Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Igazam van, vagy nincs?...

Igazam van, vagy nincs? (Testvérek)

Figyelt kérdés
A bátyám néhány éve albérletbe költözött. Hamar haza könyörögte magát. A szobámba. Onnét fogva teljesen elnyomott. Akkor kellett kelni és feküdni amikor ő úgy gondolta. Nem hozhattam fel a barátaim és egy két lányt, ha úgy adódott volna. A muterom sem parancsolt annyira mint ő. Utána ismét elment albiba. Utána meghalt az apám és a lakást és egy telket mi örököltünk meg. Mondta, hogy a telekről mondjak le, mert minek az nekem meg úgyse tudom kifizetni az illetéket és nem ér semmit az a telek. És az anyám szintén az ő pártját fogta. Így én le is mondtam róla. Kiderült illetéket mindenképp fizetnem kellett, akár lemondtam akár nem! Ki is fizettem, máig meg van a kis sárga befizető azonosító amit letépnek róla. Az sem igaz, hogy nincs értéke mert nehogy már ne érjen pár száz ezer forintot, aminek fele engem illetett volna. Később kb ennyiért "ajándékozta" el. Engem a közjegyző nem tájékoztatott, hogy pénzt is kérhetnék! Aztán kitalálta, hogy terheljük meg a lakást több milliós jelzáloggal, hogy neki legyen saját lakása. És, hogy a barátnője még a saját anyját is beperelte a lakrészért (ezt célzásként mondta) meg lett terhelve így több millióval a lakásunk. El kellett menni a bankba és a közjegyzőhöz és egy csomó papírt aláírni, azt se tudom mit, nem kérdezhettem semmit. A pénzből nem láttam semmit, nem is kértem, az az övé, ő fizeti. Hogy legyen nagy lakása, nem is kicsi, nagy! Vett egy kocsit is, mind 2 szobába 2 plazma tv-t és 2 hifi tornyot 4 akkora hangfallal ami egy koncertre is elég. És minden nap 2-3 üveg kólát megisznak, a lakás olyan mint egy palota. Azt mondta ő ezért nagyon hálás lesz, ha ebbe a hitelbe bele megyünk. Amikor ez a hitel el lett indítva egy igazán megalázó élmény ért. Ki jött egy bankos ember és elkezdte a lakásunkat méricskélni ide oda, mindent lefotózott, és még a lábszagom méretére is kíváncsiak voltak. Úgy csinált a bátyám, mintha az az ő lakása lenne, közbe 3-munké. (Anyám nem volt otthon) Semmi kedvem nem volt kockára tenni a lakásunkat, és gyakorlatilag el voltam cibálva a bankba és a közjegyzőhöz, nem szólhattam semmit, el voltam nyomva. Olyan is volt, hogy én adtam kölcsön 40 ezret a bátyámnak (régen), mert kért. 2 hétre mondta. Fél év után kaptam vissza! Én informatikusnak készülök, és őt IS én vittem bele a szám.tech.-be. Én tanítottam neki mindent a gépről éveken át. Egy fél éves tanfolyamon 100 ezer elkérnek, de én évekig oktattam nem kértem semmit. Most úgy csinál, mintha ő többet tudna mint én. Pedig én tudok weboldalakat csinálni, IRC szerverrel, java klienssel, a windows-on kívül a linuxot is használom. (Ő azt se tudja mi az)Ő meg arra büszke, hogy tud letölteni mindenféle szir-szart! Régen amikor nem értett hozzá, én nekem kellett minden után utána néznem a neten, ha kellett neki valami. De, azonnal, nem holnap meg holnap után. Úgy csinál, mintha okosabb lenne nálunk. Csak az a helyzet, hogy még mindig én végeztem a legtöbb iskolát a családba. Ő neki nincs diplomája nyelvvizsgája. Egyszerű melós, de van kocsi, plazma tv, 150 ezre telefon. Az a lényeg, hogy kellett volna 10 ezer forint. És ő ezt nem tudja nekem hitelezni. Pedig meg tudom adni 1 hónap múlva, de azt mondja, nincs pénze. Hozzá teszem jól él. Szóval én segítettem, hogy legyen lakása, de én nem érdemlek kölcsön 10 ezer forintot???
2010. ápr. 29. 18:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%

Már ne haragudj, de hány éves vagy? Ha valaki annyira naiv, hogy aláír mindenféle jogi papirt anélkül, hogy tényleg tudná, mi is az, az magára vessen.

A helyedben már régen elköltöztem volna saját albérletbe és nem a bátyámnak adnék mindent.

NE sajnáltasd magad, hanem nölj fel, és keress egy saját lakást, ahol se a bátyádnak, se anyádnak semmi beleszólása sincs semmibe.

2010. ápr. 29. 18:22
 2/16 anonim ***** válasza:
63%
ha annyira okosabb vagy, ahogy az iskoláid mutatják akkor nem írtál volna alá semmi. Megölni csak nem ölt volna meg.
2010. ápr. 29. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

az a helyzet hogy ezt nagyon elba..tad!!!

gondolkodás nélkül mindent a bátyádnak adtál,és ő úgy érzi ez mindig így lesz, úgyhogy lesheted mikor fog neked bármit is megköszönni.

2010. ápr. 29. 18:31
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én anyukádon csodálkozom. Én nem hagynám, hogy az egyik gyerekem kisemmizze a másikat.
2010. ápr. 29. 19:14
 5/16 A kérdező kommentje:

Az első kettőnek:

Azt hiszem én normális hangnemben fogalmaztam meg a mondanivalómat, nem pedig olyan útszéli stílusban mint ti. Személyeskedni meg végképp nem kéne. Én legalább tudok értelmesen írni, ha Te/Ti erre nem vagytok képesek, inkább ne írjatok semmit. Az írásotok magatokat minősíti, nem engem.

Kiegészítésképp: nem lettem kisemmizve, a hitel fizetve van. És aki azt írta, hogy "nem ölt volna meg" annak annyit, hogy ő egy nagy darab kb 190/100 kiló, én meg 178/56 könnyű ilyen erőviszonyokban. Mellesleg nem sajnáltatom magam, csak kíváncsi voltam a véleményetekre.

2010. ápr. 29. 19:58
 6/16 anonim ***** válasza:
66%

Úgy veszem észre, nem véleményekre vagy kiváncsi - az elsö kettö egyáltalán nem útszéli stilusban válaszolt, hanem reálisan.

Azzal egyetértek, hogy költözz el, akkor megszünt az egész probléma.

Ha meg a bátyád képes lenne összeverni, akkor irány a rendörség - és egy ideig nincs vele semmi gondod.

2010. ápr. 29. 20:57
 7/16 anonim ***** válasza:
Akkor most a telket nem adtad a bátyádnak? Én nem értem, nem azt mondtad, hogy lemondtál róla?
2010. ápr. 29. 22:45
 8/16 A kérdező kommentje:
A telekről lemondtam, de igazából nem bánom, csak az bánt, hogy én már letettem az asztalra valamit (lakás hitel, telek, stb) és én nem kapok semmit viszonzásul. Újra olvastam amit írtam és kicsit negatívan jön le, ennyire nem rossz a helyzet, nem vagyunk rosszban, csak, ha kérek valamit nem kapom meg, és nem erről volt szó. Pl: ha én szeretnék most venni valamit egyedül kell össze spórolnom, bátyám nem ad kölcsön És ez esik rosszul. De, nincs semmi baj. A lakásban meg van tulajdon részem, tehát SAJÁT, csak jelzálog adósság van rajta, amit ő fizet. (Ő kapta a pénzt) Nem tudom ezen mi nem világos. Akkor kinek is kéne felnőnie?! Javasolta valaki, hogy menjek el. Miért kéne elmennem a SAJÁT TULAJDONOMBÓL? O_O A bátyám 10 éve nem lakik itt, nem bánt senki. Még egyszer mondom, csak az esik rosszul, hogy nekem nem segítenek. Üzenem, hogy az nőjön fel, aki ezt nekem mondta! Nehogy már egy taknyos engem lecsesszen. Ezt az egészet meg csak azért írtam le, hogy legyen viszonyításom, hogy más meg-e tenné ezeket a testvéréért. A vélemények érdekeltek, nem a bántások. (Irigység van mi?) Bele találtam mi? Köszönöm a válaszokat. Elgondolkodtató.
2010. ápr. 29. 23:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, egy kicsit negatívan jön le, amit írtál. Kb így hangzott: Örököltünk a bátyámmal egy lakást és egy telket. A telket megkapta a bátyám egyedül, ami után én fizettem illetéket. A lakás közös, amire szintén a bátyám vett fel jelzálog hitelt, kockára téve az én részemet is. Nem merek neki ellent mondani, mert egy nagydarab fickó én meg vékonyka vagyok. Anyukám is tud ezekről és tétlenül nézi, sőt a bátyám pártját fogja. És akkor ezek után csodálkozol a véleményeken. Szidod a bátyád és mikor neked ad vki igazat, akkor lecseszed, hogy miért bántják a bátyád. Na jó én elmentem innen.
2010. ápr. 30. 00:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem tudod, hogy mit nem lehet ezen érteni? A telekről lemondtál, a lakásod megterhelted más hitelével. Az örökségből kéne hogy legyen egy fél tehermentes telked és egy fél tehermentes lakásod. És ehhez képest tudod mid van? Egy fél cédulád. Ennyi, de szerencse, hogy "nem olyan vészes" a helyzet.
2010. ápr. 30. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!