevű zsidaink is néhány elrettentő példa: Báró Wesselényi, Karinthy Frigyes, Ady Endre, Jávor Pál, Gobbi Hilda.. és még sokan mások..Tehát a névből nem következik hogy valaki zsidó-e vagy sem.."
Annyiban pontosítanám, hogy a névből NEM MINDIG következik... de van amikor nagyon is jellemző. De ezt írta már más is, többek között én is.
De a felsorolásodban is van pár akire passzol a felvett "-i" végződésű tipikus példa.
Na bakker eszembe jutott: olvasd el Mózes könyveit, meg egy csomó más zsidó könyvet.Na ott találsz "echte" zsidó neveket :)
Itt megtalálod miről beszélek:
07:22-es!
Köszönöm a "hasznos" választ, kívánom, hogy a Te kérdéseidre is ilyen semmitmondó közhelyeket durrogtassanak mások:)ebben semmi releváns nem volt... ráadásul zsidó hitre tömegek tértek át a történelem során, lásd: kazárok, de a rajna mentén nem volt ritka a németeknél sem.
Kicsit ha a kérdésem fölé tekintesz, akkor láthatod, hogy Wesselényi nevét/családját valaki zsidónak titulálta... kevés olyan Mo-i család van, aki ennyi nádort, grófot, politikust, stb. adott volna ennek az országnak... és tudtommal keresztények. továbbra is várnám a meggyőző forrást!
#40 Nem egészen így van. A zsidó vallás, anyai ágról öröklődik. A zsidó származás, sem ennyire bizonyítható, mivel több törzsről beszélünk akikből kifejlődött a mai zsidóság, és más genetikai jellemzők lehetnek törzsenként, más markerek. Nem vagyok genetikus nem vagyok otthon benne.
Igazad van abban, hogy nem túl gyakori, általában a rabbi, igyekszik lebeszélni a jelentkezőt, hogy felvegye ezt a vallást. Mivel ugyan isten kiválasztott népének tartják magukat, ugyanakkor (nem vagyok zsidó, így nem vagyok teljesen tisztában ezen tétellel vagy nézettel) Izrael népét, Isten haragja sújtja a mai napig. S azt hiszem ebből is adódik, hogy senki nem akarhat ahhoz a néphez tartozni, akit isten állandóan szenvedéssel sújt. Bár lehet, hogy sokkal gyakorlatiasabb oka van a lebeszélésnek.
Amiket itt felsoroltak vezetékneveket,akkor a fél ország mondható annak:D
Ez az orr-dolog meg tök nevetséges:D
Akinek hosszú orra van,az meg Pinnikió-dinasztia leszármazottja:D
De lényeges amúgy?Ahogy megyünk előre az időben az emberi rasszok keverednek.(Bár a zsidó nem egy rassz,hanem egy vallás).Az egész evolúció keveredésen alapszik.És a variabilitásra törekszik.
A német megszállás alatt történt, hogy Gábor Áron újságírót, az ágyúöntő leszármazottját elvitte a Gestapo. Kihallgatásánál - amikor fölvették az adatait - azt kérdezte tőle a náci tiszt:
- Áron? Nem zsidó maga?
- Nem.
- Akkor miért hívják Áronnak?
- Kérem - magyarázta az újságíró - én székely vagyok, s nálunk szokás bibliai neveket adni.
Sok a Mózes, az Ábel...
- Igen? - csodálkozott a német. - És hogy hívják arrafelé a zsidókat?
Gábor Áron mély lélegzetet vett, és sorolni kezdte: - Hermann, Adolf...
:)))
Vannak magyarosítások. Akiket ismerek Zsembery, Janák, Gál, Katona, Bácsi, Fehér, Csókási
Azt meg én kérdezném hogy Kocsis névvel lehet valaki zsidó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!