Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Házasok! Ti hogy vetették fel...

Házasok! Ti hogy vetették fel a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Például:

Röviden: Takácsné Kiss Bianka

Vagy hosszan: Takács Péterné ?

Vagy kötőjelesen: Takács-Kiss Bianka?!

2022. okt. 29. 09:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem meg senki ne pofázzon bele ki hogy csinálja.

A kérdés nem a progresszív woke imádó agymosott liberálisok véleményét kérdezte, hanem azt, hogy te hogy vetted fel.

Leírod, aztán ennyi. Nem értem miért és milyen jogon akartok más döntésébe beleszólni. Lassan már ott tartunk, hogy nem lehetünk heterók sem.

2022. okt. 29. 18:28
 42/74 anonim ***** válasza:
81%

Takács Bianka.

Az én vezetéknevem bonyolult és mindig magyarázni kellett, mert soha nem tudták leírni.

Plusz, külföldre költöztünk. A férjem nevében nincs ékezet, kettös betü, itt is ki tudják ejteni.

2022. okt. 29. 19:10
 43/74 anonim ***** válasza:
10%
Férjem neve + né. A többi megoldás számomra nagyon maradi.
2022. okt. 29. 19:22
 44/74 anonim ***** válasza:
28%
Takács Bianka lettem.
2022. okt. 29. 19:47
 45/74 anonim ***** válasza:
85%

Megtartottam a saját nevemet. A férjem nem nagyon örült neki. A gyerek az ő vezetéknevét kapta.

Érdekesség, hogy mostanában egyre többen veszik vissza a leánykori nevüket, pl. a negyvenes barátnőm, aki a Takács Bianka formát választotta - és pl. a hetven felé közeledő anyám is, aki pedig Takács Péternéként élt eddig.

2022. okt. 29. 20:28
 46/74 anonim ***** válasza:
90%
41-es: nagyon szimpatikusan képviseled a véleményedet! Szerintem ezzel a stílussal nagyon sokakat fogsz megnyerni a te látásmódodnak. Hajrá!
2022. okt. 29. 20:30
 47/74 anonim ***** válasza:
75%
És a férjed hogyan veszi fel a te nevedet?
2022. okt. 29. 22:51
 48/74 anonim ***** válasza:
80%
Takács Péterné 😁
2022. okt. 30. 06:33
 49/74 anonim ***** válasza:
6%

A ferjnek miert kene felvenni? 😂

Mindig is az volt a szokas hogy a no veszi fel

A 41esnek igaza van, akkor is ha piszkalja a csorotoket, nagyon nevetseges es eroltetett hogy mindenhol az "egyenlosegert" kapalozik nehany no

"Jaaaj, en csak kotojelesen vagyok hajlando felvenni nehogy eltunjon a csodalatos egyedi SZEMELYISEGEEEM 😵" "igaz a ferjemnek nem tetszett, dehat kit erdekel a velemenye, vegulis csak 40-50 evet kell vele leelnem"

2022. okt. 30. 06:36
 50/74 anonim ***** válasza:
90%

Az a különbség, hogy a nagymama se biztos, hogy Lászlóné szeretett volna lenni, csak akkoriban még ő volt az asszony akinek kuss a neve.

Ma már ez azért nem így van. A nők is keresnek pénzt és nem szorulnak rá, hogy valami jött ment férfit életük végéig kiszolgáljanak és elviseljenek.

Mi a férjemmel egyenlő felek vagyunk, senki nem a másik tulajdona, nem kényszerből vagy anyagi megfontolásból vagyunk együtt.

Ennek ellenére engem nem érdekel, ha valaki Lászlóné lesz, de nonszensz-nek tartom, ahogy azt is, hogy ez képviselné az összetartozást. Nem vagyok femináci, én vagyok otthon a gyerekkel, főzök stb. De a férjem ugyanúgy kiveszi a részét a háztartásból és a gyereknevelésből egyikünk sincs rászorulva a másikra.

2022. okt. 30. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!