Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Nagymama gondok. Nem tudom...

Nagymama gondok. Nem tudom tűrni tovább?

Figyelt kérdés

A probléma az, hogy a nagymamám az utóbbi időben (3 év) nagyon vallásos lett, és emiatt folyton csak veszekszünk, és már nem bírom.

Nem az a gond, hogy heti 3x templomba jár, havonta 1x elmegy kitakarítani az imaházat, nem az, hogy csak vallási könyveket olvas, vallási műsorokat hallgat, nem az, hogy letölti internetről a prédikációkat, és az megy napi 24 órában a magnójában. Mert ha ezt élvezi, akkor engem nem érdekel, örülök, hogy boldog. A problémám azzal van, hogy nem tudja elfogadni, hogy én nem vagyok hívő, és egyre kétségbeesettebben próbál megtéríteni.

Ha együtt eszünk negyed órás ima van előtte, már majdnem éhen halok, de hallgatom az értelmetlen szövegeket (pl.: köszönöm istenem, hogy mikor múltkor elestem a biciklivel, fel tudtam állni, és nem hagytál ott meghalni).

Ha találkozunk folyton kioktat, és szíd, hogyha nem változom meg, akkor a pokolra kerülök.

Legutóbb (lakberendező vagyok, 21 éves, pályakezdő) terveztem magamnak egy franciaágyat, gyönyörű lett, divatos, praktikus, szóval a cég ahol dolgozom megvette a jogot, és 3 nap alatt négyet adtak el belőle. Én áthívtam a nagymamámat, hogy megmutassam neki, erre sírva fakadt, hogy milyen szégyentelen vagyok, hogy a barátommal egy ágyban akarok aludni esküvő előtt. 4 éve vagyunk együtt, és sokszor aludtunk már egymásnál, nem értem mit gondolt? És rosszul esik, hogy nem örül a sikeremnek, hanem megsért... De azon is kiakadtam, hogy múltkor megkérdezte a 20 éves páromat, hogy mikor lesz az eljegyzésünk. Szegény barátom nem tudott mit mondani. Talán azt kellett volna, hogy mikor elvégezzük az iskolát??

De a tegnapi esetnél betelt a pohár, és legszívesebben üvöltöttem volna vele, hogy elég ebből, hagyjon élni, fogadja el, hogy nem vagyok hívő és kész.

A lényeg, hogy kitettem facebookra egy viccet, amiben isten is benne volt, erre nagymamám kommentelte, hogy "feleslegesen isten nevét szádra ne vedd, mert bűnök bűnével lakolsz". A barátaim röhögtek rajtam, az egyik pedig gyorsan felhívott, hogy szedjem le, mert közröhej tárgya leszek. Hogy csinálhatta ezt?

ELÉG MÁR!!

2011. márc. 21. 15:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Amit nagyid előad az nem református. Én az vagyok születésemtől fogva. Ez elvakult, mindent szó szerint értő hit.

Jobbat nem tudok, oszd le! Hidd el, így nem lesz jó!

Ezeket mondhatod neki:

"...a hitre kényszeríteni nem lehet senkit, de segítséget mindenki kap, aki a hitre el akar jutni"

"Lehet - e más helyett imádkozni?

Más helyett nem táplálkozhatunk, nem tanulhatunk... Így más helyett nem is imádkozhatunk, de másért igen."

Heidelbergi káté

2011. márc. 22. 00:24
 12/12 anonim ***** válasza:
Próbáld meg neki nyugodtan,négyszemközt megmondani,hogy te nem akarsz ennyire bigott lenni.De ha ezt nem fogadja el,akkor már a nagyi fanatikus lehet.
2011. márc. 28. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!