Van ehhez jogom, vagy tényleg görénység?
Figyelt kérdés
anyum már 7 éve együtt van a párjával, össze is házasodtak, csak a nevelőapukám szüleivel élünk. az anyja mindig beszólogat nekem, mindenből vitázik (egy kiterített törölköző, vagy hogy miért van lehúzva a redőnyöm, stb) már kétszer is nekem jött, amiért visszaszóltam neki, de egy idegesítő kis idegroncs. szerintem 14 évesen van jogom megvédni magamat vele szembe, főleg hogy nem a családom tagja ha úgy vesszük. de nem bírom ki hogy ne szóljak vissza, és állandóan csak a viták vannak, főleg amióta megvan a kutyánk. nem akarom ezt az örökös vitát, de mindig ő kezdi. mit tehetnék?:')2010. júl. 30. 15:48
1/8 anonim válasza:
A nevelőapud anyujának a házában laktok vagy saját és odaköltözött?Anyudék semmit nem szólnak erre?
2/8 A kérdező kommentje:
nevelőapám nevén van a ház , de a szülei is fizettek bele.
2010. júl. 30. 16:12
3/8 anonim válasza:
A legnagyobb fegyvered az olyanokkal szemben, akik csak kötekednek és azt hiszi ők szarták a spanyol viaszt a nyugalom... halálos higgadtsággal mond el a véleményed... mondjuk a redőnnyel nem tudom mi lehet... de például mond meg neki, hogy: a szemedbe süt a nap, meleged van és nem akarsz még melegebbet a szobádba, vagy csak szimplán, hogy te szereted a sötétet. Ha elkezd problémázni, hogy ez nem normális meg így meg úgy... akkor szépen folytatod tovább amit csináltál és úgy csinálsz, mint ha meg sem hallottad volna. Ha már nagyon idegesítő, akkor felveszed a fülest és zenét hallgatsz, bekapcsolod a rádiót... hogy érezze a törődést... A törölköző miatt lehet, hogy jogosan szól be például, ha le van dobva a földre vagy össze van gyűrve. De vedd figyelembe, hogy ő nem a mai korokban nevelkedett és amikor ő volt gyerek, akkor még a rend és a fegyelem volt a mindennapos... De én beszélnék a szüleimmel ha ilyen gondom lenne. Még nevelőapáddal is... hát ha jobb belátásra tudja bírni, hogy ne téged cseszegessen állandóan. Feltéve ha jófej az öreg.
4/8 anonim válasza:
Nem lehet, hogy csak a lazado korszakodat eled?Gondolj bele, neki sem lehet egyszeru.Nem vagytok a rokonai es megis befogadott(vagy olyasmi).Probalj meg egy kicsit kedves lenni es nem pofazni es ha nem valik be akkor folytassatok meg szet nem koltoztok.Mas megoldas nem nagyon van.
5/8 A kérdező kommentje:
a törölközős dolog.. itt aludt nálunk a legidősebb unokája, és kijön egyszercsak a konyhába mikor ott kártyáztunk, hogy ki terítette ki a kutya törülközőjét, és hogy miért nem vallja be senki hogy Ő volt az, mert neki aztán nem probléma, csak nem érti hogy miért nem lehet elmondani hogy ki tette. wtf? unokája már azt mondta hogy többet nem jön ide, mert mindenbe csak beleköt. ma a kutyám (még kicsi) becsinált a konyhába, mire elkezdte osztani az észt, én meg csak annyit mondtam nyugodtan, hogy "nem kell a prédikáció" erre teljesen elvesztette az eszét, nekem jött egy dobozzal, szó szerint mellen vágott vele, és teljesen megkettyent, hogy mi az hogy én így merek vele beszélni, és ha mégegyszer ilyet mondok, akkor MEGÖL engem, és nem érdekli hogyha a börtönbe kell tölteni a további éveit, ő akkor sem tűri ezt el. ezt mondta, anyám szeme előtt. anyám annyit reagált rá, hogy "miért kell foylton ez a vita? és te lányom, ha legközelebb nem viszed le a kutyát akkor majd én leviszem ,és elengedem" nevelőapámmal nem lehet erről beszélni, mert abszolút nem érti meg, a szüleit védi természetesen. próbáltam sok ideig ezt a nyugodt dolgot, meg hogy kussba maradok. akkor is nekem támadt, hogy miért nem figyelek rá, és ha Ő hozzám beszél akkor igenis nézzek rá, és hallgassam meg. múltkor megtépett, mert már fél órája hajtogatta a dolgát, én meg mondtam hogy "jólvan elég lesz" szabályosan nekilökött az ajtónak, és megtépett. erre én fogtam magam, és szónélkül átmentem barátnőmhöz, természetesen ezután is lelettem baszva.
2010. júl. 30. 18:50
6/8 anonim válasza:
Lehet, hogy reg nem csinalta meg senki:)Bird ki vhogy, aztan probalj onallosulni.Pl.tanulj gozerovel addig is, ugy konnyebb lesz a jovoben!
7/8 anonim válasza:
Hát ezek után tényleg valami gond van az öreglánnyal. Ha a kussolás és a nem odafigyelés sem válik be, akkor amit még kipróbálhatsz, hogy serényen helyeselsz miközben ránézel és miután végzett a mondandójával leszarod mit mondott... itt egy dolog a fontos... ne húzd fel magad. Így talán hamarabb befejezi a mondandóját és békén hagy... viszont ne látszódjon rajtad, hogy ideges vagy vagy hogy nem figyelsz... Valahogy úgy kell elképzelni, mint amikor valaki beszél hozzád és te nem érted csak bólogatsz és reméled, hogy nem kérdésre kéne válaszolni xD
8/8 anonim válasza:
helyedben ezt tenném
1. leütném egy gerendával
2. nekieresztenék egy pitbullt
3. ráfinganék a fogkeféjére
4. egyzsreűen kiszaggatnám a haját : D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!