Hogyan vegyem rá anyát, hogy megengedje azt, hogy olyan legyen a hajam, amilyennek én szeretném? 15/F
Én inkább közölném vele, hogy ezt szeretném, kiprovokálnám a vitát(nem vitatkozást), hogy mégis mi baja ezzel, és meggyőzném, hogy ez jól állna. Ennyit tehetnék, a következő az, hogy megyek fodrászhoz egyedül. Ő is hamar elgondolkodna, hogy megéri ezen veszekedni?
Mondjuk nem tudom milyen jellem anyukád, mert azért ismerek olyan anyákat, akikkel nem lehet megbeszélni semmit. Próba cseresznye. Most érdemes függetlenedni, mert végképp rád száll és később is beleszól majd mindenbe.
Szerintem felesleges azon vitatkozni, hogy ki szerint milyen haj kellene a kérdezőnek... Mert nem ez a lényeg!
15 évesen igenis ő maga döntheti el, hogy milyen hajat szeretne (normális határokon belül, ahogy ezt már valaki írta), és nem szabad hagyni, hogy bárki így rátelepedjen.
Egyszerűen meg kell mondani az anyukának, hogy ez már túlzás, ilyesmibe már nem szólhat bele!!
Persze ezt tényleg felnőtt módjára kell megbeszélni, a hiszti pont azt bizonyítaná, hogy nem vagy még elég érett.
Ha a javasolt udvarias módszerek nem válnak be, és sunnyogni nem akarsz, menj az agyára. Ha minden étkezésnél megemlíted, hogy milyen hajat akarsz, ha az esti film közben rákezdesz, hogy "na, látod, ilyen hajat akarok", ezenfelül ha elkezded spontán ecsetelni napi 3-4x, hogy mennyire akarod, és milyenre akarod, előbb-utóbb engedni fog, különben megőrül. Esetleg felvetheted, hogy sz@r az ízlése a hajak terén: randa az ő frizurája, divatjamúlt, rosszul áll, de legalább téged ne alázzon meg.
Ha nem, simán megmondod neki, hogy nem vágatod le és kész. Nem szíjazhat a fodrászszékhez, még ha az általad választott frizurát nem is fizeti. Majd ha a fenekedig ér a hajad, az sokkal jobban fogja zavarni, örülni fog, ha ennyire vissza akarod vágatni :-)
Szerintem a képen látható haj még férfias, nem lányos, nyálas, vagy b*zi-imitátor.
15 évesen eldöntheted, hogy milyen hajat hordasz, mert már elég nagyfiú vagy hozzá, nem egy bébi vagy pelenkában. Nem punk akarsz lenni vagy egy emos k*csög... hol itt a probléma?
Szerintem a fő gond az, hogy anyukád nagyon kisgyerekként kezel, még nem szokott hozzá a gondolathoz, hogy lassacskán fel fogsz nőni. Ha az aggasztja, hogy a gimiben milyen benyomást fogsz kelteni, akkor mondd meg, hogy a tanárok már megedződtek, nem fognak berosálni egy hosszabb hajtól, a diáktársaidnál meg ugye az a menő, aki követi a divatot, stb.
Egyébként nem értem azokat a hozzászólókat, akik ellenzik, hogy megnöveszd a hajad, merthogy később megbánod. Apum is volt hosszú hajú hippi, de nem látom, hogy különösebben szégyellné, ez inkább valami olyasmi, amire szívesen visszaemlékezik, hiszen a fiatalságát idézi fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!