Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valóban "kihalófélben" van az...

Valóban "kihalófélben" van az unokatestvériség? Hány unokatestvéred van? És ehhez képest mennyi van a gyerekednek? Tartod velük a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

Nekem 7 unokatestvérem van sajnos csak temetéseken találkozunk.

Egy gyerekem van, neki 3 unokatestvére van, nem is lesz több, de az óriás korkülönbség miatt értelmezhetetlen a kapcsolattartás.

tegnap 23:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
6 unokatestvérem közül 1 már nem él, tehát van még 5 élő. Mi is csak temetéseken találkozunk a nagy távolság miatt. Kapcsolattartás a temetéseken kívül szinte majdnem nulla. (Nincs rossz viszony egyikkel sem, csak a távolság miatt nincs kapcsolat.) Nincs gyerekem, már nem is lesz, így unokatestvére sincs. Ha önmagam és a húgomat is beleszámolom, hogy összesen hányan vagyunk unokatestvérek, akkor 8-unk közül 4-nek van gyereke és 4-nek nincs. A 4-ből 3-nak már egészen biztos, hogy nem is lesz (40-es korosztály).
ma 00:17
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen. Gyerekkorunkban sokat játszottunk együtt, de már legalább 6 éve nem láttam az egyik unokatesómat. A másikat is csak mert egy boltban találkoztunk. Anyukám az egyik unokatestvérét életében 1x látta, van amelyiket 1x sem, pont ma beszélgettünk róla.

Én 30 vagyok, ő 57.

ma 00:34
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Távoli unokatesó van több, velük egyáltalán nics kapcsolattartás.

Közeli (tehát szülő testvérének a gyereke) kettő van, mi 3an vagyunk testvérek, tehát összesen 5-en vagyunk. Unokahugommal max évi egyszer beszélünk, a karácsonyi nagyszülői vacsoránál (bár tavaly már az sem volt). Unokaöcsémmel gyakrabban, vele olyan havonta.

Unokahugomnak van egy kisfia, nekünk többieknek még nincs gyerekünk. Én 30as vagyok, tesóim és unokaöcsém 20as korosztály.

Férjem szintén 3 gyerekes családból való, még ott sincsenek gyerekek, sógorom 30as, sógornőm 20as éveit tapossa.

Mi szeretnénk gyereket, tesóim is, és férjem tesói is, szóval ha lesz gyerekünk, akkor még lehet neki unokatesója, de már közel sem annyi, mint pl apukámnak (nagymamám és nagypapám is 8 gyerekes családból származik).

ma 00:41
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

7 unokatestvérem van. Egyiket sem ismerem.

Nincs gyerekem.

ma 00:45
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Egy másodunokatesóm van. Próbálom vele tartani a kapcsolatot, mert a szüleimen kívül ő az egyetlen rokonom, de nehéz. Külföldön élek, évi egyszer megyek haza 1-2 hétre, évek nem sikerült úgy időzíteni, hogy legalább egy kávét meg tudjunk együtt inni.
ma 02:21
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1 van, nem tartom vele a kapcsolatot. A gyerekeimnek nincs, valószínűleg nem is lesz. Ha lenne is már túl nagy lenne a korkülönbség bármihez is
ma 03:55
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10 van, ebből kettővel heti szinten beszélek.

Lányomnak 4 van, kettővel kb testvéri a kapcsolata.

ma 05:36
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván egyre kevesebb a gyerek, így az unolatesó is. A szüleim még 4-en voltak testvérek, mi már csak hárman, nekem már csak 2 gyerekem van, de még így is nekem van a legtöbb így a 8 unokatestvðr közül, mert a többieknek 1 vagy 0 van es nem is igazán fog már valtozni.
ma 06:19
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7 unokatesóm van.

Gyerekem nincs és nem is szeretnék, tesómnak 2 van.

Nekik az én oldalamról nem lesz unokatesó. Felesége oldaláról van 3

ma 06:27
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
2 vwn, már felnőttek voltak, amikor születtem, nem tartom a kapcsolatot velük
ma 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!