Anyu sosem fog megváltozni? :/
9-éve édesapámmal élek,anyu elment külföldre,ott megtalálta az igazi párját és két szép gyermeket szűlt,örülök,hogy neki ott jobban megy az élet,semmi kétség.A gond a következő lenne,de lehet hogy rosszul érzem,-
-Nem fordít rám kellő figyelmet,úgy veszi hogy neki nem kell rólam gondoskodnia,hogy nem kell felhívjon legalább hetente egyszer,igazán mondva csak akkor vagyok jó és akkor vagyok az eszében amikor kihív nyaralni vagy éppen a téli szünetre.Egyszerűen nem jelentkezik,és ne is beszéljek arról hogy a gyermek eltartást sem akarja fizetni.Néha néha küld pénzt.Nem is az a legnagyobb gond,hisz hála istennek apu megadja ami kell,igaz hogy nagy házépítésben vagyunk,de az mellett megvannak a dolgaim amire szükségem van.Nagyon erősödött bennem az érzés,hogy anyu sosem fog megváltozni.Útóljára 2,5 hete jelentkezett.Nem tudok mitévő lenni,ha beszélünk erról a dologról,egyik fülén be,másikon ki :/
15 L
Az ilyen helyzet mindig nehéz.
Ha jól értem, szeretnéd, ha jobb anyukád lenne.
Csak hát ő olyan, amilyen. Te megváltoztatni nem tudod, Ő magától meg nem akar. Lecserélni nem lehet, mindenképp Ő marad, aki megszült Téged. Egyet tehetsz, elfogadod ilyennek, és elengeded ezt a vágyadat valahova messzire, mert ez talán soha nem fog teljesülni. (Ha pedig mégis teljesül, az nem rajtad fog múlni, ám ettől még pont annyira örülhetsz majd neki, ha mégis így lesz.)
Tudom, nehéz ezt elfogadni, sokan vagyunk úgy, hogy jobbnak szeretnénk látni a szüleinket, mint amilyenek valójában. Ő ennyit tudott neked adni, amennyit adott, amennyit most is ad. Igazából a TE döntési szabadságod itt csak abban áll, hogy elfogadod ezt, vagy sem? Ismerek olyat, aki 35 évesen kezdi elfogadni ugyanezt. Még időben vagy, ha akarod megnehezítheted, ha akarod megkönnyítheted.
43/F
Én nem mernék erre semmit sem írni - főleg komolyabbakat nem, mert nem tudjuk, hogy édesanyád miért ment ki külföldre, hogy régebben voltak-e veszekedések édesapád és ő közte. Mi ezt nem tudjuk, nem írtad. Gondolom valójában Te sem tudod - kicsi is voltál, meg minden -és gondolom apud most még úgysem mondaná el neked.
Két dolgot mondanék:
Egyrészt a felnőttek soha semmit sem csinálnak ok nélkül. Tehát anyudnak biztosan meg volt rá az oka, hogy akkor és ott így döntött. Talán ha pár évvel idősebb leszel majd el is mondja...talán...és lehet akkor majd jobban megérted az okokat...
Másrészt meg hívd fel, és mondd el neki hogy mit érzel! Vagy várj a nyári szünetig és akkor majd elmondod személyesen, hogy szükséged lenne RÁ, hogy többszö felhívjon mert mégis az édesanyád.... Biztosan szíven üti majd, hogy még szükséged van rá. Ha nem akkor legalább megpróbáltad, és nem veszíthetsz vele semmit. Lehet ő úgy gondolja, hogy neked ez a helyzet a legjobb. (tudod néma gyereknek az anyja sem érti a szavát....) Szerintem egy próbát megér, nemde?
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat.
Anyu 16 éves lett amikor én megszülettem,apu 20,tehát ebből következhettek hogy miért váltak el,én csak becsusszantam,és velem együtt szétment a szép nagy család.Azóta,operáltak,anyu nem érdeklődött nagyon,és amikor felhívtam,hogy nem vagyok a legjobb helyzetben,repülőre ült eljött a 2 hónapos babájával,és aztán annak is apuval ittam meg a levét,hogy elkelett jönnie (!!!) közben senki se hívta.Azután agyrázkodásom volt,bronhitisz amivel 6 hónapig kórházban feküdtem,ez se volt számára semmi.Nagyon sok mindenen magam kellett átmenjek.
Kis iskolás voltam,mindig néztem a többieket hogy az anyjuk karjába szaladtak,én meg szépen ballagtam apu kezét fogva,hiányzik az anyai szeret,nagyon.Megértettem mindent ami régen volt,problémák,aggodalmak,de ezt hogy a saját édesanyám így gondoskodik rólam,talán még ha 30.-éves leszek sem fogom megérteni.
Tavaj nálla voltam,lek.rvázott,lehordott mindennek,apámat szidta hogy egy útcait csinált belőlem,csak az miatt mondta,mert elmondtam neki hogy szükségem van a támogatására,és hogy tartsuk a kapcsolatot normálisan.
Figyú, ha már említetted neki a dolgot és így reagálta le, akkor süllyesztő....szólj apudnak, hogy keressen magnak egy normális nőt, mert vágysz egy igazi anyára :) ...azt majd talán észbe kap, ha látja hogy hárman milyen szépen elvagytok és hogy nem hiányzik neked - hogy volt lehetősége csak nem élt vele.
Szerintem neked nem - ilyen- vér szerinti anyára lenne szükséged, hanem egy nőre akire anyaként tudnál tekinteni, akire bármikor számíthatnál, ugye jól gondolom? Persze első sorban jó lett volna ha meg tudtátok volna beszélni a dolgokat és igazi édesanyaként tudnál rá nézni, de én sejtem hogy miért is bánik veled úgy ahogy, és szerintem ebben a helyzetben jobban tennéd, ha nem erőlködnél, nem miatta, hanem miattad mondom: Tudd, nem veled van a baj, hanem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!