Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek előnyére vagy...

Szerintetek előnyére vagy hátrányára változott a barátnőm?

Figyelt kérdés
A barátnőm 18 éves lány. 4 éve ismertem meg, akkor egy végtelenül életvidám, szerény, de bulizós csaj volt, rengeteg barátnővel. 15 évesen összejött egy fiúval, akivel azóta is együtt vannak, most már együtt is élnek (egyelőre nem kettesben, hanem a fiú szüleivel is). Látszólag boldogok, sosem veszekszenek, a kapcsolatuk már-már tökéletesnek tűnik. Viszont olyasmi életet élnek, ami szerintem a 30-40 évesekre jellemző. Minden áldott percben együtt vannak, még kettesben sem igazán tudok programot csinálni a barátnőmmel, mert hozza a barátját is. Még mindketten tanulnak, de amint hazaérnek délután, azzal telik a napjuk, hogy együtt bevásárolnak, megfőznek, kitakarítanak, aztán megtanulnak és alszanak. Másnap ugyan ez a menetrend. Szinte soha nem mozdulnak ki szórakozni a barátokkal, vagy akár kettesben. Mivel teljesen csak egymással foglalkoznak, a barátnőmnek mostanra én vagyok az egyetlen megmaradt barátnője, de úgy érzem, én sem tudok róla semmit. Mióta együtt van ezzel a fiúval, hónapról-hónapra kevesebbet mesél magáról, csak ilyen felszínes dolgokról. Állandóan fáradt, álmos, kedvetlen, és nem tudom, mitől, vagy hogyan tudnék neki segíteni, ha nem beszél semmiről. Tudom, sokan írják majd, hogy megtalálta élete párját, örüljek a boldogságának és ne szóljak bele. Örülnék én, ha tényleg azt látnám, hogy boldog. De sosem beszél a kapcsolatukról, vagy magáról a barátjáról, és szerintem 18 évesen még nem ezt a besüppedt életet kellene élnie. Szerintetek?
2011. júl. 30. 11:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Több fiatal él így, mint gondolnád. Ahogy nagyon sok 30-40 éves (ahogy én is) jár el a párja nélkül is szórakozni, kikapcsolódni.

Ez nem kor, hanem mentalitás kérdése.

Nem nagyon tudsz mit kezdeni ezzel.

2011. júl. 30. 11:21
 2/9 anonim válasza:
17%
Az ő élete..de valóban fura, hogy 14 évesen már együttél valakivel.. esetleg finoman mond el neki, hogy rosszhatással is lehet rá, ha ilyen korán kezd el kb. "házassági színvonaú életet élni".. elvégre barátnőd, elmondhatod neki mit gondolsz.. Leköti az a fiú, ez tény..de szerintem sokkoló.
2011. júl. 30. 11:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Tényleg fiatal még ehhez a "felnőttes" élethez... Azonban, ha ő nem akar, Te nem tudsz változtatni!!! Marad a próbálkozás arra, hogy legalább néha kirángasd a hétköznapokból...

Nekem ez a szám jutott eszembe a leírtakról:

[link]

Talán, ha elküldenéd neki, elgondolkodna...

2011. júl. 30. 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit kezdeni ezzel.A barátnőd még nagyon fiatal,ha neki ez így nem jó,akkor pár év múlva rá fog jönni és változtat.Ha meg így boldog és az is marad,akkor úgy látszik,neki megfelel ez a nyugalom így,ami nem feltétlenül rossz dolog,emellett a párkapcsolat mellett később még változhat,lehet,hogy majd rájön többet kellene kikapcsolódnia másokkal is.
2011. júl. 30. 11:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az álmos, kedvetlen, enervált, az nagyon azt jelzi, hogy ingerszegény az élete.

Nekem is akkor volt ilyen időszakom, amikor az akkori kapcsolatom egy langyos posvány volt. Sokáig tartott, amíg rájöttem az összefüggésre, addig az időjárási frontokat, az étkezésemet, mindent hibáztattam.

2011. júl. 30. 11:37
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Eszembe jutott egy történet a beteges féltékenységről, de nem találom.
2011. júl. 30. 13:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem igazán tudom mire vélni a hozzászólásodat. Amennyiben rám értetted, hogy betegesen féltékeny lennék, ki kell hogy ábrándítsalak. Én inkább maradnék egyedül, mint hogy 40 éves módjára éljek 18 évesen.
2011. júl. 30. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazából a barátnőd barátjára céloztam.
2011. júl. 30. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Vannak emberek, akik benne ragadnak fiatalon egy nem túl jól működő kapcsolatban. (Bár nem te vagy, aki eldönti, hogy az ő kapcsolatuk rossz, de tegyük fel, tényleg az)

Ez valószínű pszichológia, vannak olyan típusok -szolgák, áldozatkészek, mártírok, stb- akik önként vállalják ezt a sorsot, és minden egyes év elteltével csak egyre nehezebb lesz kilépniük.

Van aki panaszkodik, van aki csendben tűri.. De az ő választásuk. Egy ideig furcsálltam, de mostanra rájöttem, hogy ezeknek az embereknek így jó. Ennyi.

2011. aug. 1. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!