A csaladfát meddig lehet visszakutatni!?
Kb az 1700-as évekig, elötte ugyanis nem volt anyakönyvezés, azaz sehol nincs meg, ki kivel házasodott, vagy ki a gyereke.
Egye nemesi családoknál elöfordul, hogy van valamiféle eset megemlítve, de ez a ritkaság.
Kevés?! Azt te csak hiszed! Több mint 15 éve kutatok és qrva messze vagyok még a végétől, pedig volt amikor heti 2 napot nyitástól zárásig a levéltárban töltöttem, a többi napon meg hajnalig nyomtam az online kutatási lehetőségeket.
Fogalmad sincs az egészről, gondolom.
Sztem is az 1800-as évek a reális.
Ha valakinek valami nagyon nemesi családja van, akkor esetleg 1-2 ágaz vissza lehet vinni még pár száz évig, de már a középkor is necces, az ókor pedig gyakorlatilag lehetetlen. Eleve olyan szerteágazó lenne a családfa mondjuk 1000 évvel ezelőttre visszakövetve, h értelmezhetetlen lenne a dolog. Gyakorlatilag mindenki mindenkinek rokona valamilyen formában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!