Édesanyám megteheti hogy "kiteszi a szűrömet"?
Az ottlakás, az anyagi támogatása jól jön, de ha magadat kellene eltartanod rögtön beperelnéd? Jó gyereke vagy, gratulálok!
Nagykorú vagy, nem kötelessége eltartani. Ha nem megy az egyetem, menj el dolgozni, nem kell mindenkinek diplomát szerezni. Ha ennyire nem bírod elviselni anyukádat, költözz el, tartsd el magad, de ez undorító, hogy a pénze jó és közben így beszélsz róla és perrel fenyegetőzöl.
Különben kérdező: simán megteheti jogilag meg mindenhogy. És őszintén szólva meg is értem.
Egyetemre járni nem kötelező. Ha nem bírod, akkor te is jobban jársz, ha inkább tanulsz egy szakmát vagy elmész dolgozni.
Sok egyetemistának egyszerűen nem olyanok a képességei, hogy normálisan tudja csinálni az egyetemet - lehet, hogy te is egy vagy ezek közül. Ezzel nincs semmi baj. Ha egyáltalán nem megy, akkor ne erőltesd. Csak elvesztegetsz 5-6-8 évet az életedből a semmire.
De már ne is haragudj, ez a hozzáállás, hogy ő adjon meg neked mindent, amit kell, te cserébe semmit nem vagy hajlandó csinálni, még leülni tanulni se, és ha nem tetszik, akkor bepereled... hát én az anyád helyében lehet, hogy ha meglátnám ezt a kérdést, kapásból kiraknálak otthonról.
Különben az is igaz, hogy rákerestem a nevedre és rengeteg találatot kaptam. Csak tegnap 6 Googletalálatoldalnyi választ adtál, random belenéztem néhányba, van amit 21:30kor, és van, amit 01:20-kor írtál.
Egy négy óra különbség.
Nem gondolod, hogy ha esetleg tanulással töltenéd, akkor jobbak lennének a jegyeid?
De nem gép előtt tanulással, hanem normálisan, a netet minimum kihúzva.
nálunk már a gimiben is meg nomdták, hogy "aki nem oda való az kérem menjen el"
meg egyszer sírt vki h nem megy neki a fizika, megkérdezte a tanár, h akkor minek van ott.
szóval: ha nem megy az egyetem, minek vagy ott?
egy olyan embert nem köteles eltartani vki, aki nem képes tanulni
06:14 megint: én is olvastam azt a véleményedet.
süllyedj el ezzel a stílussal, bőr az van vastagon a képeden: anyádat a kutya mellé rangsorolod, de dolgozzon rád?
1. ezzel a stílussal már most elvesztesz bármilyen pert.
2. én páros lábbal rúgtalak volna ki: kicsi szívem, ha ennyire nagy az arcod, akkor magadat eltartani is nagy vagy már. szervusz.ajtó becsuk.
3. anyád egyenlőre még esélyt ad neked, hogy diplomával jobban fizető állásod lesz, és nem kell majd nyomorognod.
4. vadidegenek nem fognak neked segíteni az életben, mert egyre kevesebb a munkahely. számíts rá, hogy szívfájdalom nélkül aládraknak, ha kell a hely. (tudom, 1,5 évig csinálták velem)
5. vigyázz, mert anyád vissza is tudja neked adni, ha nagyon tetű vagy vele:
- bármikor eladhatja a házat, a pénzt magára költi, fuccs az örökségnek
- ha megöregszik, és nem tud már dolgozni, ő meg beperelhet szülőtartásért. mivel bizonyítható, hogy a minősíthetetlen magatartásod ellenére is eltartott, meg is fogja nyerni. akkor viszont fizetni fogsz az eltartásáért addig, amíg meg nem hal. (akár 20-30 év is lehet még...)
tudod, ezek a dolgok oda-vissza mennek.
Úgyhogy szedd össze magad kicsi szívem, és bár a "másnapos” hegyoldal nem ezt sugallja, de vedd elő a "józan" tisztánlátásodat. pereskedhetsz, de hosszú távon rosszabbul jársz. inkább hajts a tanulásra, sőt, ha hajnali 00:57-kor azért kérsz tanácsot a neten, hogyan húzd le törvényesen az anyádat, akkor van elég időd és erőd a mosogatáshoz is.
szóval:
vagy tanulsz és hallgatsz (+besegítés otthon, esetleg diákmunka, rezsibe beszállni; rosszul hangzik, mi?)
vagy nem tanulsz -> elmész dolgozni, beszállsz a rezsibe(ez hogy tetszik?)
vagy albérlet (tanulás mellett dolgozol; ez jobb?)
NA, KI A TÖKÖS LEGÉNY, AKI MEGMUTATJA AZ ILYEN OKOSKODÓKNAK, MINT PL. ÉN???
előzőnek:
rendeződött az életed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!