Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Igazam van, vagy nincs?...

Igazam van, vagy nincs? (Testvérek)

Figyelt kérdés
A bátyám néhány éve albérletbe költözött. Hamar haza könyörögte magát. A szobámba. Onnét fogva teljesen elnyomott. Akkor kellett kelni és feküdni amikor ő úgy gondolta. Nem hozhattam fel a barátaim és egy két lányt, ha úgy adódott volna. A muterom sem parancsolt annyira mint ő. Utána ismét elment albiba. Utána meghalt az apám és a lakást és egy telket mi örököltünk meg. Mondta, hogy a telekről mondjak le, mert minek az nekem meg úgyse tudom kifizetni az illetéket és nem ér semmit az a telek. És az anyám szintén az ő pártját fogta. Így én le is mondtam róla. Kiderült illetéket mindenképp fizetnem kellett, akár lemondtam akár nem! Ki is fizettem, máig meg van a kis sárga befizető azonosító amit letépnek róla. Az sem igaz, hogy nincs értéke mert nehogy már ne érjen pár száz ezer forintot, aminek fele engem illetett volna. Később kb ennyiért "ajándékozta" el. Engem a közjegyző nem tájékoztatott, hogy pénzt is kérhetnék! Aztán kitalálta, hogy terheljük meg a lakást több milliós jelzáloggal, hogy neki legyen saját lakása. És, hogy a barátnője még a saját anyját is beperelte a lakrészért (ezt célzásként mondta) meg lett terhelve így több millióval a lakásunk. El kellett menni a bankba és a közjegyzőhöz és egy csomó papírt aláírni, azt se tudom mit, nem kérdezhettem semmit. A pénzből nem láttam semmit, nem is kértem, az az övé, ő fizeti. Hogy legyen nagy lakása, nem is kicsi, nagy! Vett egy kocsit is, mind 2 szobába 2 plazma tv-t és 2 hifi tornyot 4 akkora hangfallal ami egy koncertre is elég. És minden nap 2-3 üveg kólát megisznak, a lakás olyan mint egy palota. Azt mondta ő ezért nagyon hálás lesz, ha ebbe a hitelbe bele megyünk. Amikor ez a hitel el lett indítva egy igazán megalázó élmény ért. Ki jött egy bankos ember és elkezdte a lakásunkat méricskélni ide oda, mindent lefotózott, és még a lábszagom méretére is kíváncsiak voltak. Úgy csinált a bátyám, mintha az az ő lakása lenne, közbe 3-munké. (Anyám nem volt otthon) Semmi kedvem nem volt kockára tenni a lakásunkat, és gyakorlatilag el voltam cibálva a bankba és a közjegyzőhöz, nem szólhattam semmit, el voltam nyomva. Olyan is volt, hogy én adtam kölcsön 40 ezret a bátyámnak (régen), mert kért. 2 hétre mondta. Fél év után kaptam vissza! Én informatikusnak készülök, és őt IS én vittem bele a szám.tech.-be. Én tanítottam neki mindent a gépről éveken át. Egy fél éves tanfolyamon 100 ezer elkérnek, de én évekig oktattam nem kértem semmit. Most úgy csinál, mintha ő többet tudna mint én. Pedig én tudok weboldalakat csinálni, IRC szerverrel, java klienssel, a windows-on kívül a linuxot is használom. (Ő azt se tudja mi az)Ő meg arra büszke, hogy tud letölteni mindenféle szir-szart! Régen amikor nem értett hozzá, én nekem kellett minden után utána néznem a neten, ha kellett neki valami. De, azonnal, nem holnap meg holnap után. Úgy csinál, mintha okosabb lenne nálunk. Csak az a helyzet, hogy még mindig én végeztem a legtöbb iskolát a családba. Ő neki nincs diplomája nyelvvizsgája. Egyszerű melós, de van kocsi, plazma tv, 150 ezre telefon. Az a lényeg, hogy kellett volna 10 ezer forint. És ő ezt nem tudja nekem hitelezni. Pedig meg tudom adni 1 hónap múlva, de azt mondja, nincs pénze. Hozzá teszem jól él. Szóval én segítettem, hogy legyen lakása, de én nem érdemlek kölcsön 10 ezer forintot???
2010. ápr. 29. 18:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondoj, hogy a "taknyos", aki szerint fel kellene nönöd, már 53 éves! (És kb ennyire helytállóak az egyéb megjegyzéseid is - ugyanis, ha a bátyád nem fizeti a jelzálogot, akkor azonnal nincs lakásod sem, mehetsz az utcára)
2010. ápr. 30. 07:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de elég naiv vagy! nem veszed észre, hogy teljesen kihasznál, csak a ő érdekeit nézi és sem a tiédet, sem anyukátokét nem veszi figyelembe. ha ilyen marad a gondolkodásod, mint most, akkor bizony hozzá kell szoknod a gondolathoz, hogy a büdös életbe két forintot nem fog a testvéred neked adni. a kettőtök között lévő kapcsoaltról meg inkább mondjuk azt, hogy "érdek kapcsolat". A bátyádnak azért érdeke veled tartani a kapcsoaltot, mert, ha baj van, akkor te majd kihúzod őt! és jól mondja itt előttem valaki! mi lesz akkor, ha a bátyád nem fizetni majd a törlesztőrészletet? te fogod helyette fizetni? vagy hagyod, hogy teljesen az utcára kerülj? nem irigyellek, hogy milyen helyzetben vagy. de nem akarlak elkeseriteni, de te a testvéred közelében ennél még csak rosszabbul fogsz járni. és a legrosszabb, hogy nem is látod!
2010. ápr. 30. 09:23
 13/16 A kérdező kommentje:

00:34 -el tudok egyet érteni.

Valóban mintha kihasználna minket, de én a 20 kilómmal mit tudnék tenni? Főleg azután, hogy már elérte amit akart? Pont ő az aki fűt fát beperel. Én utólag már mit tehetnék? És akik itt lehülyéznek azoknak annyit, hogy akkor az anyám is hülye? Az ő részére is ment a hitel. És az benne van, hogy igen, lehet, hogy nem tudja/fogja fizetni, és nekünk kell. Azért könnyen beszélnek itt egyesek, ha Ti lennétek olyan kis vékonykák mint én, és titeket akarna kihasználni valaki aki erőfölényben van akkor is ilyen nagy lenne a szánk? És ennek ellenére az anyám még az ő pártját fogja. Mintha én valami bűnt követtem volna el. Ami fontos, hogy a lakásunk a miénk, ez csak egy kölcsön, van biztosítás is ami ilyen hitelre is kiterjed. Nem adtam el a részem vagy ilyesmi. Mondom még egyszer nagyon rosszul jön le ez most, de azért nem valószínű, hogy nem fizetné vagy ilyesmi. Az meg, hogy nem ad semmit nekem, arra anyám is azt mondja, hogy nem kötelessége, örül, ha fizetni tudja a hiteleket.

Érdekelt, hogy ki, hogy látja kívülről és van-e "jogom", hogy kérhessek cserébe valamit. Nem kocsira meg ilyen nagy értékű dolgokra gondoltam, hanem pl 10-20 E kölcsönre, és ezt sem rendszeresen. És mi az anyámmal ezt nem csak úgy adtuk, fizetni kell, hisz ő vette fel a hitelt. Kockázat van benne persze.

Nem teljesen ilyen véleményekre számítottam, de azért köszönöm, hogy hozzá szóltak, szóltatok.

2010. ápr. 30. 11:47
 14/16 A kérdező kommentje:

09:23-al is egyet értek.

Pár helyre igazítás: a telek ügy 10 éve volt, és akkor még nagyon gyerek voltam, semmit se tudtam a jogról. És máig nem tettem túl magam ezen. A hitel ügy meg 2.5 évvel ez előtt. És semmi baj a hitellel, fizetve van. Még annyit, hogy a bátyám nem gengszter, csak mindig neki kell, hogy igaza legyen. És hitel-fizetés komolyan veszi, sosem csúszik vele, nem itt a gond, hanem, hogy megígérte, hogy hálás lesz, ha lakáshoz juttatjuk, és most két és fél év után, ha nekem kell valami le vagyok tojva. Amúgy meg ő nem bántott engem nehogy ez jöjjön le, csak aggasztó, hogy nem számíthatok rá. Mindegy, én itt le is zárom magam részéről a témát. Kösz annak aki hozzászólt.

2010. ápr. 30. 13:52
 15/16 anonim ***** válasza:

"Érdekelt, hogy ki, hogy látja kívülről és van-e "jogom", hogy kérhessek cserébe valamit."

ELVILEG jogod van, gyakorlatilag viszont csak akkor kapsz, ha a bátyádnak KEDVE van ezt a jogodat elismerni. AZ elvi joggal nem mégy semmire, kérni kérhetsz bármit, de hogy kapsz is, az mas kérdés.

2010. ápr. 30. 15:40
 16/16 anonim ***** válasza:

"Ti lennétek olyan kis vékonykák mint én, és titeket akarna kihasználni valaki aki erőfölényben van akkor is ilyen nagy lenne a szánk?"

De mit csinálna, agyonverne? Végülis a bátyád, nem a szomszéd. Amikor meg kicsi voltál, anyukádnak kellett volna védeni a jogaidat. És ami a bátyádat illeti, sajnos ez van a nagyvilágban, szemesnek áll a világ. Ezeket a közhelyeket nem véletlenül találták ki. Ettől függetlenül szégyellje magát.

2010. ápr. 30. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!