Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Házasok! Ti hogy vetették fel...

Házasok! Ti hogy vetették fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Például:

Röviden: Takácsné Kiss Bianka

Vagy hosszan: Takács Péterné ?

Vagy kötőjelesen: Takács-Kiss Bianka?!

2022. okt. 29. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim válasza:
39%
Én kötőjellel vettem fel:) 24/L
2022. okt. 30. 21:18
 62/74 anonim ***** válasza:
26%
Utolsó, 24 éves férjezett lány😂😂
2022. okt. 31. 02:40
 63/74 anonim ***** válasza:
63%
Mi ebben a csoda?
2022. okt. 31. 03:07
 64/74 anonim válasza:
67%

61-es vagyok

Igen, idén júniusban volt az esküvőnk.

Mi ebben olyan furcsa? :D

2022. okt. 31. 05:15
 65/74 anonim ***** válasza:
72%

"Sehogy nem vettem fel, pedig 40 felett vagyok."

A "pedig"-et nem értem, nekem logikus, hogy minél idősebb valaki és minél több minden van az eredeti nevével, annál kisebb eséllyel változtat.

2022. okt. 31. 07:11
 66/74 anonim ***** válasza:
91%

"Meg amikor egy no direkt nem veszi fel a ferje nevet, mert ezzel is mutogatni akarja hogy o mekkora szemelyiseg"

A férfiak ezért nem veszik fel a nők nevét? Mind kis különleges hópihe?

2022. okt. 31. 09:16
 67/74 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk szokásjogra sem lehet hivatkozni, már a nagyanyám sem vette fel a férje nevét, értelmiségi művész volt, alap volt hogy marad a sajátján. Férjem oldaláról pedig anyós sem vette fel apósét, pedig ő amúgy hagyományos családmodellt visz, háztartásbeli főállású anya volt mindig is. Férjem húga is férjhez ment már, ő sem vette fel a sógorét. Szóval a mi családjainkban nincs ez a szokás. A férjemben fel sem merült, hogy majd felveszem a nevét.

Amúgy nem ez egyéniségemet, személyiségemet féltem. Szimplán van nekem szép (ritka, nemesi) nevem, nem kell másik. A személyiségem nem változna akkor sem, ha Konszuela Banánhinta hercegnő lennék. De szeretem a megszokott dolgokat. 26 évig volt egy nevem, semmi szükségem újra, pláne olyanra ami bénábban hangzik mint a sajátom. De lehet ha valami egyszerűbb nevet kéne jobban hangzóra cserélni, akkor felvettem volna.

2022. okt. 31. 10:27
 68/74 anonim ***** válasza:
72%
Ebben az nem tetszik, hogy nekem teljesen átlagos, gyakori nevem van, de akkor is az enyém. 2022-ben kit izgat egy nemesi név. Mintha magyarázkodni kéne, hogy miért maradjak a saját nevemen.
2022. okt. 31. 10:39
 69/74 anonim ***** válasza:
0%
66: a ferfiak azert nem veszik fel, mivel ok a csaladfok tehat az o "nevukre kerul" a csalad, amit a hazassaggal alapitanak. Ne tegyel mar ugy, mintha olyan nehez lenne megerteni.
2022. nov. 1. 09:36
 70/74 anonim ***** válasza:
83%
69, mit jelent az, hogy "családfő"? Ez valami jogi kategória?
2022. nov. 1. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!