Mik a határok gyerek testi fegyelmezésekor?
mit gondoltok?
bennem sajnos hagyott nyomot néhány atyai, anyai pofon, amire nem úgy gondolok vissza, mint aki megérdemelte vagy nem olyan nagyot érdemelt..
nincs még gyermekem, nem akarok rossz példát mutatni.
Kedves "agymosott" hozzászólók!
(Persze tisztelet a kivételnek.)
Itt annyira humánus "műszülők" vannak,
akik el sem tudnak képzelni olyan esetet,
amiért meglegyintenének egy gyereket!!
Mert a gyerek, az olyan kis ártatlan...
Neki lelke van és csak beszélgetni szabad vele...
Hát persze!
Elárulom: a mostani gyerekek a nagy egójukkal meg sem hallják, amit mondasz nekik.
Ők a felnőtteket (és a saját szüleiket is) nagy ívben lesz@rják!!
Akkor itt van néhány példa a valós életből:
Amikor pl. tanítás közben odament és belerúgott a tanárba...
Amikor óra közben felgyújtotta az előtte ülő kislány haját...
Amikor a gyerekek az utcán végigkarcoltak vagy 30 autót...
Amikor hazamész és éppen a kis roma gyerek pakolja kifelé a lakásodat...
stb...stb... akkor te neki állsz "megbeszélni a lelkével"...
Most volt éppen a tv.-ben, hogy felgyújtotta a gyerek a szőnyeget, meg a függönyt.
Majdnem leégett a fél lakótelep!
A hozzászólók némelyike erre úgy reagált volna, hogy:
"akkor ma nem kapsz vacsorát és ha holnap is felgyújtasz egy lakótelepet, akkor tv-t sem nézhetsz..."
Szerintem itt nem idegen bűnözőkről szólt a kérdés, hanem, hogy ki hogy bánna a SAJÁT gyermekével. Valószínűleg azok a gyerekek, fiatalok, akiket említesz, pont az erőszakot és erkölcstelenséget látják/látták otthon.
Egy gyerek utánozva tanul elsősorban. Ha cigizik, gyógyszereket kapkod, káromkodik, szemetel, iszik, hazudik, lop, csal, mások tulajdonát rongálja, irigyli vagy épp verekszik a szülő, a gyerek is nagyobb eséllyel fogja ezt az utat választani. Természetesen kitörhet ebből, főleg ha valahol - iskola, barátok, rokonság - mégis meghatározó pozitív példával találkozik, de nagyon nehéz dolga van.
Itt egy elég szájbarágós, de frappáns kisfilm:
http://www.youtube.com/watch?v=PeDl9-bW2M8
Nekem egyébként egy 1 éves gyermekem van, így a neheze csak most jön. De remélem, sosem fogom elveszteni a fejem és nem ütöm meg - még ha ezredszer is szalad a konnektorhoz, hogy rá figyeljek :)
Anyukám sem ütött meg soha, pedig nagyon hisztis voltam és csináltam veszélyes hülyeségeket, stikliket is. Viszont nagyon szeretetteljes, őszinte, jó kapcsolatom van vele a ma napig. (Jó magasra is rakta a mércét...)
Szerintem ott van a lényeg, hogy a gyermeket empátiára neveljük, plusz valahol a szülő iránt érzett szeretet megállítsa az igazán rossz döntések előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!