Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy könnyebb...

Mit csináljak, hogy könnyebb legyen?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, szüleim 16 év után különváltak.

Mi sajnos elköltöztünk ezért is meg anyagi okok miatt is.

Nagyon messze vagyok a várostól, ahol eddig éltem hiányzik a suli, a barátok, a társaság, minden! Imádtam a sulit!

Magántanuló vagyok, mert nem akarok új suliba menni. Van egy kutyám, akit nagyon szeretek, de úgy ennyi. Mindenki hiányzik nekem a régi városomból, anyának nem akarok panaszkodni, mert tudom hogy neki is nehéz, de már alig bírom. Hiányzik minden! Mit tegyek????

Anyámnak azért is nem akarom mondani, mert van 2 tesóm azzal is van elég baj, meg tudom hogy neki is nehéz ez az új helyzet.

2011. okt. 7. 16:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem el kellene fogadnod. Ha elmennél a suliba akkor szerezhetnél barátokat ott is. A régiekkel meg tarthatod ugyan úgy a kapcsolatot. Bár azt nem tudom hogy mennyire messze költöztél a másik sulitól, de szerintem megoldható lenne, ha néha meglátogatnád őket. Gondolom maradt ott rokonod. Szóval ha elmész oda akkor barátokkal is találkozhatsz, csak ritkábban. De ha begubózol attól csak rosszabb lesz. inkább próbálj meg új barátokat szerezni (persze ez nem egyik napról a másikra megy) de először ismerkedj. Meg ha közösségbe jársz egy iső után sokkal jobban fogod érezni magad, mert ha otthon ülsz egész nap attól csak jobban befordulsz..
2011. okt. 7. 16:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbálj meg új iskolába menni. Ott találhatsz új barátokat ami könnyíthet a helyzeteden. Ha pedig annyira hiányzik a többi esetleg megkérheted anyukádat, hogy esetleg elenged-e néha 1-1 hétre (szünetben)/hétvégére, hogy meglátogasd őket. Ilyen helyzetben csak nem tiltja meg.
2011. okt. 7. 16:34
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

300 km-re költöztünk, nem szeretnék új suliba menni, mert a régit szeretem, pont hogy megszerettem a közösséget, jól érzem magam és pont ilyenkor mentünk el. :(

Azt hiszem bele is szerettem valakibe(akibe nem lett volna szabad), de ezt anyának nem mondtam, és így még rosszabb, hogy ő is hiányzik. Egyszerűen megőrülök! Imádom az osztályomat ott van az összes barátom :'(

2011. okt. 7. 16:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp új közösségbe kéne menned. Légy nyitott az új emberekre, helyzetekre. A magántanulósdival csak még jobban bezárulsz. Rendes dolog, hogy nem akarod a problémáiddal terhelni az anyukád, de te is a gyereke vagy és biztosan tudni szeretné, hogy így érzel. Még az is lehet, hogy ő tudja a legjobban mi lenne a megoldás a probélmádra.
2011. okt. 7. 16:46
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha meg még a régi iskoládban bele is szerettél valakibe, akibe nem szabadott volna, könnyebb lesz elfelejteni. Fiatal vagy, muszáj az új helyzethez alkalmazkodnod. Édesanyádnak valószínű sokkal nehezebb.
2011. okt. 7. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem mehetnél vissza a régi sulidba úgy, hogy kollégiumban laknál? Ez jó megoldás lenne a problémádra.

Anyukádnak mindenképpen modn el, hogy mit érzel, mert ki kell beszélned magadból. Persze, ne minden nap, minden órába. De beszélgessetek egymással!!!

2011. okt. 7. 16:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért nem szeretnék anyával erről beszélni, addig ameddig nem költöztünk el, szinte minden nap sírtam és csak panaszkodtam neki, de tudom hogy nem kéne, mert neki még rosszabb.

Nem, nem lehetek kollégista, mert ugye abba a városba van apám is, és ő nem engedné, és én meg nem fogok vele meg a csajával összeköltözni. Mamámékkal meg nem vagyunk túl jóba.

2011. okt. 7. 17:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj új suliba! Mkinek nehéz, ha kiszakad egy megszokott közösségből, de így az esélyt is megvonod magadtól, hogy változás lehessen az életedben. Lehet, hogy ott vár rád pár jó barát/haveralapanyag. Egyébként ha maradtál volna a régi sulidba, a továbbtanulásnál egyébként is lemorzsolódott volna a nagy közösség nagy része...
2011. okt. 7. 17:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy abba a suliba nem mehetsz vissza, de megértem, hogy nem akarsz pótmamit az apád új csajának személyében.

Szerintem is menned kéne suliba, mert akkor nem lennél egyedül. Ilyen korban már nem néznek ki, nem közösítenek ki az osztályból azért mert új vagy. Legalábbis mi a gimiben nem hagytuk hogy egyedül legyen az új tanuló. Biztosan találsz magadnak itt is barátokat, haverokat, és hidd el, jó pasik a föld minen sarkán vannak -- kár hogy a föld gömbölyű! :)

Kitartás és MENJ KÖZÖSSÉGBE!!!!!!!!!!!!!!

2011. okt. 7. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!