Beadandót írok a vezeték nevekről és eredetükről. Nőiesen hangzó, nőies családi neveket keresek. Vannak ilyenek egyáltalán? Azt tudom hogy pl a "Csipkés" az egy létező vezetéknév. Ehhez hasonlókat keresnék. Kitalált dolgok nem érdekelnek.
Virágnevek: Rózsa, Viola
Női keresztnevek vezetéknévként: Márta, Dóra, Sára, Hajnal, esetleg a Petrás
Ha külföldi is érdekel, angolul a Baxter és Brewster középkori női foglalkozásnévből ered, egy már nem használt -ster nőiesítő képzővel lett a „baker” szóból „baxter” és a „brewer”-ből „brewster”, ezeket foglalkozásnévként akkoriban így használták.
Virágh talán, meg Rózsa
Amúgy, Kérdező, ha már a vezetéknevekről írsz, én ezt a szót egybe írnám. Nekem ez összetett szó.
Ha meg valamilyen vezetékek neveiről akarsz írni, pl villanyvezeték-nevek; vagy villanyvezeték, ezt meg, hát, szerintem kb így kell írni, asszem, de ezt már ne vedd készpénznek; de a vezetéknevet, azt , amit emberek viselnek, egybeírd; mert külön szétszedve így, hogy ,,vezeték nevekről"; ez így borzasztó. Gyorsan idézőjelbe is tettem; rossz ránézni. :S :):) ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!