Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Házasok! Ti hogy vetették fel...

Házasok! Ti hogy vetették fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Például:

Röviden: Takácsné Kiss Bianka

Vagy hosszan: Takács Péterné ?

Vagy kötőjelesen: Takács-Kiss Bianka?!

2022. okt. 29. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
74%

Én kötőljelesen, pl.Tóth-Szabó Anna.

De ismerek egy cigánylányt, aki 21 éves és olyan formában vette fel a férje nevét, hogy a férj neve+né, pl. Nagy Ottó és Kiss Anita házasodott és Nagy Ottóné lett a csaj.

2022. okt. 29. 10:02
 12/74 anonim ***** válasza:
92%

Én nem vettem fel, mert a szakmámban már a saját nevemen publikáltam és ismertek. Egyébként nálunk az is felmerült, hogy a férjem veszi fel az én nevem, de végül mindenki megtartotta a sajátját. A kötőjeles opciót mindketten felvettük volna, de nálunk ez nem jöhetett szóba, mert mindkettőnknek hosszú vezetékneve van.

De csakis kötőjelesen vagy Takács Bianka formában vettem volna fel.

A Takács Péterné szerintem elég durva, mintha nem is lenne saját neve a nőnek.

2022. okt. 29. 10:12
 13/74 anonim ***** válasza:
69%
Sehogy, ez egy elvalut szokás, a férfi "nevére került" a nő, mert már az ő tulajdona.... Nem viszek olyan szokást amit pocséknak tartok.
2022. okt. 29. 10:22
 14/74 anonim ***** válasza:
38%
Én csak simán felvettem a vezetéknevét és elhagytam az enyémet (amúgy is utáltam, apám miatt). Szerintem ez egy szép hagyomány így is jelezve az összetartozást. De persze a sok “független nőnek” ez sem tetszik. 🤦‍♂️
2022. okt. 29. 10:28
 15/74 anonim ***** válasza:
74%
Összetartozás hogy még a nevedet is elveszik? Nem, ez azt jelzi hogy TE a férfi tartozéka vagy. Szeretem a férjemet, de a társa vagyok, nem a tulajdona.
2022. okt. 29. 10:31
 16/74 anonim ***** válasza:
94%
A vezetéknevem cseréltem volna, de végül megtartottam a saját nevem, így nem kellett bajlódni mindenhol a névváztoztatással.
2022. okt. 29. 10:38
 17/74 anonim ***** válasza:
56%

Kötőjellel.

Én mindenképp fel szerettem volna venni a férjem nevét. Nekem ez is az összetartozást jelenti. De a csaladi nevem is meg akartam hagyni, mivel én vagyok az utolsó Szalai a csaladban, velem ki is fog halni a csaladunk ezen vezeteknevű ága. Illetve apukám meghalt, az ő tiszteletére is meghagytam.

Né semmilyen formátumban nem akartam lenni.

Pl kovácsné xy...

Így maradt a kötőjel.

Egyáltalan nem tellett sok ügyintézésbe. Okmanyirodában 1 körrel letudtam mindent. Illetve mikor pl bankba, biztosítónál voltam, akkor szóltam, nem értesítettem külön senkit. 2.5 éve vagyunk házasok, pl a forgalmim még mindig a lánykori nevemen van.

2022. okt. 29. 10:59
 18/74 anonim ***** válasza:
15%
15-ös egymás tulajdonai vagyunk, azért kötöttük össze az életünket. Összetartozunk, ketten vagyunk egyek. Ha te nem ezért mentél hozzá a férjedhez, a te egyéni problémád.
2022. okt. 29. 11:01
 19/74 anonim ***** válasza:
67%
En majd Takacs-Kiss Bianka leszek, a parom pedig Takacs-Kiss Peter. Ebbol kovetkezik, hogy a gyerekunk is kotojeles lesz. Amikor pedig o fog hazasodni, ha lany lesz, donthet akar ugy is, hogy X-ne Takacs-Kiss Gizike lesz. Amikor en elso osztalyba mentem (ez 2003-ban volt) az egyik tanarnonek volt olyan vezetekneve hogy X-Yne Z + keresztnev.
2022. okt. 29. 11:14
 20/74 anonim ***** válasza:
81%
Takácsné Kiss Bianka. Ez már 10 éve volt, és még mindig elégedett vagyok vele.
2022. okt. 29. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!