Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Milyen származású lehetek?

Milyen származású lehetek?

Figyelt kérdés
Szerintem német, de nem vagyok biztos benne. A szüleimet kérdeztem róla, és azt mondták hogy magyar származásúak, pedig a nevük nem az. Családfám: Apai nagyapám: Schönnerheim Ákos, nagymamám: Edelstein Angéla. Anyai nagyapám: Magyar Béla, nagymamám: Havas Ilona. Nem vagyunk vallásosak. 12/F
2011. nov. 27. 18:29
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
89%

Megeshet, hogy zsidó vagy, de egy dolgot jegyezz meg: attól még, hogy a dolgokat a nevén nevezzük, az még nem sértés. A zsidó az zsidó, a német az német, az indiai az indiai, a fekete meg fekete, ez ilyen egyszerű.

A Magyar és a Havas valószínűsíthetőleg magyarosított nevek. Nekem kapásból eszembe jutott egy-egy zsidó származású ember ilyen névvel: Magyar György ügyvéd, és Havas Henrik színművész.

Egyébként attól még, hogy a zsidó népcsoporthoz tartozol, lehetsz nyugodtan keresztény vallású. És zsidónak lenni sem nem ciki, sem nem szégyen.

2011. nov. 27. 23:32
 32/34 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 23:32-es!

Havas Henrik minden, csak nem színművész, vagy esetleg láttad valamilyen darabban játszani??:D érdekelne, mert megnézném én is! Rokobauerről magyarosított, ami egy sváb családnév, erről egyébként rengeteg cikk és még videó is van a neten, amiben pont ő nyilatkozik erről.

Schön(n)erheim jelentése 'Szép otthon', az Edelstein pedig Drágakőt jelent németül és elképzelhető, hogy ashknezái zsidók voltak az ősök, de a legtisztább az lesz, ha majd lesz rá mód és lehetőség, akkor saját magad járj a történet végére, Kedves kérdező!

2011. nov. 28. 01:00
 33/34 A kérdező kommentje:

Válaszokat köszönöm!

Amúgy Havas Henrik nem zsidó származású, hanem részben sváb származású, videója van arról, hogy azzal gúnyolták, hogy zsidó, pedig nyilatkozik róla, hogy nem.

2011. nov. 28. 18:59
 34/34 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező! Végképp nem értem miért paprikáz fel az esetleges zsidó származásod említése. A zsidóság egy nép: abból történetesen származni lehet, akár a többiből. Mi az, hogy "tilos" kimondani a nevét, mert az már.."antiszemitizmus"? Az arab népekét meg ki lehet? Hisz ők is sémiták..a zsidók testvérnépei. Na, erről ennyit.

Érdemben pedig: valószínűleg zsidó a származásod. Nem is az apai nagyszüleid német neve, hanem anyai nagyapádé utal erre. Az Ungár-ból lett Magyar-vezetéknév tipikus a múlt század eleji asszimiláns zsidó családoknál; a Havas is (figyeld meg: az -os, -es végződésű magyarosított nevek majdnem kizárólagosan zsidó családokéi: Kardos, Kenyeres, stb.), - bár az, ugyanakkor, német származásúaknál is előfordul.

2011. nov. 28. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!