Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Miért rajtunk vezeti le a...

Miért rajtunk vezeti le a stresszt?

Figyelt kérdés

Anyámról van szó, aki egyedül nevel engem és a testvéreimet.

A gond az, hogy lassan elviselhetetlennek érzem az itthoni légkört. A munkahelyén sok a hülye, és én elhiszem, hogy neki sem könnyű, de miért van az, hogy minden nyomorult nap nekünk kell ezért szívni?

Egy héten ugyanis 5 nap abból áll, hogy nem lehet ránézni, nem lehet hozzászólni, mert nem válaszol, rosszkedvű, mindenért húzza a száját, semmi sem jó és semmi sem tetszik neki.

Egy ideje szinte már megszólalni sem merek itthon, inkább gubbasztok a szobámba, hogy ne lehessen mibe belekötni, nehogy már az is baj legyen, hogy egyáltalán élek.

Állandóan úgy tesz, mintha ő lenne a világ áldozata, mintha nem maga alakította volna az életét, mintha nekifolyton szenvednie kellene valamiért. Még csak meg sem próbálja más szemszögből nézni a dolgokat.

Én igyekszem minél többet segíteni itthon, hogy legalább rend legyen, mire hazaér, hátha akkor nem kell úgy eltöltenünk a délutánt, mintha egy kriptában élnénk, de hiába.

Valójában ha semmit nem csinálok, az is baj, ha segítek az is, mert akkor nem veheti magára a mártír szerepét.

Egy ideig olykor már ordítottam, hogy hagyja abba ezt az egészet, de rájöttem, hogy így csak rosszabb, mert minden alkalmat megragad, hogy veszekedhessen, ezért átváltottam arra a taktikára, hogy már figyelmen kívül hagyom, és inkább meg sem szólalok.

Persze így is kikészülök néha, megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja ezt, miért rajtunk vezet le mindent, miért van az, hogy ha neki rosszkedve van, akkor muszáj, hogy mindenki másnak is az legyen?

Nos, erre annyit dünnyögött, hogy: "Jó, akkor ne szóljál hozzám"...

Mit tegyek?

2010. okt. 29. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:

1, Menj el pszichológushoz!

Nem viccelek. Ha Te rosszabbul lennél, mint Ő, nem tudná ezt játszani. Nem kell, hogy valóban rosszul legyél, kiborulj stb. Egy pszichológusnál ugyanis nem feltétlenül kell betegnek lenned. El tudsz vele jól beszélgetni, talán kapsz használható tanácsokat is. Általános megfigyelés, hogy egy ember(gyerek), ha nem tud mit kezdeni a körülötte lévő helyzettel, megbetegíti magát. Ezt nem kell megvárnod, létezik megelőzés is.

2, Menj el pszichológusnak!

Mármint válaszd ezt hivatásodul. Ez ugyan nem óv meg semmitől, és nem is gyógyít meg automatikusan Téged, viszont kapsz egyfajta tudást, amit ha képes leszel rá, felhasználhatsz arra, hogy a neked megfelelő irányba tereld az életedet.

3, Tudatosítsd magadban, hogy ez nem a Te hibád. Ennyi.

2010. okt. 29. 13:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyetértek, előzővel, ez nem a Te hibád. Ha pedig édesanyád nem akar magán segíteni, azt nem lehet erőltetni (tapasztalat). Nem nagyon lehet ilyen esetben mit tenni, csak tűrni amíg nincs más választás. De fel a fejjel, kitartás, hamarosan elkezdheted a saját életedet! :)
2010. okt. 31. 15:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Velünk is ezt csinálja anyánk, én rákos is lettem a sok stressztől.
2010. okt. 31. 19:02
 4/4 anonim ***** válasza:

kb.nálunk is ez van.Sőt..ugyan ez : D

nem tehetsz semmit.Várnod kell míg kikapcsolódik vagy valami.Esetleg ha vannak barátai elmegy hozzájuk vagy szomszéd.Én is alig várom mindig,hogy szórakozza ki magát.

Mert ha szabin van akkor se jó,mert hogy neki úgy telik el az a pár nap is h. főz meg mos meg takarít meg ilyenek (közbe csak úgy megjegyezném,hogy néz van 3 filmet és közben alszik is : D )

szóval egyszerűen semmi se jó.Valamikor velem kiabál pedig semmit sem csináltam.Én meg akkor ideges leszek és vissza szólok meg minden.<--- ez volt régen.Most már én is rájöttem mint te,hogy jobb visszahúzódni egy kis sarokba és hagy dühöngje ki magát.Olyankor ki tudnék szaladni a világból is mert nagyon idegesítő. : )

Meg még tudnék mesélni de te is tudod mert úgy veszem észre h. hasonló a helyzet.

2010. okt. 31. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!