Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valóban "kihalófélben" van az...

Valóban "kihalófélben" van az unokatestvériség? Hány unokatestvéred van? És ehhez képest mennyi van a gyerekednek? Tartod velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Nekem 7 unokatestvérem van sajnos csak temetéseken találkozunk.

Egy gyerekem van, neki 3 unokatestvére van, nem is lesz több, de az óriás korkülönbség miatt értelmezhetetlen a kapcsolattartás.

tegnap 23:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3.

Lányomnak apai ágon 4.

ma 07:02
 12/20 anonim ***** válasza:

5 unokatestvérem van, ebből 1-el volt jó a kapcsolat, 2 túl idős volt hozzám (10+), így nem igazán "bandáztunk", egy túl messze élt, 1 hiába ugyanabban a városban, kiálhatatlan volt az egész családjával. Az az egy, akivel jó volt, messze költözött, nem tartjuk a kapcsolatot. Az anyukájával, aki a keresztanyuk, jobban.

2 gyerekem van és 1 unokatestvérük. 6 illetve 10 év van köztük. Sok. Évi párszor találkozunk, de nem "társak".

Másodunokatestvér van 5, még én se láttam őket.

ma 07:04
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

11 vagyok.

5 van neki, felreírtam bocsi.

Nem igen beszélünk/ találkozunk.

ma 07:05
 14/20 anonim ***** válasza:

2 unokatesóm van. Évi kb 2-3 alkalommal találkozunk. Én 30 vagyok, ők általános sulisok, így nincs olyan nagy kapcsolattartás köztünk. :D

Gyerekem nincs, de amúgy nekem tesóm sincs így az én részemről 0 unokatesója lenne, ha lenne.

ma 09:43
 15/20 anonim ***** válasza:
5 unokatestvérem van, lassan 6. A két kicsivel tartom a kapcsolatot, bár ott a nagybátyám olyan, mintha unokatestvérem lenne, mert csak 4 év van köztünk. A többiekkel régen nagyon jóban voltam, mára teljesen megszakadt a kapcsolat.
ma 10:40
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem 4 unokatesóm van, 2 messzebb él, de tartjuk a kapcsolatot mindegyikkel, van egy családi messenger csoport és ha ritkán is találkozunk, ott beszélgetünk, képeket küldünk ,így képbe vagyunk kivel- mi a helyzet. Gyermekeimnek 8 unokatesójuk van , mivel mi 10 perces max távolságra lakunk egymástól, szoros a kapcsolatuk, alszanak is egymásnál. Fiam osztálytársa is az egyiknek, szóval nálunk megvan a szoros unokatesó kötődés is szerencsére :)
ma 11:17
 17/20 anonim ***** válasza:

3 unokatesóm van, kettő külföldön, de ha hazalátogatnak se nézünk egymásra, sokszor csak utólag tudjuk meg, hogy itthon voltak. A harmadik épp kamasz, vele sincs nagy kontaktom.

De alighanem nálunk eleve nincs ilyen nagy családi összetartás, csak muszájból szólunk egymáshoz. Szívem szerint, ha lett volna rá lehetőségem, pénzem, akkor érettségi után lelépek és soha vissza se nézek.

ma 11:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Nekem 5 unokatesom van, nem tartjuk a kapcsolatot a fbos koszontgeteseken kivul, van aki kulfoldon lakik, a masik az orszag tulfelen, a harmadiknak csaladja van, blabla. A gyerekemnek 3 unokatestvere van, a ferjem oldalarol. Neki a ket tesojabol egynek van gyereke, 3 fiu. A batyamnak nincs gyereke.
ma 13:16
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem 2 unokatestvérem van, de már lassan 30 éve nem találkoztunk. Gyerekként a közös nagymamánál nyaraltunk néha egyszerre, de azóta nem tartjuk a kapcsolatot.

Az én gyerekemnek nincsen, nem is lesz unokatestvére egyik oldalról sem, de sajnos úgy néz ki, hogy testvére sem lesz.

ma 13:56
 20/20 anonim ***** válasza:

3 unokatestvérem van. 2-vel amolyan semleges a kapcsolatunk, néha összefutunk a városban ahol élnek (Mi messzebb lakunk, csak nagyszülői látogatáskor megyünk abba a városba). A harmadikkal eléggé megromlott a viszony, amennyire lehet már évek óta kerüljük a találkozásokat.

Gyermekem 1 van. Nekem is és a feleségemnek is fiatalabb testvéreink vannak, náluk még nincsenek gyerekek, így még nincs unokatestvére a gyermekünknek.

ma 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!