Házasok! Ti hogy vetették fel a férjetek nevét?
Figyelt kérdés
Például:
Röviden: Takácsné Kiss Bianka
Vagy hosszan: Takács Péterné ?
Vagy kötőjelesen: Takács-Kiss Bianka?!
2022. okt. 29. 09:19
21/74 anonim válasza:
Nekem hosszú a vezetéknevem így megtartanám a lánykori nevem ha házasodnék. Ha példa szerinti rövidebb nevem lenne akkor a 3. verziót, a kötőjelest választom.
22/74 anonim válasza:
Olyan helyen dolgozom ahol sok a női ügyfél, jellemzően idősebb v középkorúak és gyakran el kell kérni személyes adataikat.
Hihetetlen szép és ritka lánykori nevek rejtőznek a Kiss Lajosnék és Kovács Imre Jánosnék mögött, és bár nem ismerem az adott személyeket és a történetüket, olyan érzés mintha elvesztettek volna valamit önmagukból mikor a férjük neve alá kerültek.
Részemről nem vagyok házas, de a kötőjeles megoldást választanám. A páromat nem érdekli hogy felvenném-e a nevét, rám bízza.
24/74 anonim válasza:
Bmeg elég szomorú, hogy te tulajdonként tekintesz a házastársadra és, hogy nélküle nem érzed magad teljes egész embernek.
25/74 anonim válasza:
Sehogy. Nem vagyok senki tulajdona, hogy más nevét viseljem.
26/74 anonim válasza:
Így úgy vettem fel, hogy kovácsné hajdina Jolán.
27/74 anonim válasza:
Sehogy. Max a kötőjelesre lettem volna hajlandó, abban az esetben ha a férjem is felvette volna az enyémet.
28/74 anonim válasza:
Nem értem, hogy mit kell ezen felháborodni. Isten így teremtett bennünket. Férfit és nőt, hogy ketten egészítsék ki egymást. Ez a viselkedés nem más, mint szimpla büszkeség. Büszkeségből nem akarják hordani a férjük nevét, az ilyen kapcsolat meg már eleve rossz alapokon áll. Hiába magyarázom ezt olyan embereknek, akik azt sem tudják, hogy milyen egy remek házasság, ahol tényleg támogatjátok és kiegészítitek egymást, ahol nem csak x évre mondtátok ki az esküt. Lehet lepontozni.
29/74 anonim válasza:
Az hogy két ember kapcsolata milyen az nem a házasságtól függ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!