Titkoljam a saját boldogságom anyám miatt?
Anya elég fiatalon szült engem,huszonkevés évesen már elvált volt,aztán belement egy olyan házasságba ami már nem működik pár éve (15 éve házasok),boldogtalan,nagy a korkülönbség is köztük,mindent neki kell csinálnia,a férje max horgászik,se dolgozni,se háztartásba segiteni ha már anya 16-20 órában csinálja a vállalkozását.
Én dolgozom tinikoromtól,18 évesen elköltöztem,meló mellett csinálom most már a másoddiplomámat,és 4 éve megtaláltam életem párját is,akinél jobbat kivánni se lehet (művelt,humoros,magától végez házimunkát,meglep igy évek után is,messziről látni hogy még mindig szerelmes ő is).Plussz végre valahára találtam olyan céget aki hajlandó ugy alkalmazni hogy enged suliba is,és nem minimálbérért(eddig minimálért melóztam).
Párom ennek örömére foglalt is egy étteremben asztalt,még a szülei is felhivtak,h velem örüljenek.(észak-magyarországon ennél többet nem lehet kivánni).
Erre hivom anyámat,aki ahelyett h gratulálna,elkezdi sorolni h neki mi nem jó,megint mit nem csinált meg a férje amit kért,meg hogy bezzeg nekem nem olyan férjem van aki egy fűszálat se tesz keresztbe,megnézné mit csinálnék ha olyan lenne mint az ő férje.stb stb...
Utána még átmentünk nagyimákhoz,véletlen egyszerre anyával,párom kinyitotta nekem a kocsiajtót,puszilgatott,meg még innivalót is hozott,mamám meg is jegyezte hogy de jó hogy a kisunokájának ilyen párja van.
Erre anyám csak a száját huzgálta,meg h megy haza a semmirekellő férjéhez.
Hát de könyörgöm,én tehetek arról hogy nem képes elválni? Fiatal még,nem is csúnya,anyagilag is jól jönne ki egy válásból,nem értem miért nem válik el,pedig mondtam már neki többször h megyek vele,segitek.
Igy meg szenved (bár ez már mazoizmus),és elrontja az én kedvem is,lassan már nem is akarok előtte boldognak látszani,pedig most tényleg az vagyok(lennék?)
N
Ne törődj vele, ha ilyen. Ő megkeseredett, nem tud már örülni semminek és rád meg irigy.
A saját életeddel kell foglalkoznod, legyél boldog, ameddig csak tudsz!
Szerintem ezt mind így ahogy van mond el neki.
Mond el neki hogy átérzed az ö szomorúságát, de gondoljon bele neked milyen jó és örüljön veled.
én azt mondom hogy a sorsba vagy bele kell törödni vagy tenni ellene.
vagy is vagy megszokod és türsz vagy megszöksz.
Nincs direkt provokálva,amikor a telefonban elkezdett panaszkopdni,akkor onnantól nem is mondtam végig h akkor mi is van velem,végighallgattam a panaszáradatát.
De nagyiméknak én vagyok a kedvenc (elsőszülött unoka,ők is neveltek sokáig),ők annál jobban semminek nem örülnek mint hogy én boldog vagyok,előttük nem akarom titkolni anya miatt.(ők is mondogatják neki h tegye már ki)
irtam,h csak anya dolgozik,a férje nem.
A férje akkor dolgozik ha kötelezik közmunkára,oda elzavarja anya,de enny,ül otthon a tv előtt vagy horgászik.
Anyának vállalkozása van,ami jól megy,nem függ senkitől anyagilag(sőt,még spórolna is pénzt,mert rengetegbe kerül fenntartani a férje kocsiját meg etetni meg venni neki a sok hülyeséget)
Anya 40 múlt nemrég,a férje 55,de kinéz 65nek is
Szerintem anyukád az a típusú szülő, aki a gyerekével akarja/tudja csak a saját boldogságának a látszatát fenntartani.
Amit csinált, az meg a bűntudatkeltés mintapéldája. Ő mártírkodik és reménykedik (ha nem is tudatosan), hogy te majd sajnálod, magasztalod, hogy kibírja a férje mellett, stb.
Na ezt NE tedd!
Fogadd el, hogy ő felnőtt ember, ő felelős a saját döntéseiért. A befuccsolt házasságért és azért is, hogy nem akar válni. Tudom, hogy nem egyszerű, de próbáld meg figyelmen kívül hagyni a negatív megjegyzéseit.
A nagyszüleidre koncentrálj, ők csinálják úgy, ahogy egy szülőnek kellene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!