Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mik a határok gyerek testi...

Mik a határok gyerek testi fegyelmezésekor?

Figyelt kérdés

mit gondoltok?

bennem sajnos hagyott nyomot néhány atyai, anyai pofon, amire nem úgy gondolok vissza, mint aki megérdemelte vagy nem olyan nagyot érdemelt..

nincs még gyermekem, nem akarok rossz példát mutatni.

2011. aug. 10. 17:29
1 2 3 4 5
 11/43 Chrisstian_ válasza:
73%
azért verés és verés között is van különbség! nem mondom nálunk is elcsattant otthon néha 1-1 "nyakleves" vagy fenékre mért low punch, de csak ritka és kirívó esetekben fordult elő. Szerintem ezzel nem is volt gond, nem okoz és okozott lelki traumát
2011. aug. 10. 17:46
 12/43 anonim ***** válasza:

A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:42

Megmondtad a tutit!:D Kérdező, ajánlom figyelmedbe!

(17:37 vagyok)

2011. aug. 10. 17:46
 13/43 A kérdező kommentje:

mire lesz gyerekem "megpróbálom" kitapasztalni, hogy mi legyen. megütni nem fogom.. nekem nagyon rosszul esett a testi fenyítés, és már évek óta nem lakom otthon, és most mégis eszembe jutott. biztos egy gyengébb napomon vagyok :)

minden embernek vannak sérelmei, amit magunkkal hordozunk..

2011. aug. 10. 17:49
 14/43 anonim ***** válasza:
35%
Hideg víz a gyerekre...Nos, látszik a szüleid rontó hatása.Az ilyesmi mindíg kijön valahol!Épp ezért , felejts el a testi fenyítés minden fajta formáját.a vízzel locsolás sem élmény agyereknek, és a hajhúzás sem.Remélem, nem akarod, hogy a te gyereked is azt érezze később , amit te éreztél a szüleid miatt!
2011. aug. 10. 17:51
 15/43 anonim ***** válasza:

Fenyítés helyett egyébként a legjobb valami elfogadható (nem kegyetlen)büntetés és azt következetesen be is kell tartani.

Ha következetes vagy vele, akkor egy idő után már elég lesz egy szigorúbb tekintet vagy szó és tudni fogja, hogyan kell viselkednie.És nagyon fontos türelmesen és érthetően elmagyarázni a gyereknek, mit miért nem szabad.

2011. aug. 10. 17:54
 16/43 anonim ***** válasza:
85%

én hihetetlenül rossz"csont" gyerek voltam,törtem zúztam sérültem bujkáltam.Engem vertek párszor.Engem csak ez tartott kordában.hiába magyaráztak,mondtak,ígértettek velem.semmit nem ért!értettem mindent csak akkro is megtettem,megvertek érte és valahogy többször nem akartam megtenni.

szerintem senkinek nem lesz baja 1-2 anyai "ütéstől" .

De SOHA nem vertek arcon,gerincen vesén,térden mittom én nagyon óvatosan vertek:D most már elismerem.

De szerintem apának nem szabad a lányát verni.

Nem tudom,sok kis köcßög gyerek megérdemelne egy seggbe rúgást a decathlonban:D

2011. aug. 10. 17:58
 17/43 A kérdező kommentje:

egy ilyen módon "sérült" embernek, mint én nem biztos, hogy sikerül 100%ban olyan nevelést átadni, amiben nem mutatkozik meg az én neveltetésem.. nehéz lesz, majd kitapasztalom, szerintem mindenkinél más a recept.

egyébként volt, hogy kaptam a fenekemre jogosan,és azt nem éreztem túlzónak. jobban bántott mikor drasztikus verést kaptam (vörös, kékzöld foltok).

ettől függetlenül nem akarom megütni a gyerekem, de valahogy meg kell mutatnom, hogy hol a határok.

2011. aug. 10. 17:58
 18/43 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem hasznos ha a gyereket megverik.Saját tapasztalatból mondom, hogy nem hat a verés, csak a gyerek fog eltávolodni a szülőktől.Velem is ugyanez volt, és ez odáig fajult hogy anyámmal szinte semmit nem tudok megbeszélni, apámmal meg nem is akarom.Egy szóval a verés semmit nem használ, csak árt.Én soha nem fogom megverni a gyerekeimet, nem akarom hogy úgy érezzenek irántam, ahogy én érzek a szüleim iránt.
2011. aug. 10. 18:01
 19/43 anonim ***** válasza:
73%
Szeretetből is lehet akkora pofont adni, hogy a fal adja a másikat, de a hangsúly a szereteten legyen. A gyerek érzi, és tudja, hogy a szülőnek igaza van-e vagy nincs. Mindig, mindent az ő érdekében. Oltásra is elviszed, pedig tudod, hogy fájni fog neki.
2011. aug. 10. 18:03
 20/43 anonim ***** válasza:
szerintem néha, ha szükséges egyet egyet rá lehet húzni a fenekére, vagy adott esetben egy-egy enyhe pofon is nálam bele fog férni...
2011. aug. 10. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!