Milyen származású lehetek?
Nincs igazuk a válaszadóknak, nem számítasz zsidónak, legalábbis a szó szoros értelmében nem. Az édesapád zsidó származású (a Schönnerheim és az Edelstein is zsidó név, az Edelsteinben 100%-ig biztos vagyok, a steinre végződő nevek zsidó nevek, pl. Barry Greenstein, híres pókeres: zsidó, vagy van egy izraeli távoli ismerősöm, neki is stein-ra végződik a neve).
Viszont anyai ágon a Magyar és a Havas magyar nevek, így édesanyád nem zsidó származású. És éppen ez a lényeg, hogy a vallás anyai ágon öröklődik, így mivel édesanyád nem zsidó származású, így te sem vagy az.
De természetesen annak tartod magad, aminek szeretnéd, ha szeretnéd felfedezni zsidó gyökereidet, akkor hajrá, szurkolok :)
Egy valamit még fontosnak tartok megjegyezni: senki sem gúnyolódik, és senki sem antiszemita a válaszadók közül, csak válaszoltak a kérdésedre. Ha azt mondták volna, hogy lengyel származású vagy, akkor lengyelellenesnek mondanád őket?
Tisztelettel, egy 100%-ig magyar származású ember :)
"Nem tudom, hogy esne Nektek, hogyha esetleg zsidó vallásúak lennétek, és ezzel gúnyolnak..."
Kérdező, nem lehet, hogy itt te élsz egy kis megkülönböztetéssel? Senki sem bántott, mindenki csak tett egy megállapítást. Nekem is vannak apai ágon sváb zsidó felmenőim, és nem bújok el szégyenemben, ha valaki a nevemről ezt megállapítja, hanem azt mondom, hogy igen, így van.
Zsidó felmenőkkel rendelkezni, zsidó származásúnak vagy egyenesen zsidónak lenni nem szégyen. Rablógyilkosnak lenni, csalónak, tolvajnak, hazugnak, jellemtelennek: az a szégyen.
Köszi a válaszokat!
Ezek után olvasgattam, és anyukám részéről a Havas is gyanús egy kicsit. Különbőző oldalakon olvastam, hogy ez egy magyarosított név. Ha apám részéről zsidó vagyok, akkor lehetek én még keresztény később?
A származásod lehet, hogy zsidó, de a vallásod már nem biztos, hogy az.
És igen, lehetsz keresztény.
Természetesen lehetsz, ha megkeresztelkedsz.
Jézus is zsidó származású volt. :)
Nem biztos,hogy zsidó vagy! Ezt olyanok állítják,akik nem is tudhatják,csak feltételezik. A válaszok bizony zsidózások.
Ha tudod,hogy a nagyszüleid hol születtek,ott az anyakönyvben utánanézhetsz a származásodnak.
ma 22:24
ooo elnézést kérek akkor ezek szerint aki csak szimplán kimondja azt a szót hogy zsidó akkor az már rasszista....ugyan már mennyi a hülyeségeiddel....emberek ezek után a zsidó szót nem merjétek kimondani mert rasszistának minősítenek....szánalom...akkor mondjunk azt hogy kampós orrúak az biztos szebb bizonyára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!