Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mégis mit képzel magárol az...

Mégis mit képzel magárol az ilyen "apa"? Undorito.

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak 4 éves koromban, azaz több mint 12éve.(alkoholista) "Apám" kb nem küldött gyerektartást, nem köszön utcán, egyszerüen amit müvel borzalmas.. rossz így élni, hogy valakinek nem kellettem.(Ha rola beszélek nem is apának szolitom, hanem egyszerüen a keresztnevén csak azért nem ugy irom h ne zavarodjatok össze)De a legborzasztobb hogy most meg azt müveli, hogy tesom 22éves, dolgozik, és a boltba járkál, meg hogy : "Jajj szia Kittike," meg ilyenek. Nekem pl tegnap az utcán KÖSZÖNT. Nem köszöntem vissza, nem érdemli meg, higyje csak azt h nem ismerem fel. De mégis mit képzel? Hogy amikor már tesom pénzt keres(majd hamarosan énis mert kezdek felnőni) ilyenkor megkeres minket? Hogy létezhetnek ilyen "szülök"?

17l

2011. júl. 12. 18:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szia. Az én apám is alkoholista, elissza az egész pénzünk. A szüleimnek elválni lenne a legjobb, de sajnos nagyon drága. Több mint 10 éve tűrjük őt...Állandóan veszekszik, kötekedik. Nos, akkor és/mi mit csináljunk?

Utálom az apámat :(

2011. júl. 12. 18:33
 12/28 anonim ***** válasza:
24%
Nem sajnáljuk, nem is ismerjük. De az a gyülölet ami szavaidbol árad elfogadhatatlan. Biztosan helyesen látod a dolgokat? Vele nem beszélgettél. Nem tudod, hogy ö mit hogyan lát. Csak azt hallottad amit anyád mondott. Nem biztos, hogy az a valoság. Nem akarom egyik szülödet sem védeni sem bántani, de az ami több mint 12 éve történt azt te nem tudhatod. Ennyi csak ami csillapithatja gyülöletedet.
2011. júl. 12. 18:36
 13/28 Лада válasza:

Szia :-)

Én erről annyit mondok, hogy viselkedj úgy vele, mint ahogy egy jól nevelt, intelligens 17 éves hölgy viselkedik a többi emberrel. Ha köszön, fogadd a köszönését, ha esetleg beszélgetni próbál veled, beszélgess vele, túlzásba persze nem kell vinni, azért tartsd meg a távolságot, semmi bizalmaskodás. Nincs rá szükség. És ne gyűlöld. Éppen elég büntetés lesz neki a lelkiismeret, hogy van 2 nagylánya, akik felnőttek, és nem tekintik "apunak" (itt az apu nem egyenlő a biológiai apával). Hidd el, nem véletlenül keresi a társaságotokat, valószínűleg ráeszmélt, hogy mit is veszített el az alatt a 10+ év alatt, amíg felétek se nézett.

Pénzt adni, anyagi, ill. egyéb jellegű segítséget nyújtani pedig nem kell. Ha majd te is dolgozol, és lesz megtakarított vagy "fölösleges" pénzed, akkor azt add oda inkább anyudnak. Tőle viszont akkor se sajnáld, ha az utolsó forintodat kéri el.

Aztán persze később még sok minden fog változni, 27 évesen lehet, hogy már másképpen fogod látni a dolgokat, mint 17 évesen.

Na, fel a fejjel :-)

2011. júl. 12. 18:37
 14/28 A kérdező kommentje:

18:36 :O:O Szerinted anyum hazudott?:O Jo, tegyük fel hogy igy van(-.-) akkor is arra van mentség hogy a saját gyerekének nem köszön az utcán, csak less mint egy marha, nem küld gyerektartást, soha nem köszöntött fel, és semmi? Szerinted egy gyerek hogy éli ezt át? Tudod milyen szörnyü olyan tudatban élni az egész életemben hogy nem kellettem a saját apámnak? Hálát adok az istennek hogy nem vert a sor azzal hogy az anyám is elhagyon..:SS De köszönöm hogy leirtad a véleményedet..

Anyum is mindig azt mondja, hogy nem zavarná ha beszélgetnénk vele, őt nem érdekli.. nem is miatta nem beszélnék vele, hanem magam miatt. És hidd el, nem adnék az "apámnak" egy forintot sem, anyumnak viszont bármikor adnék majd..:) Nem az miatt keresi a társaságunkat mert rájött h mit veszithet, hanem mert pénz kell nekii..:S

Köszönöm a válaszokat mindenkinek..:)

2011. júl. 12. 18:54
 15/28 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy oka van annak hogy nem beszéltem vele. Az, hogy nem volt kiváncsi a saját gyerekére..
2011. júl. 12. 18:55
 16/28 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha próbál veled beszélni, kérdezd meg, hogy hol volt amikor szükséged lett volna rá, és miért akkor jelentkezik, amikor rendeződik az életetek.
2011. júl. 12. 21:30
 17/28 A kérdező kommentje:
nem kell megkérdezni, mert egyértelmü. kell neki a pénz. ennyi. :(
2011. júl. 12. 22:08
 18/28 A kérdező kommentje:
amiket régebben müvelt, nem kell érte tisztelni. örüljön hogy nem köpöm le az utcán. szörnyü ilyet mondani a saját "szülőmre" de ez így van.
2011. júl. 12. 22:10
 19/28 anonim ***** válasza:
Teljesen megértem az érzéseidet, és mindazokét, akiknek így kellett felnőnie és azt érzik, amit te. Nagy humbug az, hogy az ilyen alakokat tisztelni kellene. Élt volna tiszteletre méltón, akkor tiszteletet kapna. A mocskos alkoholistáknál meg senki nem tudja jobban sajnáltatni magát, nehogy azon filózz, hogy meghallgatod a hazugságait. Ne engedd megingatni magad, te élted át azt, amit átéltél, teljesen jó értékítélettel rendelkezel. Hogy ne árts magadnak, annyit tegyél, hogy próbálj nem gondolni erre az alakra, mintha a világon sem lenne. (tehát ne gerjeszd magadban a gyűlöletet, mert azzal megbetegíted magad) A te feladatod nem az, hogy segíts egy ilyennek még többet inni, hanem az, hogy a majdani gyerekeidnek igazi szeretetet, biztonságot adj. Ahogy olvaslak, nem kétlem, hogy így lesz. Neked egy szülőd volt, és egy is van, de ő legalább igazi. (a sok rosszból esetleg annyi "hasznod" lehet, hogy hamarabb észreveszed a jeleket, ha valaki téged akar tönkretenni úgy, ahogy apád tette az anyuddal) Kívánom, hogy ilyen gyerekkor után nagyon boldog felnőtt élet várjon rád!
2011. júl. 12. 22:53
 20/28 Papla ***** válasza:
figyelj, sz*ard le, eldobott, alkoholista, nem érdemli meg az életet már bocsi, aki ilyet tesz az nem normális ember, ha nem küld gyerektartást akkor te se küldesz neki sz*art se, én amúgy se küldenék... az ilyenek mit érdemelnek? egy kartonházat.. ha a bank el nem veszi tőle, bocsi hogy ilyeneket mondok de én is hasonlo helyzetben vagyok
2011. júl. 15. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!