Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Hogy lehetne könnyebb? Vagy...

Hogy lehetne könnyebb? Vagy csak az idő segíthet?

Figyelt kérdés

Tegnap meghalt a 91 éves nagypapám és ma reggel voltam a házában,nagyon sokat jártam hozzá régebben is és most is, és még tegnap délelőtt is élt és virult mikor elmentem tőle aztán este hívtak,hogy meghalt.Aktívan élte az életét, nem feküdt az ágyban.Kb: 30 éve deréktól lefelé lebénult mert anno mozdonyvezető volt és miután nyugdíjba ment mindig a vonatoknál ólálkodott és egyszer leesett egy álló mozdonyról és olyan rosszul esett,hogy lebénult.A rossz családi kapcsolat miatt csak 2 éve ismertem meg és abba a faluba költöztem ahol ő is lakott, és naponta látogattam, sokat voltam vele, olyan volt mint egy kisgyerek, és udvarolt egy 20 évvel fiatalabb néninek aki mindig elutasította de a papi soha nem adta fel és mindig énekelt neki, az Omegától a Gyöngyhajú lányt elénekelte neki egyszer, zenével együtt, így rendesen megszervezte én is segítettem neki és ma ezt a zenét hallgattam és hát nem tudom olyan emlékek jöttek elő, igazából most nem tudom ezt a zenét hallgatni mert a papa jut eszembe róla.

Egy hete éppen arról beszéltünk,hogy megint fog énekelni a néninek, az Eddától a hűtlent és én nyomtattam ki neki a dalszöveget és ott van a szöveg az ágya mellett, meg a kerekesszéke is itt van és nagyon rossz itt lenni, számtalan dolog emlékeztet rá.És úgy sajnálom,hogy nem sikerült becsajoznia.Most azt tervezem,hogy el költözök mert minden rá emlékeztet, minden utca, hely, tényleg minden ami itt van a faluban.

Nagyon szeretném megnézni a családi videókat amiket csináltam de nem tudom ez ront vagy segít a helyzetemen. Arról is van videó mikor énekel, és emlékszem,hogy milyen izgatott volt mikor ment a nénihez,hogy énekeljen neki, aztán mikor a néni elutasítóan viselkedett vele, olyan csalódott arca volt, és mikor megkérdeztem tőle,hogy most mi legyen nagy mosoly lett az arcán és azt mondta hogy soha nem adja fel és már indult is hazafelé ,hogy újabb tervet eszeljen ki.Meg volt,hogy több órán át hajtotta a kocsiját a néni háza előtt, meg volt,hogy csak ott állt.Volt mikor a néni is kedves volt vele, mikor már megsajnálta a papit, és néha behívta a házába is beszélgettek és ezeket is mindig elmesélte a nagypapi,hogy mi volt ott, és most olyan unalmas,kihalt a falu nélküle.

Az idő fog segíteni?!?

2011. aug. 12. 13:11
 1/3 anonim válasza:
Őszinte részvétem!Nagyon nehéz lehet feldolgozni, tudom:S De majd az idövel jobb lesz, most azért ennyire rossz, mert még nem tudtad felfogni mi történt, és csak rá gondolsz. Szerencsés lehetsz, hogy a nagyapád 91éves volt, és hogy eddig élt. Ez az élet rendje megszületünk élünk meghalunk, és ezt elkell fogadnunk sajnos, nem birunk semmit csinálni.
2011. aug. 12. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
hát megkönnyeztem amit írtál. én átéltem egy párszor. idővel könnyebb, attól függ kiről van szó. testvérem 23 évesen halt meg (19 éve), na ez a mai napig nagyon rossz. a mamim is fájt de mivel ő sokáig élt könnyebb volt. a nagybátyám megint egy kicsit könnyebb volt, ő beteg volt és tudtuk, hogy előbb - utóbb.... az idő megoldja hidd el a temetés még egyszer fel fog kavarni, erre készülj fel, de utána rohamosan javul majd a kedélyállapotod. a videót ne nézd meg, majd pár hónap múlva amikor már mosolyogsz ha rá gondolsz a papidra. részvétem.
2011. aug. 12. 15:03
 3/3 anonim válasza:
Részvétem. Ne úgy gondolj a halálra mint egy rossz dolgora. Ez az élet utáni élet. Ne a halálára emlékezz hanem az életére. Ugyanígy voltam a nagymamámmal. Mindig boldog leszek ha eszembe jut sosem leszek szomorú. Ez az élet rendje, ez ellen nem tud ember változtatni. 17/F
2011. aug. 15. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!