Mik a határok gyerek testi fegyelmezésekor?
mit gondoltok?
bennem sajnos hagyott nyomot néhány atyai, anyai pofon, amire nem úgy gondolok vissza, mint aki megérdemelte vagy nem olyan nagyot érdemelt..
nincs még gyermekem, nem akarok rossz példát mutatni.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:42
Megmondtad a tutit!:D Kérdező, ajánlom figyelmedbe!
(17:37 vagyok)
mire lesz gyerekem "megpróbálom" kitapasztalni, hogy mi legyen. megütni nem fogom.. nekem nagyon rosszul esett a testi fenyítés, és már évek óta nem lakom otthon, és most mégis eszembe jutott. biztos egy gyengébb napomon vagyok :)
minden embernek vannak sérelmei, amit magunkkal hordozunk..
Fenyítés helyett egyébként a legjobb valami elfogadható (nem kegyetlen)büntetés és azt következetesen be is kell tartani.
Ha következetes vagy vele, akkor egy idő után már elég lesz egy szigorúbb tekintet vagy szó és tudni fogja, hogyan kell viselkednie.És nagyon fontos türelmesen és érthetően elmagyarázni a gyereknek, mit miért nem szabad.
én hihetetlenül rossz"csont" gyerek voltam,törtem zúztam sérültem bujkáltam.Engem vertek párszor.Engem csak ez tartott kordában.hiába magyaráztak,mondtak,ígértettek velem.semmit nem ért!értettem mindent csak akkro is megtettem,megvertek érte és valahogy többször nem akartam megtenni.
szerintem senkinek nem lesz baja 1-2 anyai "ütéstől" .
De SOHA nem vertek arcon,gerincen vesén,térden mittom én nagyon óvatosan vertek:D most már elismerem.
De szerintem apának nem szabad a lányát verni.
Nem tudom,sok kis köcßög gyerek megérdemelne egy seggbe rúgást a decathlonban:D
egy ilyen módon "sérült" embernek, mint én nem biztos, hogy sikerül 100%ban olyan nevelést átadni, amiben nem mutatkozik meg az én neveltetésem.. nehéz lesz, majd kitapasztalom, szerintem mindenkinél más a recept.
egyébként volt, hogy kaptam a fenekemre jogosan,és azt nem éreztem túlzónak. jobban bántott mikor drasztikus verést kaptam (vörös, kékzöld foltok).
ettől függetlenül nem akarom megütni a gyerekem, de valahogy meg kell mutatnom, hogy hol a határok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!