Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek túlreagáltam vagy...

Szerintetek túlreagáltam vagy igazam volt?

Figyelt kérdés
Egyik nap átjött anyósom hozzánk hozott nekünk kaját vagyis jobban apósomnak mert ő most ott dolgozik nálunk. (építkezünk) Elkezdett turkálni a szekrénybe, férjem rászólt 2-szer is hogy ne turkáljon a cuccaink közt, kérjen tőlem tányért meg kanalat. Nem szólt semmit, ugyanúgy turkált tovább, odamentem egy kicsit lekiabáltam, hogy ne turkáljon a cuccaink közt, mert mikor én átmegyek hozzá akkor én sem turkálok náluk a szekrénybe, szóljon ha kell valami, erre ő megsértődött és elment haza. Aztán kérdeztem apósomtól is meg férjemtől is, hogy durva voltam e. Ők azt válaszolták, hogy teljes mértékben igazam volt. Szerintetek is igazam volt? Ti hogy reagáltátok volna le ezt a szituációt?
2011. aug. 29. 19:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Igazad volt, bár egy tányér és kanál esetében nem kéne lekiabálni. Tényleg bunkóság volt a részéről, hogy a férjed rászólt, és nem hagyta abba. Én megmondtam volna neki, hogy melyik fiókot húzza ki, melyik szekrényajtót nyissa ki, ha tányért+kanalat akar találni, és kész.

Ha a személyes dolgaitok között is turkált, akkor a lekiabálás is jogos volt.

2011. aug. 29. 19:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Én már azt nem értem, hogy a férjed miért nem engedte a saját édesanyjának, hogy vegyen elő tányért és kanalat.

Nálunk teljesen egyértelmű, hogy a szülő, testvér szól, hogy vesz elő egy poharat, vagy tányért, és benyúl a szekrénybe.

Ezek szerint mikor hazamentek anyósodékhoz, akkor a férjed sem nyúlhat be még a konyhaszekrénybe sem?

Persze ha nálatok ez a helyzet, és rá lett szólva, mégis a "szekrényben maradt", akkor az már tőle volt bunkóság.

Ja, sőt, nálunk a gyakran megforduló barátok is nyugodtan benyúlhatnak egy tányérért vagy kanálért a konyhaszekrénybe.

Ruhásszekrénnyel, vagy más egyéb szekrénnyel persze teljesen más a helyzet.

2011. aug. 29. 20:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha ebédet vitt nektek, akkor miért nem vettél elő hozzá tányért és kanalat,ahelyett,hogy lekiabálod?
2011. aug. 29. 20:26
 14/17 anonim ***** válasza:
20:09 - szerintem nem tudta, hogy melyik fiókban/szekrényben tartják az evőeszközöket, ezért szólt rá a fia, hogy szóljon a kérdezőnek. Ő viszont szó nélkül folytatta a kutakodást. Mondhatjátok, hogy kaját vitt így meg úgy, ha valóban így történt, bunkó volt. De az is igaz, hogy emiatt nem kellett volna ennyire kiakadnia a kérdezőnek.
2011. aug. 29. 20:31
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én tuti nem szóltam volna rá,csak szóltam volna neki,hogy mit hol talál.Nem egy tragédia ha kanalat megf tányért keresett.

Nállunk legalábbis ilyen nincs a közeli családtagokkal(szülő-testvér-nagybátty),ha párom átjön anyámhoz akkor kiszolgálja magát kávéval,innivalóval hisz Ő is otthon van ott nem csak Én.

Azért ez az a rész ahol véleményem szerint kezdődik az egész szarrágóság,hogy az anyós meg a menny nem jön ki egymással.

2011. aug. 29. 21:24
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

20.09vagyok

Ez már az utálkozásnak is a felső foka. Én aztán valóban nem jövök ki az anyósommal ( ne kezdjen el oktatni senki, mert nem tudjátok mi az oka ), de ezt még én is egyértelműnek tartom. Mármint azt, hogy oda megy a konyhában a szekrényhez, és kiveszi amire szüksége van. Meg fordítva. Ha náluk vagyunk, szólok neki, hogy előveszek egy x-et, és kiszolgálom magam.

Azért a férjem édesanyjának már nehogy megtiltsak ennyit, akár milyen is a viszonyunk. Ha az enyémnek meg van engedve, akkor az övének is.

Nem csak azt kell nézni, hogy az anyósom, hanem azt is, hogy a férjem édesanyja.

2011. aug. 29. 22:36
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem értem, családtag, nem? Miért ne vehetne elő kanalat, stb-t?!Én ezt kedvességnek, segítőkészségnek látom, inkább akkor lennék kiakadvam ha pöffeszkedne egy széken, és nekem kellene mindennel kiszolgálnom. Nálunk nincsenek is ilyen tiltott zónák a lakásban, nincs takargatnivalóm, mindenki oda nyúlkál benne, ahová akar, annyival is kevesebb a tennivalóm. Egyszer kiteregette az alsóneműimet anyósom, kicsit zavarban voltam, de eszembe nem jutott, hogy rászóljak, inkább az, hogy én vagyok ilyen prűd... Nem tudom, mi a baj? Mit rejtegetsz a konyhaszekrényben?
2011. aug. 29. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!