Házasok! Ti hogy vetették fel a férjetek nevét?
Például:
Röviden: Takácsné Kiss Bianka
Vagy hosszan: Takács Péterné ?
Vagy kötőjelesen: Takács-Kiss Bianka?!
“ Mindig is az volt a szokas hogy a no veszi fel”
Igen, ahogy a valas sem volt szokas sok helyen, mert a nonek szegyen volt, hiaba verte a ferje. Szokas volt csondben turni ha kvazi megeroszakolta a ferje, mert o nem akart lefekudni vele. Szokas volt az is, hogy elneztek az alkoholizmust, nehogyma ne jarjon a penzkereso urnak minden nap elmenni kocsmazni munka utan.
Ahogy az utolso irja, akkoriban a nonek kuss volt a neve. Nem biztos, hogy minden szokast kovetni kell, csak mert 50 evvel ezelott kitalaltak valamit, ma is legyen ugy. Sokat valtozott a vilag ebben a tekintetben, szerencsere nem kotelessegunk elturni egy allandoan reszeg, kotozkodo elmebeteg ferfit, ugyanis jobb helyeken nem o tartja el a csaladot, illetve nem is kell szemet hunynunk a megcsalas felett sem, mert megtehetjuk, hogy paros labbal rugjuk ki, es leszunk olyannal, aki tisztel minket. Nyilvan nem ez volt a szokas regen..
Nem vettem fel. Miért kéne?
Gyerekeink nem lesznek, tehát az ő nevük sem jelenthet gondot.
28-as, igen, külön entitásnak teremtett, azzal, hogy teljesen elvesztem a saját nevemet mert xy-né leszek azt jelenti, hogy alárendelem magam neki.
Nem, nem fogom. Vannak helyzetek, ahol 100%-ban ő irányít, és bármit tehet velem különösebb engedélykérés nélkül, a nevem viszont a sajátom. Az én vagyok, nem az ő tartozáka.
igaz a ferjemnek nem tetszett - nem lenne ilyen ember a férjem ;)
Ezek azok akiknek csak a fiú jó, és lehetőleg az ő nevét vigye tovább.
Hat te bolond vagy 😂
Akiknek csak a fiu jo.. istenem
Ferjem csaladjaba minden no "takacs peterne" aki felveszi a ferje nevet es akarmelyiknek lanya szuletik mind imadja
Baratnom anyja "takacsne kiss bianka" lett eskuvo utan az apja sose torodott bele hogy nem fiu lett baratnom
Nemtudom hogy nem szegyellitek hogy ennyi eszetek van, attol hogy egy csalad konzervativabb az nem azt jelenti hogy ne szeretnek az osszes gyerekuket, ahhoz egyszeruen gyokernek kell lenni
49.
Rosszul értelmezed. Nem liberális vagyok, sőt nagyon is konzervatív.
De ez a -né, rendkívül röhejes, hogy kb. 3 élő generációban minden férfi Kovács Pista és a feleségek, menyek mind Kovács Pistánék.
Ez egyszerűen nagyon nyomi. Semmi köze az individualizmushoz.
57.
Nem téged nyomiztalak, hanem a röhejes névhasználatot.
Kotojellel rohejesebb 😀
Meg amikor egy no direkt nem veszi fel a ferje nevet, mert ezzel is mutogatni akarja hogy o mekkora szemelyiseg 😂 na ez a rohejes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!