Milyen származású lehetek?
Megeshet, hogy zsidó vagy, de egy dolgot jegyezz meg: attól még, hogy a dolgokat a nevén nevezzük, az még nem sértés. A zsidó az zsidó, a német az német, az indiai az indiai, a fekete meg fekete, ez ilyen egyszerű.
A Magyar és a Havas valószínűsíthetőleg magyarosított nevek. Nekem kapásból eszembe jutott egy-egy zsidó származású ember ilyen névvel: Magyar György ügyvéd, és Havas Henrik színművész.
Egyébként attól még, hogy a zsidó népcsoporthoz tartozol, lehetsz nyugodtan keresztény vallású. És zsidónak lenni sem nem ciki, sem nem szégyen.
Kedves 23:32-es!
Havas Henrik minden, csak nem színművész, vagy esetleg láttad valamilyen darabban játszani??:D érdekelne, mert megnézném én is! Rokobauerről magyarosított, ami egy sváb családnév, erről egyébként rengeteg cikk és még videó is van a neten, amiben pont ő nyilatkozik erről.
Schön(n)erheim jelentése 'Szép otthon', az Edelstein pedig Drágakőt jelent németül és elképzelhető, hogy ashknezái zsidók voltak az ősök, de a legtisztább az lesz, ha majd lesz rá mód és lehetőség, akkor saját magad járj a történet végére, Kedves kérdező!
Válaszokat köszönöm!
Amúgy Havas Henrik nem zsidó származású, hanem részben sváb származású, videója van arról, hogy azzal gúnyolták, hogy zsidó, pedig nyilatkozik róla, hogy nem.
Kedves Kérdező! Végképp nem értem miért paprikáz fel az esetleges zsidó származásod említése. A zsidóság egy nép: abból történetesen származni lehet, akár a többiből. Mi az, hogy "tilos" kimondani a nevét, mert az már.."antiszemitizmus"? Az arab népekét meg ki lehet? Hisz ők is sémiták..a zsidók testvérnépei. Na, erről ennyit.
Érdemben pedig: valószínűleg zsidó a származásod. Nem is az apai nagyszüleid német neve, hanem anyai nagyapádé utal erre. Az Ungár-ból lett Magyar-vezetéknév tipikus a múlt század eleji asszimiláns zsidó családoknál; a Havas is (figyeld meg: az -os, -es végződésű magyarosított nevek majdnem kizárólagosan zsidó családokéi: Kardos, Kenyeres, stb.), - bár az, ugyanakkor, német származásúaknál is előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!